Muže čeká boj o čelo druhé ligy. Přijdte je podpořit!

13.03.2023 18:51

Po volném víkendu čekal mužský ,,A“ tým soupeř z horních příček tabulky druhé ligy. Konkrétně jeden nejúspěšnějších týmů 2. ligy posledních let, TJ Praga. Pražský celek, poskládaný jak z mladých hráčů, tak extraligových veteránů umí ve své domácí hale soupeře potrápit a loupit cenné body, o tom jsme se ovšem přesvědčili na vlastní kůži.

Už v prvním setu se Praha představila skvělým servisem, bojovným duchem a precizní hrou, na kterou jsme nedokázali odpovědět dostatečně kvalitním útokem a bojovností, 1-0 pro Pragu. Druhý set dával náznaky návratu naší hry, kdy jsme se dokázali probojovat do koncovky, kterou však Pražané urvali nejtěsnějším rozdílem. Po nepovedeném obratu průběhu zápasu došlo v posledním setu k naprostému breakdownu naší hry a Pražané si došli k zaslouženému vítězství. 

TJ Praga : Kolín 3:0 (18,23,15)

Obědová pauza nám všem prospěla a po čepované plzni a pár tabletkách ibalginu se začal hrát druhý zápas. Z našeho týmu stříkala energie a byli jsme odhodlaní urvat zbylé body za každou cenu. Už v polovině prvního setu jsme si dokázali vytvořit pohodlný náskok a úvodní set s přehledem vyhrát. Do druhého setu jsme vstoupili s nadějí, avšak set jsme po nepodařené koncovce museli odevzdat Praze. To se nakonec ukázalo jako dobrý stimul do dalšího setu, kde jsme soupeře jednoznačně převálcovali. Čtvrtý set nabízel velmi emotivní koncovku. Oba týmy mohly doufat ve výhru setu, tentokrát ale štěstí bylo na naší straně. Mára roládou za blok ukončuje zápas a 3 body jsou doma.

TJ Praga : Kolín 1:3  (-17,23,-14,-24) 

Děkuju všem klukům, co byli na zápase za bojovnost až do posledního míče a chtěl bych vyzdvihnout Sévu, který nám z lavičky dokázal na bloku pomoci ve správný moment.

Hráči: Khorolenko, Stieber, Kubát, Šotola, Hovorka, Červinka, Žaba, Tichý, Hoang, Kubrycht, Hauf a trenér Dan

Za připomenutí také stojí zápas, který nás čeká tento víkend. V sobotu 18.3. hrajeme veledůležité dvojutkání proti jihomoravskému Drásovu na domácí půdě. Kolín momentálně ztrácí jen tři body na čelo tabulky. A náš sobotní soupeř je pouhý bod před námi. Nemůžeme si tedy dovolit zaváhání. Na zápas třetího proti druhému budeme potřebovat maximální podporu. Chtěl bych Vás tedy tímto pozvat na poslední domácí dvojzápas 2. ligy mužů skupiny střed v Kolíně od 10 a od 14 hodin v hale Stap. 

Šimon

 

Naše kadetské „áčko“ opět dvakrát vítězně v krajském přeboru. Holky vyjely brzy do Říčan. Zápas začínal již v 8:30. V prvním zápase nenechaly holky nikoho na pochybách a jasně vyhrály, především dobrým servisem a hrou v poli. Druhý zápas byl proti Kutné Hoře. O trošku těžší zápas, který nakonec holky opět zvládly a vydaly zpět do Kolína na další utkání a to tentokrát v lize U20.

Holky si zajistily tímto účast na finálovém turnaji nejlepších čtyřech týmu kraje. Vítěz tohoto turnaje si zajistí místo v kvalifikaci o 1. ligu U18. DRŽTE HOLKÁM PALCE 1. 4. v Mělníce.

 

 

Druholigové holky U20 hrály v Kolíně proti týmu z Pardubic. Náš ranní tým čítal pouhých šest jmen. Bohužel nemoci a souběh s U18 nám nedával jinou možnost, nežli tým postavit takto. Tým Pardubic na tom nebyl o moc lépe a náš um byl výrazně větší než soupeřův. Výhra 3:0. Na druhý zápas přijeli holky z Říčan a rovnou skočily do zápasu. V prvním setu nastoupilo kompletní áčko kadetek. Zvítězilo a tak i další dva sety, kde se všechny holky prostřídaly. Pohodové vítěztví 3:0.

