Muži uhráli v Dobřichovicích pouze bod

04.12.2015 09:12

Muži Kolína odehráli další utkání KP1, tentokrát zavítali do Dobřichovic. Domácí byli vzhledem k postavení v tabulce a formě Kolína favoritem.

 

Dobřichovice „B“ – Kolín „A“ 3:0

Sestava: Tomíšek, Gojný, Kopecký, Nutil, Havlíček, Vejdělek, Havel (libero)

Trenér: Míra Šotola, Dan Špringer

Vstup do utkání se Kolínu nepovedl. Nedařil se hlavně příjem podání. Dobřichovice se zaměřily na univerzála Kopeckého, který si nevěděl rady. Trenér Šotola neměl možnost žádného střídání, lavička Kolína zela prázdnotou. Hostům se nedařilo ani na útoku, statistiky smečařů byly v první sadě tragické. První set vyhráli domácí jednoznačně 25:11. Po tomto „výprasku“ se volejbalisté Kolína přeci jen zlepšili, a hráli s domácími vyrovnanou partii. Druhý set nakonec rozhodla nedisciplinovanost nahrávače Vejdělka, který nedodržel taktické pokyny trenéra Šotoly a v koncovce setu sehrával signály, které nemají volejbalisté Kolína natrénované. Domácí sadu vyhráli 25:21. Ztráta nadějně rozehraného setu hosty vykolejila a Ti se vrátili k žalostnému výkonu z prvního dějství. Domácí opět jednoznačně zvítězili 25:13, celkově pak 3:0 na sety. Téměř po celý zápas se Kolín trápil, nedokázal si pomoci servisem, bloky a nahrávka tradičně také pokulhávala. Do druhého zápasu bylo co zlepšovat!

 

Dobřichovice „B“ – Kolín „A“ 3:2

Sestava: Tomíšek, Gojný, Kopecký, Nutil, Havlíček, Vejdělek, Havel (libero)

Trenér: Míra Šotola, Dan Špringer

Druhý zápas začal pro Kolín dobře. Dařilo se na příjmu podání a smečaři se také činili. Celý set byl vyrovnaný, koncovku lépe zvládli hosté a vyhráli 23:25. Druhá sada se odehrávala v podobném duchu.  Set rozhodly chyby na příjmu podání. Slabší chvilku si vybral libero Havel, který byl u jednoho z tří dobřichovických es. Velká škoda, domácí vyhráli 25:19. Ve třetím dějství se nadále odehrávala vyrovnaná partie, Kolín byl v koncovce úspěšnější a zvítězil 23:25. Čtvrtá sada, opět vyrovnaná, dopadla lépe pro domácí. Ti zvítězili 25:23. V průběhu tie breaku si Kolín vytvořil dvoubodový náskok, za stavu 9:11 se však přestalo dařit na útoku. Toto zaváhání domácí využili a zvítězili 15:13, celkově 3:2 na sety. V druhém zápase předvedl Kolín slušný výkon a nebyl daleko od vítězství. Největší slabinou mužstva z Polabí v tomto zápase, byla obranná hra bloku. Touto herní činností téměř nebodovalo. Zejména blokař Nutil, zůstává v tomto ohledu za očekáváním.

 

V sobotu 5.12 přivítají volejbalisté Kolína v hale Stap Zruč nad Sázavou. O týden později sehrají poslední utkání tohoto kalendářního roku v Roztokách u Prahy.

Ahoj Standa