Pondělní bagrovačka: čerstvé výsledky našich týmů. Čtěte.

19.09.2022 17:18

V sobotu jsme se zúčastnili turnaje v minivolejbalu Malý Jakubáček v Církvici. Odcestovali jsme se třemi týmy žlutých, dvěma týmy oranžových a jedním týmem červených. Žlutí ve složení: tým "A" Prokop Pánek a Jindra Zelinka, tým "B" Sára Blažková a Kristýna Tuláčková, tým "C" Vojtěch Zelinka a Eleanor Avdulaj. Oranžoví ve složení: tým "A" Adéla Váchová a Ema Kaisnerová, tým "B" Anna Jeřábková a Magdaléna Hübnerová. Červení: Ema Pánková, Ella Baráková a Alžběta Hübnerová. Turnaje se celkem zúčastnilo 44 týmů z 8 oddílů. V chladném počasí za velké podpory rodičů, kterým tímto velice děkuji za pomoc s dopravou a staráním se o jednotlivé týmy tak, aby byly včas na hřišti, jsme získali nakonec jednu bronzovou medaili (vybojoval ji tým červených) a jednu individuální cenu, když nejlepší hráčkou v červeném byla vyhlášena Ema Pánková. V kategorii žlutých jsme obsadili 4. místo tým "A", 5. místo patřilo týmu "B" a 7. místo týmu "C". V kategorii oranžových jsme obsadili 10. místo týmu "A" a 11. místo získal tým "B".

 

Trenér Radek 

 

V neděli se mladší žáci ve složení Kuba Vašák, Jirka (Franta) Hanuš, Luky Hovorka, Ondra Miko, Ondra Matyáš, Max Klvaň, Tobik Pecha, Štěpa Šotola a Adam Zdeněk zúčastnili 1. kola krajského přeboru U-14 v Kladně. Postupně jsme změřili síly s týmy Proseka, Kladna a Odolky "B".

Mimo Adama, kde jsme měli domluvu s tím, že se jede hlavně podívat a ujasnit si trochu více pohyb po hřišti, si všichni chlapci úspěšně zahráli celkově více než 3 sety.

Po úvodních peripetiích se stěhováním z hlavní haly do haly průmyslovky jsme na první zápas nastoupili proti silnějšímu Proseku. Na chlapcích byla poznat nejistota a nervozita, opět jsme narazili na prokletí 1. zápasu. Od prvního setu ale již šel výkon týmu nahoru. Celková porážka 2:0 (-15;-20) byla zapříčiněna soupeřovým bezchybným servisem a naší prvotní nejistotou. Jsem přesvědčen, že hrát s tímto soupeřem později, měl by s námi větší problém.

V druhém zápase jsme nastoupili proti domácímu Kladnu. Soupeř, ač poměrně s vysokými hráči, je celkově oslabený překvapivě malým počtem chlapců v kategorii (7 hráčů). Nastoupili jsme již výrazně soustředěnější a chlapci už i věděli, co mají od spoluhráčů čekat. Pohodové vítězství 2:0 (13;7) zajistili chlapci minimem chyb na podání i soustředěnější hrou v poli.

V posledním zápase s Odolkou "B", nejslabším týmem tohoto turnaje, jsme nastoupili bez největších opor, Kuby a Jirky, a i tak byl náš výkon poměrně dobrý, musíme však přiznat, že tento zápas byl spíše jen o podání. Povinné vítězství 2:0 (14;10) bylo výsledkem pohody v týmu.

Chlapci mne potěšili týmovým duchem a vnitřní pohodou týmu od druhého setu prvního zápasu i kolektivním pojetím. Výborně hráli Kuba (mnoho těžkého podání a klidná síla ve hře) i Jirka (odpovědný přístup s pomocí ostatním), obětavě hrál s postupným zlepšováním se Tobik, Max a Štěpa. Velmi dobře se postupem času rozehrávali a nahrávali Luky a Ondra Matyáš. Líbil se mi přístup Ondry Mika i jeho vytrvalé povzbuzování a kapitánský výborný přístup. Nemůžeme nezmínit, že nejdůležitější závěrečný krok ve vítězných zápasech učinil Adam bezchybným servisem. Všechny chlapce moc chválím a věřím, že je všechny zápasy budou posunovat.

