Pondělní bagrovačka: jak starší žákyně vše vyhrály, muži brali šest bodů - a to ještě není všechno

17.09.2018 21:49

Tak dneska třeba od starších žákyň: jely do Kostomlat, kde to – soudě podle výsledků i spokojeného výrazu trenéra Lukáše – byla jasná záležitost. Dvakrát 0:2 výhra nad domácími a Kutnou Horou. A šest bodů do tabulky. Ale hlavně přijďte fandit tento týden v sobotu, protože děvčata hrají o účast v nejvyšší skupině krajského přeboru. To bude podívaná...

 

Přeskočíme na béčko kadetů, které hrálo na domácím hřišti. První utkání proti favoritovi soutěže, Kladnu A, bylo jeden a půl setu vyrovnané, pak kluci bohužel odešli v hlavách. Slušný výkon podali Horáček, Patočka a Adámek. Druhý zápas s béčkem Kladna: dva sety náš tým jasně dominoval na servisu a přihrávce, třetí set ale podcenil. Naštěstí ve čtvrtém zase zabral a byla z toho jasná výhra 25-5. Oba zápasy odhalily činnosti, na kterých je potřeba pracovat, ale kolektivní výkon a chuť bojovat je podle trenérů dobrý předpoklad do dalších utkání.

Sestava Patočka, Štěpánek, Matějka, Sestauber, Jetenský, Škopek, Adámek, Horáček.

 

Další turnaj starších žáků se konal v Nymburce. Výsledkově se nelišil od minulého týdne. Jedna hladká porážka od Kladna a pak dvě vítězství 2:0 s Brandýsem nad Labem a Příbramí. Oba vyhrané zápasy měli podobný průběh. V prvním setu výborná hra, koncentrace a nasazení. Vždy z toho bylo snadné vítězství. A jak to tak bývá, ve druhém setu koncentrace zmizela, polevilo nasazení a následovalo utrapené vítězství těsným rozdílem. Proti Brandýsu 26:24 a proti Příbrami 25:23. Kluci jsou mladí a doufejme, že i na psychické odolnosti a odpovědnosti zpracujeme. Trenér Dan byla s výsledky velmi spokojený a dokonce se nechal slyšet, že tým má velkou budoucnost.

Sestava: Vojta Barták, Vojta Vondráček, Tomáš a Kuba Opovi, Honza Kubáč, Tomáš Šotola, David Kolek, Kuba Hladík, Honza Ječmínek, Rafa Rossi, Matěj Stoupa a Patrik Dufek

 

Kadetky v rámci druhého kola krajského přeboru vyjely do Řevnic. První set proti Hořovicím vypadal trochu strašidelně – holky dostaly 18 přímých bodů z podání. Od druhého setu se již příjem zlepšil a vždy do stavu 18:18 to byla vyrovnaná hra. Koncovky však děvčata nezvládla. Takže Kolín : Hořovice 0:3 (-12, -18, -19). Druhý zápas s domácími Řevnicemi už vyhrály poměrně snadno, až na druhý set, který v trenérovi Jardovi vyvolal dojem, že si snad hráčky nabyly pocitu, že jsou mistryně světa. Přesto: Kolín : Řevnice 3 : 0, (10, 24, 10). 
Sestava: Helča Jehličková, Jana Howardová, Bary Masopustová, Barča Tichá, Anička Kmochová,Terka Kubrychtová, Símča Poláková, Naty Sináková.

 

Nakonec tradičně muži a jejich první letošní body: Kolín – Mnichovo Hradiště 3:1 a 3:1. Diváci viděli takový tradiční volejbal úrovně krajského přeboru druhé třídy – ale zase bylo hezky a panovala dobrá nálada. A navíc, kdo dorazil od začátku, viděl čestné úvodní podání našeho sedmdesátníka Jupa.