Mokrý festival minivolejbalu. Ale Kolín byl na něm vidět

03.06.2024 17:55

V pátek v 17.00 za deštivého počasí jsme vyrazili autobusem se 7 týmy, třemi žlutými, dvěma oranžovými a dvěma modrými do Karlových Varů na Celostátní festival minivolejbalu, s cílem dovést nějaké cenné kovy. Cesta proběhla v pohodě a ve 20.15  jsme se ubytovali v tělocvičně FC Slavia Karlovy Vary. Cestou nám přišla informace od organizátorů, že mokrá varianta nebude, že po konzultaci s meterologickou stanicí počasí umožní v sobotu odehrát část turnaje a v neděli celý turnaj dohrát.

V sobotu ráno byl plánovaný budíček v 7.50, ale většina hráčů nemohla dospat, takže v tělocvičně bylo živo, již v 7.00. V 8.00 jsme v tělocvičně posnídali, rozdělili trička a čekali na příchod mužského seniorského reprezentačního týmu, který dorazil v 9.00. Reprezentanti se v hale zdrželi celou hodinu, takže všichni minivolejbalisti měli dostatek času si pořídit autogram nebo foto. Před odchodem reprezentantů proběhlo společné focení. 

Jelikož slibovaná předpověď počasí organizátorům nevyšla, což většina zúčastněných předpokládala, proběhl v hale hodinový náhradní program, a to aerobik s cvičitelkou. Následně nám organizátoři oznámili, že se v sobotu vzhledem k počasí hrát nebude, tak jsme si vymysleli náhradní program, a to procházku na kolonádu, kterou děti zakončili zakoupením a spořádáním trdelníku. Z procházky jsme dorazili do tělocvičny, kde si sbalili věci na odpolední program a vyrazili na oběd. 

Po výborném obědě nás autobusy odvezly do haly míčových sportů na zápas Českého národnímu týmu mužů proti Rumunsku v Golden European League. Kdo se díval na tento zápas v televizi, tak určitě viděl, jak jsme mohutně fandili. Jelikož se zápas protáhl, navíc organizátoři již neměli zajištěné autobusy na cestu zpět, tak abychom stihli večeři museli jsme rychlejší chůzí urazit 4 kilometry - a odměnou nám byla výborná večeře. Ve 22.00 hod byla večerka a my doufali, že ráno se počasí umoudří a konečně si děti zahrají minivolejbal.

Ráno byl stanoven budíček na 7.00 a v 7.40 byl odchod na snídani. V 9.00 konečně začal minivolejbal a bylo jasný, že se odehrají pouze zápasy v nalosovaných skupinách, v kterých se následně vyhlásí pořadí. Sice už nepršelo, ale trávník byl hodně promáčen a zejména u modrých holek po pár minutách se ze hřiště stalo blátivé kolbiště. 

Ve zkráceném turnaji jsme byli velice úspěšní, jelikož první místo obsadili v kategorii žlutých tým "A" ve složení Sára Blažková, Vojtěch Belák a Vojtěch Zelinka i tým "B" ve složení Kristýna Tuláčková a Adam Křiva. Třetí tým "C" reprezentovaný Julií Sýkorovou a Nikol Syrovátkovou skončil čtvrtý. V kategorii oranžové vybojovala obě družstva druhá místa, a to tým "A" Viléma Vondráček a Jindřicha Zelinky a tým "B" s Lindou Káninskou a Prokopem Pánkem. V modré kategorii dívek skončil na stříbrné pozici tým "A" ve složení Noemi Blažková, Stela Haufová, Aneta Husáková a tým “B”, za nějž nastoupily Natálie Valichrachová, Laura Bohdanová, Tereza Hermanová, Ella Baráková, obsadil páté místo.

Všem hráčům děkuji za vzornou reprezentaci klubu a samozřejmě velký dík patří trenérskému doprovodu ve složení Markéta Šotolová, Kateřina Šotolová, Martina Beláková a Zdeněk "Kolda" Novotný.

Radek Honzíček - trenér