Ostudná sezona pokračuje. Kolín stále bez výhry.

21.01.2016 14:53

V sobotu 15.1 odehráli volejbalisté Kolína první utkání roku 2016. V důležitém zápase hostili tým Rakovníka. Domácí se museli obejít bez kapitána Tomíška, který stále nemůže nastoupit z důvodu zranění.

 

Kolín – Rakovník 0:3 (-25,-21,-21)

Sestava: Kopecký, Gojný, Vejdělek, Kočí, Nutil, Havlíček, libero Havel

Náhradníci: Bartoš, Rohla

Trenér: Míra Šotola

První set byl plný nepřesností obou mužstev. Domácí nejvíce chybovali na útoku a na podání. Chyb se nevyvarovali ani blokaři v obranné činnosti. Na hřiště se brzy podíval Pavel Rohla za Dana Havlíčka. Na hru Kolína to však nemělo větší vliv. Set dospěl do vyrovnané koncovky, kterou ovládli hosté v poměru 25:21. Druhý set byl jak přes kopírák. Kolín se stále trápil na útoku. Na smeči vystřídal Ivana Gojného mladý Dan Bartoš, ani tomu se však nevedlo lépe. Kolín prohrál druhou sadu opět ve vyrovnané koncovce, tentokrát 27:25. Ani ve třetím dějství se obraz hry nezměnil. Smečaři se nadále trápili, úspěšný byl jen univerzál Kočí, ojedinělé úspěchy slavil smečař Kopecký. Na výhru v setu to však nestačilo. Domácí ztratili i třetí sadu, tentokrát 25:21 a prohráli 3:0 na sety.

 

Kolín – Rakovník 0:3 (-17,-21,-24)

Sestava: Kopecký, Gojný, Vejdělek, Kočí, Nutil, Havlíček, libero Havel

Náhradníci: Bartoš, Rohla

Trenér: Míra Šotola

Do druhého utkání vyslal trenér Šotola totožnou sestavu. Kolín zaspal začátek prvního setu a od začátku dotahoval pětibodovou ztrátu. Domácím se stále nedařilo v útočné fázi. Srovnat stav se Kolínu nepodařilo, prohrál celkem jednoznačně 25:17. V druhé sadě zlepšili domácí obrannou hru v poli i na bloku. Na smeči se však stále nedařilo. Útočné snahy Kolína končily na rukou hostujících blokařů nebo mimo vymezené území. Tým Rakovníka se moc nenadřel, domácí bodovali za něj. Došlo opět na střídání. Na hřiště nastoupil Bartoš i Rohla, k zvratu ve vývoji sady to však nevedlo. Rakovník vyhrál druhý set 25:21. Ve třetím dějství se domácí pokusili zdramatizovat utkání. S Rakovníkem drželi krok. Koncovku setu však tradičně nezvládli a prohráli 26:24. Celkově 3:0 na sety.

 

Kolín prohrál velmi důležité utkání se soupeřem ze spodních pater tabulky. Na vině byl především absolutní výpadek týmu v útočné fázi. Soupeři tímto způsobem daroval velké množství bodů. Přes tento neúspěch lze vyzdvihnout i některá pozitiva. Velmi dobré výkony podává Michal Kočí. Slušně si vede i nahrávač Vějdělek, který se po technické stránce pomalu zlepšuje, po stránce taktické je to ovšem za očekáváním. Do loňské formy, se vrací, blokař Nutil. Od Honzy však čekáme daleko lepší výkony. Dobrou práci odvádí celý tým na příjmu podání. V poli se daří dvojici Kopecký, Havel.

 

 

Další, velmi důležité utkání, sehrají volejbalisté Kolína tuto sobotu 23.1 na palubovce Českého Brodu. Pokud se jim nepodaří zvítězit ani v tomto utkání, bude jejich pozice v tabulce krajského přeboru kritická.

 

Ahoj, Standa a Míra