Nový rok vítězství nepřinesl.

25.01.2015 15:17

Ahoj.

V sobotu 17.1. jsme sehráli první utkání roku 2015. V hale STAP jsme přivítali soupeře z Vlašimi.

 

Sestava: M.Tomíšek, M.Strnad, D.Vejdělek, D.Havlíček, M.Kočí, I.Gojný, libero S.Havel

Lavička: J. Kopecký, P.Rohla

Trenér: Míra Šotola

 

První zápas poznamenala měsíční herní pauza. Ve všech činnostech byla znát nejistota, nejvíce nás však opět trápila nahrávka. Její kvalita i pestrost velmi pokulhávala. K tomu se přidala špatná obrana.  Hra v poli nebyla nikterak přesvědčivá, bloky byly zcela neefektivní, buď špatně postavené, nebo je soupeř, někdy i se štěstím, „vytloukl“. V tomto duchu probíhaly první dva sety, nepomohlo ani střídání, kdy za Martina Tomíška nastoupil Honza Kopecký.  Vlašim je celkem bez problému vyhrála shodně 25:16. V setu třetím se naše obrana zlepšila, soupeř znejistěl a častěji chyboval v útoku. Náš tým naopak přidal na bojovnosti v poli a v průběhu setu si vytvořil malý náskok, který dokázal udržet a zvítězit 25:18.  Pohodu do čtvrtého setu jsme si však nepřenesli. Náš výkon spadl na úroveň prvních dvou setů a prohráli jsme 25:17 a celkově 1:3 na sety.

 

Do druhého zápasu jsme nastoupili ve stejné sestavě jako v zápase prvním. Od začátku se nám dařil příjem. Nahrávka se také zlepšila, častěji jsme útočili středem sítě a soupeři tak znesnadnili obrannou hru. Po celou dobu se hrál vyrovnaný a pro diváka pohledný volejbal. Nechyběla bojovnost a o zajímavé výměny nebyla nouze. Bohužel ve všech setech jsme se dopouštěli chyb z kategorie taktických. Tím jsme náš výkon sami sráželi a bylo téměř nemožné, vytvořit si alespoň malý náskok. Všechny sety měly dramatickou koncovku, bohužel ani jednou jsme nedokázali uspět. Přestože byl druhý zápas z našeho pohledu lepší, prohráli jsme 0:3 (25:27, 23:25, 22:25).

 

Očima trenéra: 

Odehráli jsme dvě soutěžní utkání po téměř měsíční pauze, kterou jsme z větší části využili k nabírání fyzické kondice. Z tohoto pohledu náš výkon nebyl úplně špatný. Ale samozřejmě je stále co zlepšovat. Obě utkáni jsme odehráli velice špatně především na servisu, kdy se nám nepodařilo soupeře odtlačit od sítě, na to navazovala  špatná obrana, především na bloku. Vzhledem k tomu, že oba středoví hráči jsou věkem ještě junioři, tak sice kvalitně útočí, ale při obraně nejsou ještě schopni plnit stanovenou taktiku po celé utkání. Přes tuto kritiku zůstávám optimistou, naše výkony mají sice pomalu, ale jistě stoupající tendenci, tréninková morálka je výborná, družstvo táhne za jeden provaz. Proto věřím, že se s narůstajícím počtem odehraných zápasů dostaví i výsledky.

 

 

Následující sobotu 24.1. nás čeká nejkratší „trip“ letošní sezony, vyjíždíme do Českého Brodu. Toto utkání sehrají zkušenější borci, protože v sobotu  hrají také junioři.V domácím utkání hostí v hale STAP tým Benátek nad Jizerou. Další domácí utkání sehrají junioři už v úterý 27.1., jejich soupeřem bude SK Prosek Praha. Přijďte podpořit naše mladé pušky.

 

Ahoj.

Standa, Míra a Martin