Pondělní bagrovačka: chřipky řádí - ale hrajeme dál

11.02.2019 17:03

Starší žákyně odehrály v neděli v Kralupech nad Vltavou další kolo krajského přeboru. A protože jich dost marodí, jely v zajímavé sestavě - bez nahrávaček. Soupeřem jim byly týmy z prvních příček tabulky - Nymburk, Kralupy a Příbram. Sice všechno prohrály 0:2, ale hra byla kupodivu pestrá a vůbec to nebyl propadák. Náhru si zkusily Ema Košvancová, Klára Vorlíčková a Viki Sršňová, na bloku hrály Alžběta Blažková, Adélka Jarešová a Tereza Apolenová, smečovaly Barbora Masopustová a Adéla Kotilová a zápas s Příbramí odsmečovala Bětka.

 

V sobotu vyjely kadetky na poslední kolo krajského přeboru. Jejich soupeřem byl tým z Rakovníku a z Mělníku. Rakovník děvčata jednoznačně porazila 3:0 (18,9,12).. V následujícím utkání s týmem Mělníka jsme po velkém boji podlehli 3:2 (-15, 23, 22, -22, -10) . Zápas jsme si prohráli vlastními chybami, často kadetky kazily servis, naopak příjem jim dělal velké problémy. Zápas si však prohrály ve 4 setu, kdy děvčata zkazila v koncovce 4 podání za sebou. I přes tento drobný neúspěch jsme se kvalifikovali do finálové skupiny, kam postupujeme z druhého místa ve skupině. Hrály: blok Anička Kmochová, Alžběta Blažková, smeč Bary Masopustová, Naty Sináková, Kája Richterová, nahrávka Síma Poláková a Barča Tichá, libero Terka Kubrychtová.

 

Mladší žáci hráli v neděli krajský přebor doma a byly z toho dvě výhry nad Nymburkem a Odolena Vodou (pokaždé 2:0) a jedna porážka od Proseku (0:2). Perfektně fungovala souhra bratrů Kubáčl, Péťa nahrával, Honza skládal. Nastoupili i mladíci a nováčci: Kuba Pošík, Pepa Vonšovský, Vojta Ječmínek a Michal Dufe. Všichni trošičku nervózní, ale jsou příslibem do příští sezony. Stabilně dobrý výkon podal kapitán Honza Ječmínek a nahrávač Tomáš Šotola. Na bloku se střídali Adam Patočka, Filip Nohejl a Ondra Prášek.