Pondělní bagrovačka: dařilo se jen juniorům v extralize... ostatní nic moc

06.12.2021 18:35

V neděli 5.12. se v domácím prostředí uskutečnilo další turnajové kolo krajského přeboru mladších žáků. Přestože aktuální epidemiologická situace opět částečně zasáhla dění a očekávaný tým Kralup spadl do karantény ostatní tři týmy ukázaly, že patří do aktuální špičky v kraji. 

Přestože všechna utkání nebyla z nejlíbivějších, byl to spíše boj :-), rozhodně přinesly chlapcům další důležité zkušenosti a začíná se nám zcela rýsovat nejen základní kostra týmu, ale i další možnosti zapracování mladších chlapců do šestkového volejbalu. Již před turnajem jsme věděli, že se opět budeme muset obejít bez několika hráčů vypomáhajících ve starší kategorii, ale celkově musím konstatovat s hráči spokojenost.

Utkali jsme se nejdříve s dosud vedoucím týmem soutěže z Proseka. Soupeři zcela evidentně neseděla velikost haly a v souběhu s naším velmi slušným výkonem počínajícím minimem zkažených podání, přijatelným příjmem, pozorností na síti a obětavostí v mezihře jsme soupeře přehráli zaslouženě 2:0. Vyzvedl bych celkový týmový výkon podepřený výborným osobním výkonem, nebál bych se říci "hvězdou" Filipa Metzla, který byl jednoznačně naším nejlepším hráčem na hřišti po celou dobu turnaje. Nijak to ale nesnižuje výkony ostatních na hřišti: Lukáše Hovorky, Tomáše Nohejla, Petra Malimánka, Karla Křivy, Matyáše Doubravy, Matěje Nezmeškala a na liberu hrajícího Matěje Novotného.

V druhém utkání jsme se střetli s letos poprvé kompletní Příbramí. Porážka 0:2 není aktuálně tragédií, ale ukázala nám, že musíme zapracovat na několika základních věcech: psychické odolnosti (v této kategorii celkově problematická věc) a příjmu. Soupeř celkově nebyl tak výrazně lepší, jak vypadá konečný výsledek, ale již při nástupu na hřiště bylo cítit, že chlapci jdou do souboje s tím, že nevyhrajeme, na tom musím trenérsky zapracovat. Příbram velmi dobře útočila a opírala se o výkon dvou hráčů standardně hrajících již se staršími, přitlačila na servisu a obstojně přijímala. My jsme hráli se "svěšenou hlavou" hned od začátku, ale vždy přišli okamžiky, které museli všechny v hale přesvědčit, že dokážeme být výrazně lepší, bohužel to skutečně byly jen chvilkové okamžiky. Což lze přirovnat k bodu v konci tohoto utkání, kdy za stavu 11:24 jsme schopni Matějem přijmout dobrý razantní servis soupeře, Lukášem krásně nahrát do kůlu, kde Matyáš nechytatelně smečí po lajně zaútočí. V podstatě z celého zápasu nejvolejbalovější balón utkání.

Mimo již zmíněného Filipa musím dále vyzdvihnout zapracování dalších dvou snaživých mladých chlapců do týmu, náhře Lukáše Hovorky a na smeči Maxe Klvaně. 

Souhrnně chci chlapcům poděkovat za celkově dobrý výkon a při shrnutí turnaje úspěšnou reprezentaci klubu.

Trenér Radek

 

3. kolo krajského přeboru mladších žákyň se tentokrát odehrálo v Mělníku. Samozřejmě že nám výjezd zkomplikoval Covid a jiné nemoci a zranění. Nakonec jsme dali dohromady 7 hráček za „áčko“ a 7 hráček za „béčko“.  Z původně plánovaného odjezdu v půl osmé jsme vyráželi z Kolína těsně před osmou. Zaspal nám trenér… Ovšem dorazili jsme do zasněženého Mělníka včas!

Holčičky z béčka se nám pomalu rozkoukávají, a pokud jsem po prvním kole psala, že hraní bylo roztomilé, nyní můžu s klidem napsat, že se nám pomalu rýsuje volejbal. Na výhry to, bohužel, zatím nestačí, ale to má čas a já jsem přesvědčená, že to přijde. Asi to nebude tuto sezónu, ale ta příští… ta bude!

První zápas děvčata odehrála s leaderem skupiny z Kralup. Tam si moc neškrtly, ale především kvůli bázlivému přístupu. 

Druhý zápas byl taky proti holkám z Kralup, ale jejich béčku. A to bylo něco. My chvíli i vedly!  Holky byly veselé, radovaly se z každého bodu a hlavně skoro nekazily podání. Už se nám podaří přijmout míč, nahrát ho a odevzdat přes síť. Nebyla z toho žádná velká tahanice, ale ostuda to v žádném případě nebyla. 

