Muži doufají v kvalifikaci o 1. ligu

27.03.2023 18:14

Poslední kolo základní části 2. ligy mužů jsme odehráli ve Dvoře Králové. Jak jsem psal minulý týden, situace na čele tabulky byla taková, že jsme potřebovali dvě vítězství a poté museli čekat na případné zaváhání soupeřů z Drásova a Havlíčkova Brodu.

První zápas jsme začali sebevědomě, výbornou obranou na síti jsme soupeře zatlačili do úzkých a otěže zápasu jsme drželi pevné ve svých rukách. Vedení 2:0 na sety nás opět trošku ukolébalo a od třetího setu to byl boj o každý balón. Do pátého setu jsme trošku pozměnili sestavu, to se nakonec ukázalo jako dobrý tah a první důležité vítězství 3:2. 

Druhý zápas se podobal prvnímu s tím rozdílem, že už jsme za stavu 2:0 neusnuli na vavřínech a utkání dotáhli do vítězství 3:0. Ostatní výsledky určily pořadí 2.ligy, Havlíčkův Brod uhrál v  Chocni pouze jeden bod, což nás posunulo na konečné 2. místo po základní části.   Což je bezesporu obrovský úspěch našeho týmu, jehož věkový průměr je suverénně nejnižší v 2. lize. Tímto konečným umístěním se odkládá moje slíbené hodnocení sezóny, protože už během úterý nebo středy se dozvíme zda budeme mít právo účastnit se kvalifikace o 1. ligu mužů a prodloužit si tak sezónu tím nejpříjemnějším způsobem.

Sestava: Kuba,Seva, Michal, Martin, Mára, Ríša, Šimon, Haufino, David

Komín

 

Poslední turnaj extraligy mužů U18 jsme odehráli v Rychnově nad Kněžnou.  Prvním soupeřem nám byl Letohrad a I když  první set nebyl úplně optimální v následujících 2 setech jsme už soupeři nedali šanci a povinné vítězství 3:0 bylo na světě.  Dalším soupeřem byl Sokolov. Jak se později ukázalo byl to velmi důležitý zápas.  Hráli jsme velmi dobře. Přestože měl soupeř velkou výškovou převahu dokázali jsme hrát naprosto vyrovnaný zápas.  Bohužel nám nevyšly koncovky setů a my  prohráli 3:1 (2 koncovky jsme prohráli nejtěsněji 26:24). V neděli nás čekal nejtěžší soupeř, domácí Rychnov nad Kněžnou. První set jsme prohráli 25:15, ale v následujících setech jsme začali hrát velmi dobrý volejbal a zvítězili 3:1. Posledním utkání jsme sehráli proti Plzni. Byl to velmi těžký zápas,  především na udržení koncentrace. To se podařilo a zvítězili 3:0. Tedy bilance víkendových zápasů jsou 3 vítězství a jedna porážka. Bohužel vývoj ostatních zápasů nám nepřál a my tak musíme do baráže o udržení extraligy. Kdybychom uhráli jednu koncovku se Sokolovem, bylo by vše jinak a my bychom extraligu udrželi bez baráže.  Jak ale všichni víte na kdyby se nehraje a my se musíme ještě o extraligu poprat. Klukům ale děkuji za perfektní výkon a předvedenou hru. Kluci díky! Sestava: Honza Holzbauer, Honza Ječmínek, Filip Jiráček, 

Honza Kubáč, Petr Kubáč, Václav Kubelka, Matěj Malimánek,  Jakub Pošík, Ondřej Prášek,  Tomáš Šotola.

Opět speciální poděkování patří Honzovi Ječmenovi st. za podporu.

Dan

 

O víkendu vyrazily žákyně U14 na svůj první velký vícedenní turnaj. Jednalo se o kvalifikaci na MČR mladších žákyň a vyrazilo dvanáct statečných: Nezavdalová, Pojerová, Skořepová, Teplá, Pošíková, Janstová, Ježková, Horáčková, Kubíčková, Burešová, Rypková a Heroutová + trenéři Lucka a David.

Nedělala jsem si nějaké naděje na postup, víc jsme si chtěli užít volejbalový víkend. Naše skupina se nakonec hrála v Dolních Břežanech, což je „kousek“ od Kolína, ale už jsme byli rozhodnuti být na turnaji přes noc.

Naše skupina byla jediná devítičlenná. K dispozici byly v hale tři kurty, týmy se rozdělily do tří skupin. První kolo tedy děvčata odehrála s týmy Teplic (prohra 0:2) a Školou volejbalu z Českých Budějovic (výhra 2:1). Skončila na druhém místě. Po dalším rozlosování nás čekaly zápasy s Varnsdorfem (prohra 0:2) a Ještědskou Liberec (prohra 0:2). V této části jsme skončili na posledním třetím místě a v neděli se potkali opět s Teplicemi a Českými Budějovicemi. Protože už by nás neměla tížit odpovědnost za postup – ten jsme ztratili už v druhé části turnaje – čekala bych, že nervozita z holek opadne a zápasy si užijí. Nestalo se tak a oba zápasy jsme prohráli.

Co se týče hry, musím říci, že to nebylo špatné. Byly tam skvělé okamžiky, které už vypadají jako volejbal (zablokovaný míč, smeč, vybírání míče v pádu). Ale spousta okamžiků nejistoty a strachu, které holkám nedovolí radovat se z bodu, převzít vedení. Jakoby to v hlavách ještě neměly nastavené na vítězství, která se mohla konat minimálně ještě v dalších dvou zápasech v sobotu. Zahrály si všechny holky, některé méně, některé více. Ze všech nejvíc musím vyzdvihnout Majdu Rypkovou. Přestože jsem si myslela, že možná ani nedostane příležitost, byla to právě ona, která v kritických situacích zachraňovala svým bezchybným tvrdým servisem hru. Nezkazila ani jedno podání!

Co se týče zábavy, to musím říci, že se asi povedlo na jedničku. Po hrací sobotě a řízku se salátem jsme se jeli ubytovat nedaleko stadionu Slavie, což největší radost udělalo našemu trenérovi Davidovi. Vzal děvčata na prohlídku stadionu a okolí. Samozřejmě nesměla chybět i návštěva obchodního centra.

Celkově se nám víkend vydařil, holky byly bezvadné, já i David spokojení.

Lucka

 

V neděli mladší žáci bojovali o co nejlepší umístění ve finálovém turnaji krajského přeboru. 

První zápas proti pozdějším vítězům přeboru, Proseku Praha. Z naší strany velmi ustrašený a ne úplně bojovný výkon. Kluci o krapet šikovnější si s námi hravě poradili. Porážka 0:2.

Druhý zápas s Příbramí? No to bylo něco pro volejbalové oči: dlouhé výměny, těžké zákroky a výborný servis. Neuvěřitelná bitva prvního setu pro nás nekončí šťastně a první set patří soupeři. Do druhého setu jsme zlepšili přihrávku a přitvrdili na servisu. Druhý set je náš. Ve třetím setu jsme si museli vybojovat bod za bodem a po Příbramské šňůře zkažených podání vyhráváme tiebreak 19:17.

Poslední zápas s Odolenou Vodou byl v naší režii s lehkými výpadky, které vypadali infarktově. Nic méně vítězství 2:0. A konečné 3. místo v krajském přeboru.

Zvláštní poděkování patří rodičům, kteří pomohli s dopravou a speciálně Márovi Tichému, který vše trenérsky úspěšně odkoučoval, neboť já marodím.

Radek