Muži ve druhé lize vyloupili Pardubice. Starší žákyně mají první body

10.10.2022 18:15

Obě družstva starších žákyň se na další kolo krajského přeboru vypravila do blízké Kutné Hory. 

Družstvo "A":

Svůj první zápas Áčko sehrálo s Pečkami. Začaly jsme hrát celkem vyrovnaně. V zápětí jsme však dostaly několik servisů, které nebylo nijak složité přijmout, ale nedařilo se nám. Tento set, který bych nazvala rozehřívacím, proto skončil velmi rychle. Druhý set však vypadal velmi odlišně. Tahaly jsme se o téměř každý míč a to nám vydrželo až do konce setu, který byl jak na horské dráze. Chvílemi docházelo k pěkným výměnám a hned záhy jsme dělaly naprosto zbytečné chyby. Chybovaly naštěstí i soupeřky, a tak jsme měly šanci předvést několik hezkých výměn. Nahrávačky po speciálním nahravačském tréninku začaly na náhře trochu taktizovat a občas zkusily přehrát balón na druhou přes. Ve valné většině to byl přímý bod pro nás. Ačkoliv jsme ani druhý set nezískaly, byla vidět bojovnost a chuť hrát.

Do druhého zápasu nastoupily holky z Áčka proti Lysé nad Labem plné energie. První polovina hry byla živá v poli i na síti. Soupeřky zprvu uhrály několik bodů navíc, ale sérií úspěšných podání se nám je podařilo dotáhnout. Praly jsme se o každý bod, ale chybělo trochu štěstí v závěru prvního setu. Skončil pro nás 23:25. V druhém setu na nás Lysá tlačila už od prvních míčů. Chyby na naší polovině hřiště na nás silně dopadly a v týmové hře se objevily znatelné trhliny. Častým problémem byla komunikace na hřišti. Druhý set ovládla Lysá nad Labem.

Sestava: Doušová E., Pospíšilová T., Grumlová V., Gryčová A., Mullerová N., Charvátová N., Morová E., Pokorná Z., Linhartová V., Synková K.

 

Družstvo "B":

V prvním zápasu si Kolín "B" zahrál s Lysou nad Labem, pravděpodobně nejtěžším soupeřem skupiny. Holky se rozehrávaly. Místy předvedly hezké výměny, místy se však nedomluvily a balón nechaly spadnout mezi sebe. Značné množství zkažených servisů nám také nehrálo do karet, nicméně se s prostředím sžívaly čím dál lépe. Druhý set hrály o něco lépe, ale zradila nás psychika a set získaly soupeřky. 

Druhý zápas jsme nastoupily proti Pečkám. Hra vypadala velmi slibně a bojovně. Občas vázla komunikace v poli, kterou vznikaly zbytečné chyby a soupeřkám jsme tak darovaly jednoduché body. Druhý set se nesl v podobném duchu. A ani tento zápas nám nepřinesl žádné body. Holky si ale s každým dalším setem byly jistější v poli a začaly poslouchat naše rady a snad i pochopily jejich účel. 

Třetí zapás Béčko sehrálo s Kutnou Horou, nejslabším soupeřem. S tím souvisela i značná obměna sestavy v poli. Holky ale ukázaly, že se zvládnou poprat s jakýmkoli složením, navzájem si pomoct a podpořit. Soupeřky téměř nepustily k jakékoliv hře. Podáním se nám podařilo Kutnou Horu rozhodit a my se tak mohly radovat z mnoha es a sérií pěkných podání. Dařit se nám začalo i v obraně na síti. Výhrou 2:0 jsme získaly první body do tabulky v této části sezóny.

Sestava: Gojná V., Pácalová A., Krausová V., Králová A., Kadlecová A., Mikšíková A., Bílková K., Váchová V., Zvolenská A.

Trenérky Verča a Lucka

 

 

V sobotu ve druhé lize mužský tým napadl Pardubice - den před jejich Velkou pardubickou. Zcela upřímně, byla to dobrá volba. V prvním zápase jsme nejen dobře útočili, ale také výborně přijímali a hráli v poli. Druhý zápas jsme rozehráli podobně, ale postupně nám docházela šťáva a soupeř byl lepší na útoku. Už to s námi nevypadalo moc dobře, ke konci jsme se ale spojili jako tým a velkou bojovností se nám podařilo zápas úspěšně otočit. I když to byl náš první zápas této sezóny, tak to nevypadalo vůbec špatně. Všichni předvedli slušný výkon.

Kolín - Pardubice 3:1 a 3:2

Účinkovalo všech 10 statečných: Kuba, Šotek, Ruda, Martin, Ríša, Lukáš L., Šimon, Haufíno, Pepíno a masér Dejv.

 

V neděli se poprvé juniorky představily na domácí palubovce proti týmu Metor Praha. 

V prvním zápase se holky rvaly o každý bod s houževnatým a velmi dobře organizovaným soupeřem, kterému nespadl míč na jeho polovině. Bohužel, za to my jsme předvedli pár zaváhání a nedůrazů na naší polovině a dvě prohrané koncovky byly toho důsledkem. Do třetího setu holky vstoupily s odhodláním vyhrát, a tak se i stalo. Za to ve čtvrtém setu se naše hra zbortila a prohrávali jsme 11:22, ale jistým a nepříjemným podáním se stalo nevídané: stav 24:24 byl na světe. Úžasná hra nás dostala zpět, ale jak to tak bývá, následné rozehry jsme nezvládli a soupeři podlehli 25:27. Druhý zápas měl velmi podobný průběh s tím, že první tři sety nebyly tak vyrovnané v koncovkách, ale Meteor vyhrával 2:1. Ve čtvrtém setu byla koncovka znovu vyrovnaná, ale poučeni z minulých setů, jsme si koncovku pohlídali a vyhráli. V tiebreaku jsme po otočce ještě vedli, ale výborné podání hostující smečařky nám vedení sebralo. Nohy a hlava nás již neposlouchaly a prohráli jsme. Přes prohry byly oba zápasy velmi povedené. Volejbal s takovým nábojem a tvrdostí se v holčičích týmech tolik nevidí. U nás je ta tvrdost na útoku už vlastní a teď se k ní přidaly i soupeřky, což vyeskalovalo k báječné podívané. 

Soupiska: Kvasničková, Poláková, Russová, Hrabáková, Košvancová, Stieberová, Sukduláková, Jarešová, Blažková, Růžičková