Poslední zápas byl s domácím Mělníkem. Tam už nám pomalu došly síly, což je škoda, protože to je soupeř, se kterým bychom se mohli o vítězství tahat. Zradila nás podání, která nám dělala radost ve druhém zápase a podání, jak víme, je základ. Nakonec se nám ani nevyhnulo zranění, v posledním míči posledního zápasu si Eli Mommers narazila palec.

Takže jsme si domů přivezli tři prohry a prozatím zůstáváme na poslední příčce tabulky. Chtěla bych vyzdvihnout výkon Eli Mommers, která dělá neuvěřitelné pokroky a stává se oporou týmu. S Majdou Rypkovou krásně zvládají vrchní podání. Terka Antošová hrála opravdu obětavě a všechny ostatní – Majda Skořepová, Majda Kadlecová, Verča Teplá a Bára Pošíková taky hrály moc pěkně.

Za pomoc s dopravou děkujeme panu Královi a paní Stepakové.

Trenérka Lucka

 

V neděli měly mladší žákyně třetí zastavení krajského přeboru, tentokrát na Mělníku. Soupeřkami byly domácí a kralupské A a B.

Podle tabulky byla mělnická a kralupská “béčka” hodné dole a kralupské “áčko" hodně nahoře. A podle toho to také skončilo. 

Mělník jsme porazili 2:0 (-9,-12), s Kralupy A jsme prohráli 0:2 (9,11) a s Kralupy B zvítězili 2:0 (-18,-17). Hráček bylo jen sedm, takže nebylo možné dělat nějaké rošády a hromady střídání jako si to mohly dovolit soupeřky. Já to stejně moc nedělám, takže bylo vlastně v pořádku :)

Na place byly přítomny: Viky Krausová, Agáta Kadlecová, Kačka Bílková, Anežka Matějková, Verča Váchová, Amy Pácalová a Anežka Králová.

Trenér Lukáš

 

Provoligové kadetky vyrazily v sobotu do Nového Veselí. Holky podaly proti prvnímu týmu tabulky odvážný výkon. Hezké výměny střídaly hluché pasáže s našimi zbytečnými chybami. Ve 3. setu holky v koncovce vedly, ale soupeř prostřídal a bezchybnou hrou nám nedal šanci na výhru. Druhý zápas měl velmi podobný průběh. Kvalitní podání a mezihra se střídala s množstvím zkažených podání a zpackaných meziher. Výsledek 0:3 byl toho odrazem. 

Sestava: Kvasničková, Nečasová, Hrabáková, Russová, Kantorová, Fořtová, Stiebrová, Sukduláková, Sináková

Trenér Dan

 

 

Třetí kolo Českého poháru starších žáků se odehrálo opět v Nymburce. Počasí bylo proti začátku v 10 hodin, dva soupeři měli potíže na zasněžených silnicích. Nicméně nám to pomohlo přejet Odolku 2:1. Ovšem to bylo pro tento víkend všechno. Českou Lípu, Nymburk ani České Budějovice jsme potrápit nedokázali. Bilance za sobotu 1x výhra a 3x prohra a navíc Matěj Malimánek si namohl ještě více koleno a sms ze školy sebrala možnost startu v neděli Kubovi Vašákovi. Zpropadený covid.

V neděli sice naskočil Kuba Pošík posílit útok, ale marnost byla ještě větší než v sobotu. Družstva Sokolova a  Jirkova, která postoupila z třetí osmičky, se ukázala k nepřekonání. Stejně tak Příbram. Ovšem tento zápas už zase volejbal připomínal.

Hodnocení z mého pohledu by se neobešlo bez ostrých a sprostých slov, ale zkusím to. Ztratil se nám z naší hry volejbal, tím myslím naprosto vše, od herních činností jednotlivce až po taktiku. Na druhou stranu se do hry dostávají mladí hráči, kteří nemají tolik herních zkušeností, a přesto se snaží, což mi dává alespoň malou naději do další práce. Chválím Denise Honzíčka za zvládnutí obtížné role nahrávače a Kubu Vašáka za sobotní pilnou práci na postu univerzála.

Sestava: Boček M., Černý Š., Jiráček F., Malimánek M., Pošík J.(neděle) Prášek O., Honzíček D., Svoboda J.(libero), Vašák J. (sobota) a Vonšovský J.

Děkuji obětavým rodičům - Mirce Malimánkové a Radkovi Honzíčkovi za odvoz.

