Muži U22 spadli v extralize do nižší skupiny - ale trenér chválí

15.01.2024 18:00

1. liga mužů

Pomůžeme si odkazem na Kolínský deník: https://kolinsky.denik.cz/ostatni_region/volejbaliste-se-proti-czu-trapili-a-zkomplikovali-si-boj-o-zachranu-prvni-ligy-2.html

 

Extraliga mužů U22

O víkendu jsme se na druhém kole extraligy utkali v Kojetína se soupeři ve skupině nejlepších pěti týmů. Náš tým byl díky zranění oslaben o zraněného Martina Červinku, Rudolf Stieber byl po nemoci, a nemohl do hry zasáhnout naplno. V naší základní sestavě jsme tedy byli nuceni udělat změny. Na smeči se poprvé představil Jan Ječmínek a na postu univerzála druhý nahrávač Tomáš David. 

V sobotu byl naším prvním soupeřem tým z Beskyd. V zápase jsme udělali velké množství nevynucených chyb a jasně prohráli. Bylo ale vidět, že kluci chtějí hrát a nevzdávají se. Druhý zápas byl proti domácím z Kojetína. Naší kluci hráli fantastický volejbal. Velmi dobře bránili a odvážné útočili Zápas dospěl až do tiebreaku. V něm byl šťastnější Kojetín.  Jeden bod za těsnou prohru 2:3 byl pro nás úspěch,  ale hlavně výkon kluků byl úžasný. 

V neděli jsme byli nuceni udělat další změnu v sestavě neboť Petr Šotola měl bolavá záda a bylo lepši ho pošetřit na boje v 1. lize mužů. Do zápasu tedy nastoupil Matěj Stoupa. První zápas jsme hráli proti Brnu. Soupeř nabytý reprezentanty nám nedal šanci a jasně zvítězil.  V posledním zápase nás čekal opět silný soupeř: Jihostroj České Budějovice, také se spoustou reprezentantů. Kluci se ovšem nedali zastrašit a bez zábran a respektu nedali jasnému favoritovi šanci.  Perfektním a hlavně stabilním výkonem v zápase zvítězili 3:0.

I přes to, že jsme se v nelepší skupině neudrželi, musím kluky pochválit. Předvedli velmi kvalitní a bojovný výkon. 

Sestava: Tomáš Doubrava, Kuba Hoang, Tomáš David, Matěj Stoupa, Séva Khorolenko, Petr Šotola. Jan Ječmínek, Richard Čermák a Rudolf Stieber.

Ještě musím poděkovat Petrovi Šotkovi za kvalitní práci asistenta.

Dan Š.

 

Krajský přebor dívek U18

Kadetky U18 B ve druhé části krajského přeboru hrají po základní části ve 4. výkonnostní skupině o 19. – 24. místo. V neděli 14. 1. jely až na druhý konec Středočeského kraje k Berounu - na dvojzápas s týmem Králova Dvora B. V obou zápasech měla naše děvčata suverénní převahu, vyhrála dvakrát 3:0, kdy sety končily u soupeřů na 15 bodech. Současný kádr béčka se ohromně výkonnostně zvednul a je trochu škoda, že díky úvodním nevydařeným zápasům na podzim zbytečně v tabulce v základní části klesl. Jeho výkon rozhodně odpovídal výkonnostní skupině o třídu výše. Dnešní dobré výsledky se každopádně počítají a byla radost sledovat, jak si holky vítězství užívají. Pochválit je musím za to, že nepřešly na úroveň soupeřovy hry, ale naopak předvedly hru pestrou, zkoušely si útoky z řady zón (ne jen monotónní náhry na kůl), daly několik sérií opravdu dobrých podání. Pochvalu zaslouží i Zuzka Pokorná, která perfektně zvládla svůj debut na postu libera. 

Hanka

Sestava: Doušová E., Pospíšilová, Mikšovská, Petřinová, Hamtáková, Nollová (K), Kozáková, Procházková, Pokorná

Hanka

 

Krajský přebor žen

První zápasy letošního roku odehrály ženy Kolína na domácím hřišti s týmem Mělníka. Je to velmi dobrý soupeř z horní části tabulky. První dva sety byly přes velmi dobrou úroveň vítězné pro hosty. Ale vzhledem k tomu, že ženy jsou ženy a jejich psychika je území dosud nezmapované, nebudu vás zatěžovat podrobnostmi, nicméně pátý set byl vítězný pro domácí za stavu 15:2. Po kávě a domácí bábovce jsme, jak už je naším zvykem, první set prohrály. V dalších třech už byla, sice o prsa ( pokud nás znáte, tak víte, jak to bylo těsné), ale přece jenom vítězství naše. Takže skóre 3:2 a 3:1.

Tentokrát si mladé hračky moc nezahrály, ale vzhledem k tomu, že večer před tím odstartovaly plesovou sezónu, tak nám to snad odpustí. Děkujeme rozhodčímu, který rovněž přes protančenou noc s námi vydržel devět setů a odvedl profesionální výkon. Dále děkujeme skalním fanouškům za podporu , zejména Jirkovi Řebíčkovi a jeho "holkám".

Kapitánka Svatka

 

Krajský přebor dívek U14

V neděli se odehrálo další kolo krajského přeboru. Tentokrát jsme jeli do krásné nové haly v Lysé nad Labem. Výsledky:

Kolín A - Kostomlaty 2:0, Kolín A - Lysá n/L 0:2, Kolín B - Kostomlaty 0:2, Kolín B - Kutná Hora 0:2, Kolín B - Lysá n/L 0:2. 

Díky za dopravu Martině, Davidovi a Pavlu Hankovi.

Lucka