Muži vydřeli bod, Kočí pálil ostrými

17.12.2015 05:24

Kolínské „áčko“ vyrazilo 12.12 k poslednímu utkání tohoto roku do Roztok u Prahy. Vzhledem k obrovské marodce, se sestava lepila, jak se dalo. Kočí nastoupil na post univerzálního hráče, blokaři Havlíček a Nutil, odehráli obě utkání i v poli, protože libero Havel zaskakoval na smeči. Domácí byli favoritem, a ani tým z Kolína neočekával v této sestavě bodový úspěch.

Roztoky u Prahy – Kolín 3:1

Sestava: Kopecký, Havel, Kočí, Vejdělek, Nutil, Havlíček

Náhradníci: Rohla

Utkání začalo pro Kolín slibně. Dařilo se na příjmu podání, a to i přesto, že v některých postaveních přijímala jen dvojice Havel – Kopecký. Nahrávači Vejdělkovi se dařilo sehrávat pěkné útočné kombinace. Překvapivě nejvíce si rozuměl s univerzálem Kočím. Ten, přestože nemá natrénováno, skládal z handy i doskoku jeden míč za druhým. První set byl vyrovnaný a nabízel pěkný volejbal. Rozhodla až koncovka, tu hosté nezvládli a prohráli 25:22. V druhé sadě byly vidět dobré výkony obou mužstev. Kolín stále držel krok s kvalitnějším a zkušenějším soupeřem. Tentokrát si výrazně pomohl úspěšnými bloky a zvítězil 24:26. Hned z kraje třetího dějství si Kolín vytvořil náskok a vedl 1:6. Další vývoj utkání hrubě ovlivnil výkon rozhodčího. Několik sporných výroku v řadě pomohlo domácím snížit stav a hosté se navíc zbytečnými diskuzemi přestali koncentrovat na svůj výkon. Roztokům se podařilo obrátit vývoj setu ve svůj prospěch a zvítězili 25:18. Ve čtvrtém setu se Kolínu přestalo dařit. Zbytečné chyby v poli sráželi výkon hostů. Zejména blokař Havlíček si v této herní činnosti vybral slabší chvilku. Domácí vyhráli čtvrtou sadu v poměru 25:17 a celkově zvítězili 3:1 na sety.

Roztoky u Prahy – Kolín 3:2

Sestava: Kopecký, Havel, Kočí, Vejdělek, Nutil, Havlíček

Náhradníci: Rohla

Začátek druhého utkání se Kolínu dařilo. Pozorná hra v poli a úspěšné bloky byly hlavními zbraněmi hostů. Na útoku tvrdil muziku Kočí s Nutilem. První sada byla vyrovnaná, Kolín zvládl koncovku lépe a vyhrál 22:25. Od druhého setu se hosté začali dopouštět zbytečných chyb ve všech herních činnostech. Roztoky chybovali minimálně. Druhý a třetí set vyhráli celkem jednoznačně 25:17, respektive 25:15. Ve čtvrtém dějství byl průběh naprosto opačný. Kolín šel ihned do trháku. Domácím se nedařilo na příjmu podání a už v půli setu bylo jasné, že se bude hrát tie-break. Čtvrtou sadu ovládli hosté v poměru 10:25. Pátý set byl dlouho vyrovnaný. K velké smůle Kolína, se zranil blokař Nutil. Na palubovku nastoupil Rohla, ten však v těžké pozici dvakrát chyboval a domácí odskočili na 13:10. Kolín ještě stihl snížit na 13:12, ale to bylo z jeho strany vše. Domácí vyhráli 15:13 a celkově 3:2 na sety.

Za předvedený výkon se Kolín nemusí stydět. Torzo týmu předvedlo své maximum a vybojovaný bod je úspěchem. Skvělý výkon předvedl Kočí a Nutil. Dobré utkání odehrál i Vejdělek s Havlíčkem. Zkušení hráči, Havel a Kopecký, byli pro tým jistotou.

 

 

Kolín, bohužel stejně jako loni, přezimuje na posledním místě tabulky. První utkání v novém roce sehraje 16.1 na domácí palubovce v hale Stap s Rakovníkem.  

Ahoj, Standa.