Pokořili jsme bájné město hladomoru Rokytku.

13.03.2015 11:23

Ahoj.

V sobotu 7.3 jsme vyrazili na náš nejvzdálenější zápas do města Rokytka (Rakovníka). Ráno před odjezdem jsme se sešli v dobré náladě. Komunikace mezi auty za cesty probíhala bez většího problému a zdárně jsme dojeli ke krásné dlaždičkované hale.

Do prvního zápasu jsme nastoupili na nahrávce s Márou Strnadem, univerzálem byl Albert Blažek, posty blokařů obsadili Honza Nutil s Jendou Kopeckým a smeč Martin Tomíšek s Ivanem Gojným. Na střídání byl připraven Vojta Pejša. První set, „velká tradice“, byl jako přes kopírák z minulých zápasů. Nahrávač pomalu nevěděl kde má stát, tak jako většina mančaftu, set jsme bohužel prohráli. Do druhého setu už jsme vstoupili daleko lépe. Fungoval příjem a zlepšili jsme nahrávku do kůlu a "handy". Začalo se skládat a soupeř se malinko rozsypal. Po čtyř setovém utkání jsme nakonec zvítězili 3:1 (19,-24,-19,-13).

Před začátkem druhého zápasu a ochutnání ne moc dobrého zlatavého moku Bakalář, proběhla debata, že hned od začátku nedovolíme soupeři chytit slinu. Trenér změnil postavení, Albert Blažek si vyměnil svůj post s Martinem Tomíškem. Vstup se nám opravdu povedl, z nenadání jsme vedli 7:1 a tento náskok už jsme jen zvyšovali. Druhý set byl obtížnější bylo proti nám sluníčko. Popravdě, zapomněli jsme sluneční brýle, hlavně nahrávač a univerzál měli se sluníčkem problémy. K tomu se ještě přidalo pár drobných chyb na příjmu, přestalo se útočit středem sítě. Přestože se nedařilo, nehodlali jsme se vzdát a i tento set skončil v náš prospěch. Ve třetím setu už se toho moc neudálo, opět jsme si udělali docela slušný náskok, který se ke konci hodil. Příjem nás trochu trápil a nemohli jsme hrát až tak pestrý volejbal jako v prvním zápase. I přes nepřesnosti v koncovce třetího dějství, jsme zdárně ZVÍTĚZILI!!  Zápas skončil výsledkem 3:0 (-13,-20,-21).

Očkama trenéra: Z mého pohledu je nejvíce potěšující zjištění, že s přibývajícími zkušenostmi se hráči dokáží naplno soustředit podstatně delší herní úseky a dále se nám daří rapidně snižovat procento vlastních, nevynucených chyb. Podařilo se nám udržet náš vysoký standard na přihrávce, čímž jsme naší nahrávačské dvojce Márovi usnadnili život.

Pevně věříme v další úspěch za podpory našich výborných fanoušků, proto Vás zveme na poslední domácí zápas, který sehrajeme 21. 3. 2015 s týmem Dobříše od 10:00 v hale STAP. Přijďte nás podpořit, budete vítáni.

Mára, Martin a Míra