Pondělní bagrovačka: o juniorkách, které "kravily", a přesto vyhrály. A nejen o nich

03.12.2018 20:26

V sobotu 1.12.2018 jsme vyjeli na šesté kolo krajského přeboru kadetek, na dvojzápas do Čelakovic. Po slušném výkonu jsme vyhráli jednoznačně 3:0 (12, 18, 11) a 3:1 (8, 14, -20, 13).Ve druhém zápasu jsme ztratili jeden set, protože holky přestaly být koncentrované (začaly tzv. kravit) a poslouchaly více řeči trenéra soupeřek a soupeřky samé, než svého trenéra. Po šetém kole KP jsme na pěkném druhém místě ve skupině. Sestava: Jehličková H., Masopustová B., Kmochová A., Howardová J., Tichá B., Poláková S., libero Kubrychtová T.

 

Bára Masopustová, Helča Jehličková, Alžběta Blažková, Kája Kvasničková, Ema Košvancová, Klára Vorlíčková a Viky Sršňová. To byla jen sedmička hráček, které bojovaly v dalším, tentokrát domácím, kole krajského přeboru starších žákyň. A zbytek? Jedna zraněná, druhá nemocná, třetí dostala volno, čtvrtá a pátá si volno udělaly. Hra nebyla vůbec špatná, ale skoro každý set jsme dostali dostali soupeřky do hry při našich pěti až šesti po sobě jdoucích chybách. Když se do toho přidají nepřesná podání, začíná být krize. Další naše akce je víkendové kolo Českého poháru v Poličce. V této vyšší skupině zkusíme hrát o udržení a uvidíme.Tímto budeme mít letošní akce u konce, ale pokračování přijde hned 6. ledna čtvrtým kolem finálové skupiny středočeského krajského přeboru, tentokrát na Kladně. 

Výsledky: Kolín - Pečky"A" 2:1, Kolín - Komárov 2:0, Kolín - Hořovice 1:2

 

Netradičně v úterý 27. 11. jsme předehrávaly mistrovský zápas krajského přeboru juniorek. Do Kolína zavítal Nymburk, prozatím poslední tým tabulky. Holkám pozdní hodina nesedla a začátek prvního setu byl velmi ospalý. Naštěstí holky zapnuly v pravý čas a za povzbuzování diváků vyhrály první set a pak i další dva. Výhra 3:0 bylo konečně prvním vítězstvím za plný počet bodů na domácí palubovce. Sestava: Fořtová S., Fořtová M., Nováková, Votavová, Červinková, Hlínová, Howard, Zapletalová, Jehličková, Masopustová.

 

Starší žáci nastoupili k dalším zápasům krajského přeboru v Kladně. První zápas znamenal výhrou nad Brandýsem 1:2, ve druhém prohráli s Kladnem 0:2 a třetí nakonec zvítězili nad Příbramí 2:0. Hráli jsme dobře, kromě druhého setu s Brandýsem, kdy jsme se nechali ukolébat snadnou výhrou v prvním setu. Na turnaji se vyhlašoval All stars team, jehož součástí se stal David Kolek. Sestava: Barták, Ječmínek, Hladík, Kolek, Opa J. a T., Rossi, Stoupa a Vondráček

 

V termínu od 29. 11. do 2. 12. odjel trenér Daniel Vejdělek a tři kolínští volejbalisté do Mikulova, kde se konal kemp volejbalových nadějí ročníku 2007. V celkovém počtu 28 účastníků kempu se naši kluci (Tomáš Šotola, Michal Dufek, Ondra Prášek) neměli vůbec za co stydět, byť je podle jejich slov „bolí všechny svaly v těle.“

 

První prosincový den přinesl kromě sněhové pokrývky také další z řady turnajů Volejbalových pinkačů Kolín. Pinkači si tak o prvním adventním víkendu zahráli opět ve složení 12 týmů, a to v rámci již třetího ročníku Ligy VPK. Zúčastnily se týmy: Komiksáci, Pandy, Bejvalý 16, A je to, Jen tak, Jen Počkej, Chotusice, Angrešti, Fosílie, Růžovky v modrém, Českobrodské větry a Čtvrteční indiáni. První tři místa obsadily týmy: 1. Chotusice, 2. Českobrodské větry, 3. Komiksáci. Hra byla pestrá a veselá. Jako vždy na hřišti nezklamal ani tým, který při hře produkuje nejvyšší decibely, a to Bejvalý 16, kterým za jejich projevy nadšení při hře moc děkujeme. Kromě volejbalových výkonů došlo na jedno vánoční překvapení v podobě závěrečného hudbou doprovázeného ohňostroje a také na vánoční večírek, který se neobešel bez pestrých kostýmů, kterými se týmy prezentovaly.