Muži na 4. místě ve druhé lize. Kluci U18 jdou v extralize výš

28.11.2022 18:45

V sobotu v brzkých ranních hodinách jsme vyrazili na další zápas 2. ligy mužů do Znojma. Po dlouhé cestě nás čekal soupeř dle zpráv mladý, složen hlavně z juniorů. Omyl. Junioři odcestovali na extraligu a nás čekali zkušení starší hráči, kteří se svolali na tento zápas. Do zápasu jsme vstoupili výborně a vyhráli lehce první set. V druhém setu po změnách v sestavě nastali lehké komplikace, ale i ty se zvládli. Bohužel ve třetím setu se změna již nepovedla a následně jsme prohráli dva sety. Tiebreak byl, ale znovu v naší režii. Druhý zápas byl potom zcela deklasování soupeře. Po necelé hodině jsme odjížděli s výhrou 3:0 a na 4. místě tabulky. Sestava: Hoang, Stieber, Tichý, Loužil, Šotola, Kubát, Kubrycht, Čermák, Hauf

Chceme všechny fanoušky pozvat na sobotní utkání 3. prosince od 10 hodin do naší haly Stap. Soupeři z Pragovky budou oříškem, ale s Vaší podporou, Vám slíbíme dramatickou podívanou a reklamu na volejbal!! A k tomu je vstup zdarma!

Trenér Dan 

 

O víkendu se hrálo 3. kolo extraligy U18 v Brně Šlapanicích. Extraliga se hraje tak, že první dvě družstva z turnaje postupují do vyšší výkonnostní skupiny a poslední dvě sestupují. V turnaji je šest týmů, kda se týmy nejprve utkají ve dvou tříčlenných skupinách a následně se hraje s dalšími dvěma týmy z druhé tříčlenné skupiny. Třetí týmy ve skupině automaticky padají.

Kluci už před turnajem hlásili, že chtějí postup, což v tomto systému turnaje není snadné. První zápas jsme odehráli proti Letohradu a i přes rozpačitý začátek jsme zvítězili 3:0. Ve druhém sobotním utkání jsme narazili na Sokolov. Zápas byl jak na houpačce 25:17, pak 17:25 a to se opakovalo. Dobré momenty se střídali se šňůrami chyb. Bylo to strašné. Nakonec jsme prohráli 3:2 a cestu za postupem jsme si výrazně zkomplikovali. V neděli ráno jsme nastoupili proti favoritovi turnaje tymu z Rychnova nad Kněžnou. Začali jsme parádně a zvítězili celkem jednoznačně v první dvou setech, pak ale přišla řada chyb, soupeř se chytil a porazil nás opět 3:2. V posledním utkání nám nezbývalo, pokud jsme chtěli postoupit, nic jiného než vyhrát. Těžší to bylo ještě o to, že soupeřem nám byl domácí tým. Atmosféra byla vynikající. Kluci, na obou stranách, vyhecovaní, fanoušci domácích hnali své hráče, ale dlužno podotknout, že díky naší lavičce jsme se mohli chvílemi cítit také jako na domácí půdě. Kuba Pošík, Filip Metzl, Pepa Vonšovský řádili a mohutně povzbuzovali kluky za každé situace! Zápas to byl parádní a z obou stran velmi kvalitní. Kluci vydrželi tlak, koncentrovaně a téměř bez chyb si došli pro vítězství a postup do vyšší výkonnostní skupiny (výsledek 3:0, 25:23, 25:14, 25:22). Příští turnaj se hraje 28.1.2023 a soupeřem nám budou týmy Ostrava, Zlín, Nymburk a Rychnov nad Kněžnou.

Hráli: Honza Holzbauer, Honza Ječmínek, Filip Jiráček, Honza Kubáč, Matěj Malimánek, Filip Metzl, Kuba Pošík, Ondra Prášek, Tomáš Šotola a Pepa Vonšovský.

Speciálně děkuji Honzovi Ječmínkovi a Radkovi Pošíkovi za podporu, odvoz a za vše. Nebýt jich infarkt by mě jistě neminul. Díky kluci!

Trenér Dan Š.

 

Další kolo krajského přeboru hostily žákyně U16 na domácí palubovce v Kolíně. Áčko si nejdříve zahrálo s Mladou Boleslaví, kterou už v předchozích zápasech potkalo, tudíž holky věděly, jak soupeřky hrají. První set se neobešel bez dramat, ale skončil 25:23 v náš prospěch. Druhý set byl již klidnější a my se radovaly z první výhry. V dalším zápase jsme nastoupily proti Kostomlatům. Začátky obou setů byly vyrovnané. Na síti jsme měly jasně navrch, ani na servisu jsme příliš nechybovaly. Vždy rozhodla série kvalitního podání jedné protihráčky. Prohrály jsme na 21 a 22 bodech. 

Béčko nejdříve nastoupilo proti týmu Kostomlat. Zápas to byl z počátku vyrovnaný, pak se na podání dostala jedna hračka, která svým kvalitním servisem jako u Áčka rozhodla zápas. Stejně probíhal i druhý set. Chuť jsme si ale spravily u zápasu s Mladou Boleslaví. Holky předvedly hezký výkon. Podávaly jsme a to byla alfa a omega celého zápasu. Mohly jsme se radovat z výhry. 

V posledním zápase se utkaly oba kolínské týmy. Béčko si získalo první set pro sebe, avšak rozdíl byl jen v několika bodech. Druhý set se nesl ve znamení zkažených servisů. Kazilo se jako na běžícím páse na obou stranách, přestože do té doby se oběma týmům servisy celkem dařily. Set si "vybojovalo" menším počtem chyb na podání Áčko. Závěrečný tiebreak si pro sebe urvalo Áčko a slavilo tedy druhé vítězství. 

Sestava Áčka: Grumlová, Pospíšilová, Doušová, Málková, Synková, Pokorná, Gryčová, Charvátová, Mullerová

Sestava Béčka: Krausová, Pácalová, Gojná V., Bílková, Váchová, Zvolenská A., Matějková, Kadlecová, Mikšíková, Králová

Trenéři Verča a Dan

 

Na páté kolo krajského přeboru U16 chlapců jsme se vypravili do Příbrami. Hráli jsme dva zápasy a oba proti domácím mužstvům A a B.

Áčko s námi nemělo větších problémů, ale zápas nebyl z naší strany vůbec odevzdaný. Slušně jsme přijímali, bohužel soupeř je lepší hlavně v útoku. Naši blokaři nezvládali reagovat na rychlou hru. Druhý zápas dával naději, že jejich Béčko bezproblémů smázneme. Nepovedlo se. Slabý soupeř nás přehrál bojovností a touhou po výhře.  Navíc jsme přestali kvalitně podávat a vůbec se nám nedařilo na síti. Dnešní bilance tedy 0:2 na zápasy i v každém zápase na sety. Příští týden nám držte palce v ČP. 

Sestava: Vašák J., Doubrava M., Nohejl T., Novotný  M., Křiva K., Hrabal Č., Nezmeškal  M. a Malimánek P.

Děkuji asistentovi Márovi Tichému za pomoc při kaučování a bezpečný odvoz.

Gábina