Pondělní bagrovačka: junioři budou v lize bojovat o vítězství ve skupině

25.02.2019 17:52

 V sobotu jsme se v rámci juniorské ligy dvakrát utkali s těžkým soupeřem z Ústí nad Labem na jeho palubovce. Je to soupeř, který nás dokázal v našem domácím prostředí hodně potrápit a obrat nás o body. První zapas jsme nastoupili naprosto soustředění, soupeře jsme skvělým podáním odtáhli od sítě a následnou výbornou obranou na síti i v poli jsme poměrně lehce zvítězili 3:0. Ve druhém zápase se obraz hry změnil, soupeř se výrazně zlepšil na příjmu a lehce ztratoval. My jsme znervózněli a rázem prohrávali 2:0 na sety. Bojovností jsme snížili na 2:1, poté nám však utekl začátek čtvrtého setu a stav dospěl do nepříznivého stavu 11-20. V tu chvíli soupeř vyrobil dvě chyby z kategorie nevynucených, Danu Bartošovi se povedla série na servisu a rázem se změnil obraz hry. Znervózněli naopak soupeři, naší kluci zabojovali a zrodilo se vítězství 3:2, takřka zázračné. Klukům patří dík, že ani za nepříznivého stavu nesložili zbraně a věřili az do úplného konce. Jako třešnička na dortu se k nám dostala zpráva z České Lípy, že i náš největší soupeř Benátky ztratil body. Tudíž situace zůstává stejná, vítězství v tabulce máme stále ve svých rukách a rozhodně se o něm 9. března v Benátkách, v přímém souboji.


Sestava: Tichý, Kuba Hoang, Šotola, Russ, Hovorka, Kubrycht, Kadecka, Bartoš, Stieber. Zvláštní poděkování patří Tomášovi Russovi, který s námi celý výjezd absolvoval a pomohl mi s dopravou kluků zpět do Kolína.

Trenér Komín

 

Další kolo krajského přeboru sehrály starší žákyně v Příbrami. Oba zápasy, s Kladnem i Příbramí, skončily porážkou 1:2. Bylo to vyrovnané, bojovné a opět jsme zkazili více servisů než soupeřky. Ale dobré dva body. Odložený zápas proti Pečkám odehrajeme 11. března.
Trenér Lukáš

 

Starší žáci nastoupili v rámci krajského přeboru doma v Kolíně. První zápas nám daroval soupeř z Brandýsa nad Labem, protože se nedostavil. V dalším utkání jsme odehráli nádherný první set s jasným favoritem z Kladna, se kterým jsme sahali po vítězství, ale v koncovce jsme znejistěli a prohráli 25:23. A to bylo vše. Následně jsme dostali nakládačku 25:9. Ve třetím zápase jsme si neporadili s Příbramí a prohráli 2:1. Jako pozitivní beru, že jsme poprvé hráli celý turnaj na jednoho nahravače útočili středem jedničkami. To je opravdový úspěch.

Trenér Dan S.

 

Juniorkám začal dvojzápas krajského přeboru netradičně v neděli netradičně od 12:00 v Mladé Boleslavi. Byl to přímý souboj o finálový turnaj, který jsme zvládli s přehledem. Soupeř nám nekladl větší odpor. Těší mě konzistentní výkon (od ledna velký problém), který soupeři nedal naději se zvednout. Konečný výsledek 3:1 a 3:0 pro Kolín. Sestava: Fořtová, Zapletalová, Červinková, Friedrichová, Votavová, Nováková, Hlínová, Rohlová, Banasinská

Trenér Dan V.