Mladší žákyně v Brandýse

04.11.2014 09:14

Dobrý den, opět se hlásíme se zpravodajstvím ze zápasů zimní části krajského přeboru mladších žákyň.

První kolo hostil (2.11.2014) Brandýs nad Labem a spolu s ním se do bojů o prvních pět míst pustí ještě Kralupy nad Vltavou, Kostomlaty nad Labem, Kladno a samozřejmě my – SK Volejbal Kolín ve složení: Friedrichová Johana, Fořtová Simona, Šotolová Katka, Truksová Lucka, Janečková Kika, Kmochová Áňa, Masopustová Bary a Tichá Barča.

První zápas jsme svedly s Kladnem. Byl to boj, bohužel pro nás, prohraný. Kladno nastoupilo ve své plné sestavě, se kterou jsme neměly zatím herní zkušenosti. Problém nám dělalo jejich dělové podání, se kterým si naše hráčky nevěděly rady. Náš servis jim mnoho neublížil. Prohrály jsme 0:2.

Hned následoval druhý zápas s Kostomlaty. Byly jsme rozehranější a tím pádem naše hra působila živěji. Vycházel nám nejen servis, ale i překvapivé ukončování výměn. Zaslouženě jsme vyhrály 2:0.

Vzhledem k tomu, že je v Brandýse jen jedno hřiště, nastoupily jsme k poslednímu zápasu s domácím týmem až později odpoledne. I přes bouřlivé povzbuzování rodičů se nám nepodařilo navázat na předešlý úspěšný zápas. Přestože jsme očekávaly od zkušenějších hráček, že podrží tým na servisu a v příjmu, nestalo se tak. Naopak jsme se potýkaly s naprostým výpadkem těchto činností. Soupeřky byly dravější a v domácím prostředí více toužily po vítězství. Opět se děvčatům potvrdilo, že volejbal je také hlavně o „psychičce“ (což bylo vidět i v zadržovaných slzičkách po zápase).

Chtěly bychom poděkovat rodičům Báry Masopustové a Lucky Truksové nejen za diváckou podporu, ale také za dopravu.

Příště (23.11.2014) jedeme bojovat do Kralup a tímto dopředu avizujeme, že potřebujeme „taxikáře“. Prosím dejte vědět!

Lucka a Gábina