Muži stoprocentní ve druhé lize, "sestrovražděný" zápas děvčat U16

24.10.2022 19:57

Kluci U18 se ve 2. kole extraligy utkali ve skupině D postupně s týmy Nymburka, BV Ostrava, Karlovarsko a Plzeň. Bohužel byly ve výsledku všechny týmy nad naše síly. Turnaj nám ukázal další směr a klukům připomněl potřebu tréninku s komplexním zaměřením jednotlivců na všechny herní činnosti. Je však na čem stavět.

Dan Š.

 

Třetí kolo krajského přeboru kategorie U16 mělo pokračovat na Kladně, ale z organizačních důvodu bylo přeloženo k nám do Kolína.

První zápas proti Kralupům jsme zvládli 2:0, ale přesto jsem nebyla spokojena s vlažným výkonem. Opět se ukázal náš přístup - máme to na salámu. Druhý zápas proti Komárovu byl ještě o poznání lehčí, stačilo na soupeře jen podat. Mohli jsme si vyzkoušet další herní varianty i s tak málo lidmi v sestavě. Výhra 2:0. Poslední zápas proti Kladnu byl dneska nejtěžší, ale paradoxně jsme sahali po vítězství v tiebreaku. Nakonec jsme to nezvládli a prohráli 1:2.

Rekapitulace na závěr 2x výhra a 1x prohra, celkem 7 bodů.

Sestava: Morávek J., Honzíček D., Vašák J., Novotný  M., Křiva K., Boček M., Hrabal Č., Doubrava M. a Malimánek P.

Děkuji Márovi Tichému za asistenci, i když zde byl v roli rozhodčího a kolínským fanouškům za atmosféru.

Gábina

 

Kdo nepřišel v sobotu do Stapu, musí litovat. V sobotu naši chlapi ve 2. lize odehráli zápasy proti týmu z pražských Modřan. Jak už jsem předestřel, byla to podívaná. Oba zápasy měly v celku totožný scénář. První set se soupeř našimi chybami dostal do pohodlného náskoku, který jsme v koncovce nedokázali korigovat. Druhé sety už byly jasně v režii domácího mužstva. Třetí sety probíhaly na základu setu předchozích. Především naše dobré podání a obrana na síti nedovolily soupeři přejít patnáct bodů v setu. V prvním zápase jsme čtvrtý set pohodlně vyhráli a slavili první vítězství. V druhém zápase ve čtvrtém setu se stala na mužské poměry nevídaná věc. Stav 9:17 pro soupeře nedával moc nadějí na úspěch, ale následně jsme soupeře dotáhli na 21:24 a nakonec srovnali na 24:24. Soupeř již psychicky poznamenaný naší znamenitou obrannou hrou byl "rozložený". Nakonec drama skončilo až za stavu 31:29 pro naše kluky a bylo z toho další vítěztví 3:1. Sestava: Hoang, Tichý, Nohra, Šotola, Stieber, Červinka, Čermák, Hauf, Kubricht

Dan V.

 

Děvčata U16

Áčko

V Mělníku, tak jako Labe s Vltavou, se potkalo na hřišti kolínské Áčko s mělnickými děvčaty. Hrály jsme na ZŠ pojmenované po lékaři Matiegovi, dnešní zápasy se naštěstí nesly bez zranění a potřeby lékařů. Kolínská děvčata nastoupila proti Mělníku energicky a v prvním setu dominovala, druhý set byl ve znamení přetahování se o body. Štěstí přálo tentokrát našim hráčkám, které zvítězily. Druhý zápas sehrály s Kolínem "B". První set hrály vyrovnaně až do koncovky, kterou nakonec ve vítězství proměnilo Béčko, což holky nenesly nejlépe. Ve druhém setu byl největším problémem kvalitní servis Béčka a náš špatný příjem, který neumožnil téměř žádnou rozehru. Třetí zápas bylo třeba se znovu narovnat a odehrát se ctí proti Benátkám. Áčko zabojovalo, dokázalo se vrátit do hry a obzvlášť v druhém setu se soupeřek drželo zuby nehty, ale chyby v poli a málo vytvořených útočných situací nás stálo vítězství. Hra byla živá a snaha také byla, přihlížející a fandící diváci viděli hezký volejbal.

Sestava: Grumlová V., Doušová E., Pospíšilová T., Gryčová A., Charvátová N., Mullerová N., Pokorná Z., Opočenská E., Synková K., Linhartová V.

Béčko:

Starší žákyně Kolín "B" první zápas sehrály s Benátkami n. Jizerou. Holky šly do zápasu s mírnou nervozitou, jelikož Benátky předvedly při rozcvičce kvalitní útok. Než jsme si zvykly na tamní podmínky - nízké stropy a málo místa za hřištěm i vedle něj, skončil první set, kde jsme soupeřkám darovaly několik bodů za to, že jsme byly v síti. V druhém setu zase odešlo podání. Zápas tedy skončil 0:2 pro Benátky. 

Druhý zápas jsme hrály proti kolínskému Áčku. První set byl velmi vyrovnaný a tahaly jsme se o každý bod. Ve druhém setu na servis nastoupila Viky Krausová a Áčku nedala svým kvalitním servisem šanci. Vyhrály jsem 2:0.

Ve třetím a posledním zápase nás čekal Mělník "A". Holky nabuzené výhrou v předchozím zápase nastoupily do prvního setu hezky z ostra a soupeřky tím trochu zastrašily, příliš nekazily a na síti jasně převládaly. První set byl v kapse. Druhý set zápas zkomplikoval. Soupeřky přitvrdily na podání a my začaly mít problém s příjmem. Trenér Mělníka neustále měnil sestavu, až to překombinoval a vysloužil si žlutou kartu. Nicméně set za velmi dramatické koncovky získaly soupeřky. V tiebreaku jsme začaly vyrovnaně, ale holky byly rozlazené z neúspěchu přechodchozího setu a také z neskutečného hluku, který se v hale tvořil. Nedařil se nám servis, příjem ani útok. Prohrály jsme 1:2.

Sestava: Králová A., Mikšíková A.,  Kadlecová A., Pácalová A., Gojná V., Bílková K., Bílková K., Matějková A.

Trenérky Verča a Lucka