Za čtrnáct dní nás čeká další turnaj v Odolce, kdy aktuální celkové 3. místo budeme obhajovat proti dalším týmům.

 

Trenér Radek

 

Starší žákyně "B" své další kolo krajského přeboru sehrály doma v Kolíně. V prvním zápase proti Brandýsu n. L. se rozkoukávaly. Kvůli množství zkažených servisů se nám nepodařilo zápas zvrátit a prohrály jsme 2:0. Druhý zápas proti Pečkám vypadal výrazně lépe. Začaly jsme podávat, problémy nám nedělal ani příjem a následná mezihra. Druhý set tohoto zápasu se však velmi podobal výkonu v prvním zápase a ani následný tiebreak se nám příliš nepovedl. Prohrály jsme 1:2. 

 

Třetí zápas proti Roztokům byl pro mě největším překvapením. Roztoky byly jasně nejsilnějším soupeřem tohoto kola. Kvalitní podání, mezihra, útok i dobře postavené bloky. V prvním setu nás nepustily díky kvalitnímu servisu a minimu množství chyb  téměř k žádné akci, nicméně se holky nehodlaly vzdát se neustále podporovaly a ani hra v poli nebyla špatná. Do druhého setu nastoupily s ještě větším odhodláním. Hned z počátku přitvrdily na servisu a soupeřky rozhodily. Vymetaly hřiště, dodržovaly postavení, přijímaly, útočily a začaly i chodit na bloky, jelikož pochopily, že bez nich to nepůjde. Soupeřky tím velmi rozhodily a ty začaly dost kazit. Přestože se nám nepodařilo ani tento set získat, byl to jednoznačně jejich nejlepší zápas toho dne. 

 

Poslední soupeřky byly z Mladé Boleslavi. Holky začaly kvalitním servisem a v zápase se příliš nenadřely. Hrály svou standardní hru, nepolevily a vyhrály jasně 2:0. Chci holky celý nedělní turnaj pochválit. Byla na nich vidět chuť hrát, nevzdávaly se a mezi sebou se podporovaly.

Sestava: Bílková, Váchová, Králová, Pácalová, Kadlecová, Gojná, Matějková, Krausová, Mikšíková

Trenérka Verča

 

 

Starší žákyně "A" hrály v neděli v nové městské hale. První zápas proti favorizovanému Nymburku "A" jednoznačně prohrály. Další zápas nás čekal nováček soutěže z Mladé Boleslavi, a to už byla jiná písnička. Dobré podání, zlepšená mezihra a celkově týmový výkon nám přinesly první vítěztví v sezóně. Třetí zápas v řadě nás čekal proti týmu Kralup "C". Kralupy sice vyhrály první set, ale holky se nevzdaly, druhý set vybojovaly. Především výbornou hrou v poli a následným útokem jsme v koncovce byli lepším týmem. Tiebreak byl už v naší režii. Dobré podání a týmová hra nám přinesly další body do tabulky a další vítěztví. Do posledního utkání jsme šli spokojení. Mohli jsme proti druhému nejsilnějšímu týmu jen překvapit. To se bohužel nestalo. Tentokrát nás v prostřed setu zradilo podání a naopak soupeř z Kostomlat si držel podání. Z výsledku jsem rád, holky po špatném vstupu do sezóny konečně najeli na vítěznou vlnu a zažily pocit vítěztví! Doufám, že takové týmové nastavení bude dále pokračovat. 

Sestava „A“:

Horčičková, Doušová, Mullerová N., Charvátová, Pokorná, Morová, Synková, Linhartová

Trenér Dan

 

 

