Náš první mezinárodní turnaj. A samozřejmě další události z víkendu - to je Pondělní bagrovačka

07.01.2019 18:01

Národní tým kategorie U16 obsadil 2.místo na mezinárodním turnaji PVG ovšem v kategorii U19, když ve finále podlehl Lvům Praha, který měl v sestavě mistry a vicemistry Evropy. Na víc o tři až čtyři roky starší, než byl výběr U16. A Ale proč to píšeme: v reprezentaci U16 (tedy věkem pod 16 let) se představili také kolinsti hráči Petr Šotola a Ruda Stieber a na postu asistenta trenéra Miroslav Šotola. Na turnaji si zahrál i jeden kolínský tým, a to v kategorii U14. Byl to vůbec první mezinárodní utkání týmu SK Volejbalu Kolín. Kluci se drželi velmi statečně a obsadili nakonec 7. místo. Po posledním utkání mohl trenér Dan jen chválit. Jmenovitě zejména Davida Kolka a Vojtu Vondráčka za velmi dobrý výkon v celém turnaji, ale po posledním utkání mohu pochválit všechny! Hráči: David Kolek, Vojta Vondráček, Vojta Barták, Matěj Stoupa, Rafael Rossi, Kuba Hladík a Adam Patočka.

 

B. Vorlíčková, pan Jehlička a celý roj Sršňů. To byla skupina, která nám pomohla s dopravou do nafukovačky na Kladně, kde se v neděli odehrávalo další kolo finálové skupiny krajského přeboru starších žákyň. A nebylo to vůbec špatné. Tři zápasy, každý jiný jak výsledkově, tak hrou soupeřek. Hořovice dělaly chyby na příjmu a v poli (na rozdíl od nás), a proto přišla výhra 2:0. Kladno „A“ přijmulo všechno, čaplo v klidu spoustu našich útoků, ale svoje vyhazovalo a pralo do bloků (na rozdíl od nás), takže jsme je porazili 2:1. Kralupy „A“ neudělaly téměř žádné chyby, rvaly to do nás fest, nekazily (na rozdíl od nás) – to znamená, že nás porazily 2:0. Nutno ale dodat, že naše hra nebyla špatná. Další kolo se koná tuto neděli v Pečkách. A nakonec sestava: A. Blažková, K. Vorlíčková, B. Masopustová, V. Sršňová, H. Jehličková, E. Košvancová, K. Kvasničková a A. Jarešová.

 

Mladší žáci jnastoupili ke krajskému přeboru na Odolce. V sestavě: Kubáč Jan a Petr, Hladík Jakub, Šotola Tomáš, Patočka Adam, Prášek Ondřej, Nohejl Filip a Dufek Michal. První zápas skončil prohrou s domácími 0:2, druhý už byl mnohem lepší a bojovnější. Byť jsme prohrál 1:2. Chybělo jen opravdu malinko k vítězství v tiebreaku. V posledním utkání jsme pak jasně přehráli s výsledkem 2:0 Odolena Vodu B. Trenéři hlásí spokojenost.

 

Sedmé kolo krajského přeboru kadetek v Benešově: Cesta nebyla nic moc, silnice plné sněhu. Na hřišti nám to však děvčata vynahradila, neboť hrála s velikou chutí a dobrou náladou. Oba dva zápasy - s Benešovskou a Kunicemi děvčata zvládla na výbornou a po dvou výhrách 3 : 0 jsme jeli všichni spokojeně domů. Výhrami si holky upevnily druhé místo ve skupině. Zápasy jsme odehráli v sestavě: blok - Anička Kmochová, Helča Jehličková, smeč Kája Richterová, Terka Hrabáková, nahrávka Síma Poláková, Barča Tichá, účko Jana Howardová a libero Terka Kubrichtová.

 

Béčko kadetů jednou zvítězilo v Kladně - 3:1. Ve druhém zápase prohrálo 0:3. Bohužel se potvrdilo, že trenér očekával – že pánové budou po Vánocích ještě rozležení z gauče. Pochvalu zaslouží – i přes výsledek – nahrávačská jednička Martin Štěpánek.

 

A ještě jeden turnájek: v sobotu jsme pořádali už 34. ročník Memoriálu Jardy Doležela, velké postavy kolínského volejbalu. Po letech útlumu se zase podařilo tuhle akci nakopnout (už loni to bylo fajn): zúčastnilo se šest mužských týmů (z toho dva kolínské) a osm smíšených. Vítězi se stal tým Umakart v kategorii mužů, ve smíšácích pak Vesmír.