Trenérka Gábina

 

Juniorky vyrazily tuto sobotu na další dvojzápas 1.ligy na Slávii Hradec Králové. Hradec Králové má za cíl postup do extraligy a tak nastoupil do utkání jako horký favorit. V prvním zápase jsme mu však byli důstojným soupeřem, přesto jsme prohráli 0:3. Ve druhém utkání nás však od druhého setu rozstřílel podáním a to již vyhrál rozdílem třídy, takže podruhé 0:3. Holky byly kompletní bez Adély J., která je v karanténě, a Káji K. a Terezy H., které byly pomoct kadetkám. 

Trenér Jarda

 

Extraliga juniorů České Budějovice

Jak již je v této sezoně téměř pravidlem, do Budějovic jsme vyrazili pouze s osmičkou hráčů. Na výrazně omlazenou sestavu nečekal v Budějovicích snadný úkol, pokusit se probojovat do třetí výkonnostní skupiny. Postup zajišťovalo pouze umístění na prvních dvou místech skupiny. Našimi soupeři byli hráči Svitav, Orionu Praha, Ústí nad Labem a domácího Jihostroje České Budějovice. První zápas proti Svitavám jsme nezačali špatně, vedení 1:0 na sety a nadějné vedení i v setu druhém. V napínavé koncovce jsme druhý set bohužel ztratili a to se podepsalo na naší psychice ve zbytku zápasu. Takže na úvod turnaje porážka 1:3. Nezbylo, než nepovedené utkání hodit za hlavu a soustředit se na další. V sobotu večer druhé utkání proti Ústí bylo z naší strany odehráno velice dobře, první set jsme sice prohráli v další napínavé koncovce, ale od začátku druhého setu až do konce jsme byli pány na hřišti, soupeře téměř k ničemu nepustili a vítězství 3:1 bylo na světě. V neděli po obědě porážíme opět poměrně hladce Orion a situace ve skupině je taková, že jedině vítězství za tři body nad domácím favoritem nás posune na druhé místo v tabulce, tudíž postoupíme do třetí skupiny. Před tímto zápasem byla po dohodě s předsedou klubu Šotkem pro kluky vypsána speciální motivace (ne finanční). Tato zřejmě zafungovala a proti Budějovicím jsme sehráli náš letošní jednoznačně nejlepší zápas. Hráli jsme odvážně na servisu i na útoku, disciplinovaně v obraně, udělali jsme naprosté minimum vlastních chyb a soupeře s pěti juniorskými a kadetskými reprezentanty na hřišti jsme porazili v krásném zápase 3:1. Pochvalu zaslouží všichni hráči, musím však vyzdvihnout Haufína, který jako jednoznačně nejstarší a nejzkušenější hráč týmu svou roli splnil nejen na hřišti svým výkonem, ale i jako motivátor a lídr týmu, což z pozice libera není úplně jednoduché.

Sestava: Kuba, Šotek, Ruda, Martin Červinka, Ríša Čermák, Haufíno, Matěj Stoupa, Ječmen, Vojta Barták

Trenéři Komín, David

 

 

Třetí kolo Českého poháru starších žáků se odehrálo opět v Nymburce. Počasí bylo proti začátku v 10 hodin, dva soupeři měli potíže na zasněžených silnicích. Nicméně nám to pomohlo přejet Odolku 2:1. Ovšem to bylo pro tento víkend všechno. Českou Lípu, Nymburk ani České Budějovice jsme potrápit nedokázali. Bilance za sobotu 1x výhra a 3x prohra a navíc Matěj Malimánek si namohl ještě více koleno a sms ze školy sebrala možnost startu v neděli Kubovi Vašákovi. Zpropadený covid.

V neděli sice naskočil Kuba Pošík posílit útok, ale marnost byla ještě větší než v sobotu. Družstva Sokolova a  Jirkova, která postoupila z třetí osmičky, se ukázala k nepřekonání. Stejně tak Příbram. Ovšem tento zápas už zase volejbal připomínal.

Hodnocení z mého pohledu by se neobešlo bez ostrých a sprostých slov, ale zkusím to. Ztratil se nám z naší hry volejbal, tím myslím naprosto vše, od herních činností jednotlivce až po taktiku. Na druhou stranu se do hry dostávají mladí hráči, kteří nemají tolik herních zkušeností, a přesto se snaží, což mi dává alespoň malou naději do další práce. Chválím Denise Honzíčka za zvládnutí obtížné role nahrávače a Kubu Vašáka za sobotní pilnou práci na postu univerzála.

Sestava: Boček M., Černý Š., Jiráček F., Malimánek M., Pošík J.(neděle) Prášek O., Honzíček D., Svoboda J.(libero), Vašák J. (sobota) a Vonšovský J.

Děkuji obětavým rodičům - Mirce Malimánkové a Radkovi Honzíčkovi za odvoz.

Trenérka Gábina