Naši kluci pomohli vyhrát prestižní turnaj krajů, naše hráčka zase ke skvělému druhému místu

04.06.2018 21:21

Tentokrát, milí čtenáři Pondělní bagrovačky, hlavně o úspěších našich hráčů a jedné hráčky na prestižních turnajích, na kterých hrají výběry krajů.

Kluci ročníku 2003 a mladší hráli v barvách Středočeského kraje v Novém Jičíně na 23. ročníku Memoriálu Richarda Myslíka se konal v Novém Jičíně. A takhle to viděl asistent hlavního kouče Dan Springer:  

Systém je takový, že družstva jsou rozdělena do dvou sedmičlenných skupin podle posledního turnaje. První čtyři hrají klasické play-off (čtvrtfinále, semifinále a finále). My jsme vyhráli všech 6 zápasů ve skupině 2:0 a rázem jsme byli favorité celého turnaje. Ve čtvrtfinále jsme porazili Jihočeský kraj a v neděli nás čekal boj o medaile. V semifinále jsme hráli proti Jihomoravskému kraji a byla to skvělá bitva a nádherný volejbal. První set jsme vinou nervozity a velkému množství chyb prohráli 25:22. Ve druhém jsme se ale rozehráli a vyhráli set 25:14. V posledním setu jsme vedli už 8:2 a my už věřili ve vítězství, ale soupeř hru i skóre vyrovnal. Naštěstí jsme v setu zvítězili 16:14, ovšem byly to nervy. O zlatou medaili jsme se utkali se soupeřem z Pardubického kraje. S těmi už jsme hráli ve skupině a ani ve finále jsme jim nedali šanci a získali zlaté medaile poměrem setů 2:0.

Výběru se zúčastnili hráči z Příbrami: Jakub Ureš, Vojta Sýkora, Matěj Šálek a Matouš Peterka, z Odolena Vody: Josef Vodička, z Nymburka: Richard Čermák, David Novák a samozřejmě od nás z Kolína: Ruda Stieber, Kuba Hoang, Petr Šotola, David Horáček a Vojta Soukup.

Získali jsme též tři individuální ceny. Nejlepším smečařem vyhlásili pořadatelé Jakuba Ureše, nejlepším nahrávačem Kubu Hoanga a neejvíce bodujícím hráčem se stal: Ruda Stieber. Byl to skvělý turnaj. Kluci opravdu hráli nejlepší a nejpohlednější volejbal ze všech. Jsem na ně hrdý!!!

 

Výběr děvčat hrál na podobně uznávaném turnaji v Bílovci - Memoriálu Milana Kafky. Za Kolín se nakonec do středočeského výběru dostala jediná hráčka - Alžběta Blažková. A pomohla krajskému týmu  výběru ke skvělému druhému místu!