Neděle byla jasnou záležitostí

08.03.2016 11:03
Starší žáci nastoupili uplynulou neděli ke třem soutěžním zápasůům.
 
V prvním utkání turnaje jsme hráli s Benátkami. I když by se zdálo, že téměř o nic nešlo, naše vítězství znamenalo pojistku minimálně druhého místa v krajském přeboru a účast na kvalifikaci na mistrovství ČR. Přes rozpačitý začátek, prohrávali jsme 4:10, jsme podali výborný výkon a jasně zápas vyhrali 25:15 a 25:13. Sestava: Michal Hovorka, Jiří Fafejta, Petr Písek, Šimon Kubrych, Marek Tichý a Denis Kadečka. 
 
Ve druhém zápasu s Kladnem jsme nastoupili opět v nejsilnější sestavě (jen Denise Kadečku vystřídal po zranění Honza Hauf) a opět jsme nedali soupeři šanci. Vyhráli jsme 25:19 a 25:17 Sestava: Michal Hovorka, Jiří Fafejta, Petr Písek, Šimon Kubrych, Marek Tichý a Jan Hauf.
 
Ve třetím zápasu s Odolena Vodou dostalo šanci mládí, aby se na domácím hřišti také ukázali. Vedli si opravdu báječně. V první setu zvítězili 25:18 v sestavě: Michal Russ, Kryštof Vaňous, Michal Adámek, Rudolf Stieber, Haong Trung Hieu (Kuba) a Jan Hauf. A aby toho nebylo málo, ve druhém setu nastoupili ještě mladší hráči a hráli tak výborně, že opět vyhráli 25:21. Sestava: Petr Šotola, Martin Patočka, Filip Haubert, Michal Adámek, Haong Trung Hieu (Kuba) a Rudolf Stieber.
 
Jsem rád, že snad máme za sebou velké problémy s marodkou, která nás poslední dva měsíce velmi trápila. Do týmu se vrátili po zranění dva klíčoví hráči Jirka Fafejta a Honza Hauf. Ostatní také překonali chřipkovou epidemii a konečně můžeme naplno trénovat. Plný bodový stav mě moc těší a snad nás namotivuje ke stejně výborným výkonům na finále Českého poháru, které se koná příští víkend 11. – 13. března.
 
Dan Špringer, trenér