Muži mají stále pouhý bod.

27.11.2015 11:51

Kolín – Tuchlovice 0:3 (-21,-15,-18)

Sestava: Tomíšek, Blažek, Kopecký, Nutil, Havlíček Vejdělek, Havel (libero)

Náhradníci: Bartoš, Strnad

Trenér: Míra Šotola

Kolín nezačal utkání vůbec špatně. S favoritem držel krok. Dařil se příjem podání, pomohly také bloky a bojovnost v poli. Přes trápení domácích na nahrávce, byl stav v půli setu vyrovnaný. Jak už to bývá v Kolíně letos zvykem, hostům pomohly zbytečné chyby domácích. První set skončil v poměru 21:25 pro Tuchlovice. Druhá sada už tak vyrovnaná nebyla. Přestalo se dařit především v útočné fázi. Nepomohlo ani střídání nahrávačů, na hřiště nastoupil Strnad na místo Vejdělka, svoji roli ale vůbec nezvládl, a brzy se poroučel na střídačku. Na hřiště se podíval i lehce zraněný smečař Bartoš. Tuchlovice s přehledem vyhráli 15:25. Třetí dějství bylo jak přes kopírák. Hosté potvrdili svoji kvalitu a dokráčeli si pro vítězství 18:25.

Kolín – Tuchlovice 0:3 (-15,-18,-23)

Sestava: Tomíšek, Blažek, Kopecký, Nutil, Havlíček Vejdělek, Havel (libero)

Náhradníci: Bartoš, Strnad

Trenér: Míra Šotola

Druhé utkání začalo tak, jak skončil zápas první. Utrápený Kolín nedokázal vzdorovat kvalitnímu soupeři. Tradičně se nedařilo na nahrávce, zhoršil se i příjem podání. Tuchlovice se svým servisem zaměřily na přihrávající smečaře, a nadělali Blažkovi i kapitánu Tomíškovi veliké starosti. Vzhledem k velké absenci na domácí střídačce, neměl trenér Šotola moc možností, jak hru ovlivnit. Za Kopeckého nastoupil Bartoš, došlo opět na střídání nahrávačů. Strnad však tentokrát vydržel na palubovce pouhý jeden míč. Po taktické hrubce byl ihned vystřídán a završil tak svůj špatný výkon. První dvě dějství Kolín celkem jednoznačně prohrál (-15,-18). Ve třetím setu se hra domácích zvedla, ale na vítězství v setu to nestačilo. Tuchlovice vyhrály i třetí dějství, tentokrát v poměru 23:25.

Vystoupení kolínských volejbalistů v podzimní části KP1 je doslova tragické a je způsobeno několika faktory. Z různých důvodů se nedaří trénovat v potřebném množství hráčů. Zasáhla nás také marodka, smečaři Bartoš a Blažek do zbytku podzimní části už pravděpodobně nezasáhnou. Kolín se již druhým rokem trápí na postu nahrávače. Danu Vejdělkovi se nedaří a to i přesto, že nechybí téměř na žádném tréninku. Nespolehlivý Strnad týmu těžko pomůže.

Další utkání sehraje Kolín v sobotu 28.11 v Dobřichovicích. Vzhledem k velké absenci a rozpoložení týmu, by byl každý získaný bod do tabulky zlatý.

Ahoj Standa