Kadetky v sobotu hrály v Kolíně. Naše „béčko“ hrálo proti týmům z Mělníka a Neratovic. Oba zápasy měly stejný scénář. Holky bojovaly, mezihra byla dobrá, ale srážely je chyby především na příjmu. Soupeř vždy odskočil na větší bodový rozdíl a holky podvědomě zápas vzdávaly. Ani velká bojovnost v týmu nezvrátila dvě prohry. Musíme pochválit za bojovnost, týmovou hru a zlepšenou mezihru. Áčko hrálo se stejnými soupeři, jako holky z béčka. S Neratovicemi to byl jednoznačný zápas pro naše holky.  Zápas na útoku a podání opanovala Gábina Russová, která tvrdila muziku. Výborně jí v tomto pomohla nahrávačka Markéta. Do dalšího zápasu s Mělníkem jsme šli povzbuzeni, ale viděli jsme sílu, jakou Mělník přivezl. V týmu měl tři reprezentantky. Sice ročník 2008, ale i tak. Nedaly nám šanci a jednoznačně zvítězily 3:0. Zvrat mohl přijít v druhém setu, který skončil nejtěsnějším bodovým rozdílem, ale bohužel. Mělník dominoval díky reprezentantkám na podání, a to dalo ráz celému zápasu. Holky ale odvedly skvělý výkon a jsem velmi potěšen předvedenou hrou. 

Sestava“ B“:

Zemanová, Handlířová, Morová, Mikšovská, Horčičková, Doušová K., Synková, Gojná

Sestava “A“:

Nečasová, Russová, Knižáková, Sináková, Bílková, Sukduláková, Stieberová, Málková, Nollová

 

Trenér Dan

 

Sedm statečných 

Kluci o víkendu odehráli první turnaj nově vzniklé extraligy kategorie U18, pro ročníky 2006 a mladší. Osud tomu chtěl, že jsme odjeli na turnaj odjeli pouze v sedmi hráčích. Hned první zápas jsme narazili na nejsilnější tým Proseku Praha a i když jsme nehráli špatně, soupeř nám nedal šanci -  prohráli jsme 3:0. Po sedmi hodinách čekání jsme v půl deváté nastoupili proti Dukle Liberec a průběh i výsledek byl téměř stejný: 3:0 ve prospěch Dukly. 

Neděle byla však  jiná. Na první zápas  jsme nastoupili proti hráčům z Letohradu a po velmi pěkném výkonu a zejména díky útoku Honzi Ječmínka jsme zvítězili 3:1. V posledním zápase jsme nastoupili proti domácím z Kojetína. Tento soupeř dokázal velmi trápit už zmíněné Prosek s Duklou, a bylo tak jasné, co nás čeká. Kluci se však velmi silného soupeře nezalekli a skvělým kolektivním výkonem vyhráli v prvním setu. Druhý set jsme drželi vyrovnaný stav, ale koncovka vyzněla lépe pro domácí. Ve třetím setu však kluci vynikajícím výkonem opět zvítězit. Stav byl 2:1. Bohužel ve čtvrtém a pátém setu už klukům došla síla a prohráli 3:2. Kluci si zaslouží, abych před nimi smeknul. Odehrát celý turnaj pouze v sedmi je úžasný výkon a navíc hráli celou neděli opravdu skvělý volejbal. Ačkoliv to často nedělám, tak nyní jmenovitě: Honza Ječmínek, kapitán a hlavní smečař, útočil tvrdě a zejména proti Letohradu měl snad 100% úspěšnost. Honza Kubáč, největší motivátor, I když se chvílemi trápil na přitahu, nic nevypustil a vše nahradil na útoku a skvělou hrou v poli. Ondřej Prášek, blokař, který dostál svému postu a trápil soupeře jak na kůlu, tak na středu. Filip Jiráček, druhý blokař, moc si nezútočil, ale hodně zablokoval - a tak to má být. Matěj Malimánek, univerzál,  velmi dobrý výkon v poli, chytil spoustu tvrdých smečí po lajně a jakmile se přestal bát vysokých bloků útočil výborně a téměř bez chyb. Honza Holzbauer, libero pro kterého to byl první zápas v životě a který mě neskutečně překvapil svojí dobrou hrou v poli.  A nakonec Denis Honzíček, nahrávač. Denis je ročník 2009 a měl jsem o něj největší strach, jak to zvládne. A Denis to zvládnul na jedničku z hvězdičkou. Nahrával velmi přesně, technicky i takticky dobře a nebylo znát (tedy kromě bloku) že je o 3 roky mladší. 

Takže chlapci ještě jednou, klobouk dolů!

P.S. Kíky Honzovi Ječminkovi staršímu za asistenci a morální podporu a také děkuji všem fanouškům, co přijeli až do Kojetína! Díky, Radku Honzíčku

Trenér Dan ˇS.