Pondělní bagrovačka: aktuální výsledky našich týmů - čtěte

07.11.2022 18:06

Tuto sobotu odehrál mužský tým, oslabený o všechny tři smečaře, Červinku, Tichého a Čermáka, další kolo 2. ligy na palubovce Hronova. 

První zápas byl spíše zklamáním, do začátku setů jsme vždy naskočili aktivněji a vybudovali si náskok. Potom ale přišla pasáž většího množství chyb, kdy nás byl soupeř vždy schopný dotáhnout a potom v koncovce přehrát. Konečný výsledek tedy 3:0

Druhý zápas už byl z naší strany mnohem povedenější, po změně sestavy se nám mnohem více dařilo a po dlouhých 5 setech plných nekonečně dlouhých výměn jsme nakonec v tie-breaku vybojovali výhru 3:2.

Sestava: Hoang, Šotola, Stieber, Kubát, Hauf, Kubrycht, Loužil.

 

Mladší žáci odehráli již 3. Kolo krajského přeboru a úspěšným vystoupením v Proseku udrželi 3. Místo. Tým ve složení Matyáš Doubrava, Kuba Vasak, Tobik Pecha, Ondra Miko, Ondra Matyáš, Luky Hovorka, Adam Zdeněk, John Zitta, David Syrinek a Stepa Sotola odehrál velmi dobře zápasy a přivezl 7 bodů, když ztratil jen body za prohru s 1. Prosekem ve třetím setu. Všichni zahráli velmi dobre, pochválil bych zejména Kubu Vasaka, Davida Syrinka a Štěpána Sotolu za utoceni,  Matyáše za bloky, ale celkově všichni  odehráli turnaj dobře. Za dopravu dekujeme Jirkovi Matyasovi. 

Trenér Radek

 

Další kolo krajského přeboru U16 holek se konalo v Mladé Boleslavi. Áčko i Béčko se utkalo se dvěma týmy Mladé Boleslavi a Áčko si ještě zahrálo  s týmem Kutné Hory.

Áčko nastoupilo v prvním zápase proti AŠ Mladé Boleslavi. První set jsme se klasicky rozkoukávaly, ale ve druhém jsme si vybojovaly vítězství. V tiebreaku jsme se tahaly o každý míč, ale v závěru je soupeřky přehrály 14:16.

Dále nás čekaly soupeřky z Kutné Hory. V prvním setu jsme soupeřkám nedaly moc šancí. Ve druhém jsme polevily a soupeřkám darovaly několik bodů zcela odevzdaně. Naštěstí jsme se v průběhu setu vrátily ke své předchozí hře a dotáhly zápas do vítězného konce. 

Poslední zápas jsme sehrály s týmem VK PRASYL Mladá Boleslav. Holky hrály stejně hezky jako v předchozích zápasech a čekalo je vítězství 2:0. Speciálně bychom chtěly pochválit Terku Pospíšilovou, která svůj tým dokázala servisem hezky podpořit. Celý tým předvedl hezkou hru, je vidět od začátku sezony zlepšení.

Sestava: Pospíšilová, Grumlová, Doušová E., Charvátová, Mullerová, Gryčová, Opočenská, Morová, Linhartová

 

Béčko nemělo svůj den. První zápas sehrálo proti týmu VK PRASYL Mladá Boleslav. Fungovala náhra i smeč, pole tolik slavné nebylo. Největším problémem celého zápasu však bylo řvaní na balóny a chyby na servisu. To nás stálo vítězství. Utrpěly jsme prohru 2:1. 

Druhý zápas holky sehrály s AŠ Mladou Boleslaví. Problémy z prvního zápasu přetrvávaly a byly stále častější. Obměna sestavy nepomohla, takže ani tento zápas pro nás nebyl vítězný.

Sestava: Pácalová, Krausová, Gojná V., Králová, Mikšíková, Kadlecová, Matějková, Zvolenská A., Váchová

Trenérky Verča a Lucka

 

O víkendu jeli kadeti (U20) na 2. turnaj extraligy. Po dlouhé a unavující jízdě v tranzitu nás čekal zápas proti Svitavám. Kvůli absenci Mikiho Vlacha (zraněný kotník) nastaly v sestavě nevidané změny pozic, jako třeba tradiční nahravač Vojta Vondráček se objevil na účku a Jan Kubáč, který hraje normálně na liberu, hrál 3 ze 4 zápasů na smeči. Oba dva své nové pozice zvládli na výbornou.

Jak už je tradicí, zápas po dlouhé jízdě nedopadá dobře, ani tento víkend nebyl výjimkou. Svitavy nás ničím vyloženě nepřehrály, ale hodně chyb na naší straně a nevydařené koncovky rozhodly o výsledku 1:3. Další zápas jsme hráli proti domácím, a to proti Novému Jičínu. Fanoušci vytvořili pro nás nepříznivou atmosféru. Ačkoliv jsme se stále drželi bodově na soupeři, kluci z Jičína byli znatelně vyšší, tím pádem nám škodili kvalitní obranou na síti a i v poli. Zápas jsme prohráli 0:3. V neděli jsme začali  lépe. Hned 1. zápas proti VK Ostrava začal výborně odehraným prvním setem 25:15. Bohužel 2. set se nezdařil díky špatnému příjmu a několika chybám na podání i na síti. Zápas se dostal až do tiebreaku kde jsme začali výborně, stav při výměně stran byl v náš prospěch 8:3. Klasicky jsme si nechali vedení utéct a najednou jsme měli jenom jednobodové vedení 9:8. V koncovce tiebreaku jsem nechybovali, soupeř pomohl zkaženým podáním, Jan Kubáč, s trochou štěstí, trefil na hlavním kůlu kapsu bloku a jeden balón nekompromisně složil do diagonály. Nakonec ostravský univerzál zasmečoval z doskoku do autu a tím nám zajistil výhru 16:14. Zápas skončil 3:2. Poslední zápas víkendu byl proti kvalitnímu soupeři a to Kladnu. Instrukce od trenéra před zápasem byly: “Musíme škodit podáním. “Pojďte si zahrát, ať jedeme domů s pocitem, že jsme celý víkend hráli dobře”.To jsme taky udělali, ačkoliv nás soupeř porazil 3:0, hra byla vyrovnaná. První set skončil 27:29. Další 2 sety byly podobně vyrovnané.

Sestava: Matouš Zeman, Matěj Jiráček, Stoupič, Rafa, Vojat V., Honza Kubáč, Ječmen, Séva.

Trenér: Komín

Autor článku: Jan Kubáč

 

Lvíčata se ve 2. kole extraligy U18 utkala ve skupině D postupně s týmy Nymburka, BV Ostrava, Karlovarsko a Plzeň. Bohužel byly ve výsledku všechny týmy nad naše síly. Turnaj nám ukázal další směr a klukům připomněl potřebu tréninku s komplexním zaměřením jednotlivců na všechny herní činnosti. Je však na čem stavět.

Trenér Dan Š.