Dan

 

Stejně jako kadetky A vyrazily v neděli do Říčan na poslední zápasy KP také kadetky B, a to s ambicemi alespoň jeden zápas vyhrát a hezky zakončit sezonu. Začátek s Kutnou Horou byl velmi slibný, dařil se nám servis i hra v poli a set vyšel vítězně pro nás. Druhý set najednou ale začalo odcházet občas podání, ulítávaly nám zbytečně míče zadarmo a energie na hřišti šla postupně dolů. Přes všechnu touhu vyhrát, byla chybovost na naší straně obrovská a zápas jsme prohrály 1:3. Do dalšího zápasu holky nastoupily s extrémně namotivovanými soupeřkami z Říčan, které je od počátku tlačily hlavně po psychické stránce. Naše béčko to vůbec nezvládlo a především díky naprosto mizernému příjmu zápas projelo takovým způsobem, že holky chtěly, aby už byl konec. Asi jsme si přály zakončit lépe, ale za daných podmínek to lépe nešlo. Neměly jsme nikoho na střídačce, vyjma jedné nahrávačky, a pro holky to bylo asi sousto – fyzicky i psychicky. Přesto je dobře, že si tuhle sezonu za béčko odehrály, půlka týmu tvoří starší žákyně, a ty zkušenosti ve hře jim žádný trénink nikdy nedá. V KP U18Z končí na předposledním 16. místě.

Hanka

Sestava: Zemanová (K), Ulcová, Mullerová M., Doušová K., Morová (L), Handlířová, Synková, Mikšovská

 

Deváté a poslední kolo krajského přeboru U16 se uskutečnilo v Benátkách n/J.

V hale byla 3 hřiště, tak turnaj pěkně plynul. První zápas s Mladou Boleslaví byl jednoznačně pod naší taktovkou. Snadná výhra 2:0. Druhý s Odolkou už připomínal Slavkov. Stáli jsme tam jak vojáci na odstřel. Nutno podotknout, že jsme turnaj absolvovali jen v 7, takže naše sestava byla čirá improvizace. Ale příjem a servis bychom měli už zvládat. Třetí a poslední utkání bylo s domácími. Kluci se naštěstí oklepali z porážky a dohráli zápas v poklidném tempu až do vítězného konce.

Co napsat závěrem? Asi že na konci sezóny, kdy nás čeká už jen finále ČP, jsme pořád vlastně na začátku. Je potřeba dřít a utužovat návyky a hlavně volejbalové myšlení a soustředění na hru.

Sestava: Doubrava M., Honzíček D., Metzl F., Hrabal Č., Nezmeškal  M., Malimánek P. a Vašák J.

Děkuji Markovi Tichému za odvoz a pomoc při zvládání infarktových stavů bezmocné trenérky. Držte nám palce celý příští víkend na finále ČP v Hradci. 

Gábina

 

Sedmé kolo krajského přeboru chlapců U14 se odehrálo doma v Kolíně. Přivítali jsme družstva Proseka, Příbrami A a Odolené Vody. Jako hostující a zaskakující trenérka jsem dostala nelehký úkol aspoň jednou vyhrát s některým soupeřem. A všichni jsou v tabulce nad námi. No nazdar.

Nicméně jsme se s chutí pustili do hry. Prosek jsme v prvním setu dotáhli na 23:23, ale pak přišla chyba na servisu a bylo po naději. Druhý set si již soupeř pohlídal a my ho i přes slušnou hru prohráli. Proti Příbrami jsme začali dobře, ale soupeř byl lepší na podání, a to výrazně. Ztráta prvního setu. Ve druhém jsme zvládli zlepšit servis a to se projevilo vítězstvím. Zde musím pochválit Štěpána Šotolu, kterému na síti vyšlo snad úplně všechno a výrazně tak podržel tým. V tiebreaku jsme bohužel nezvládli příjem soupeřova podání, a tak jsme ho prohráli. Poslední dnešní vystoupení proti Odolce se mi hodně líbilo. Připomínalo to už volejbal, dobře organizovaná hra jen v závěru přišly opět chyby na servisu, ale výhru to nezkalilo. Odolku jsme porazili 2:0. Dnešní bilance 4 z 9 bodů. Doufám,  že mě i kluky Radek pochválí. Já je rozhodně chválím, jsou bojovní a mají týmového ducha. Herně mají dobře nakročeno, někteří už se mnou hrají a na zbytek se těším v U16. Budu jim držet palce na MČR U14. 

Sestava: Miko O., Matyáš O., Šotola Š., Klvaň M., Hovorka L., Pecha T., Sirůček D., Hanuš J., Doubrava M., Vašák J.

Gábina