Mladší žákyně podruhé

15.09.2014 09:31

2. kolo krajského přeboru mladších žákyň

Tak máme za sebou další klání. Hrály jsme v Kralupech nad Vltavou.

Po vydatných deštích jsme se obávaly, že toto kolo vůbec neodehrajeme. Počasí se nakonec umoudřilo a kralupští měli hřiště připravená.

Děvčata jela ve složení: Lucka Truksová, Johana Friedrichová, Katka Šotolová, Simona Fořtová, Dominika Fořtová, Kika Janečková, Bára Tichá, Terka Kubrychtová a Helča Jehličková.

Velké díky patří mamince Šotolové, která nejenže byla ochotnou řidičkou a společnicí, ale zároveň

i zdatnou zapisovatelkou.

V prvním zápase jsme narazily hned na domácí tým. I když jsme se ničeho nezalekly, soupeřky nás jednoznačně přehrály - a to hlavně výborným servisem. Do druhého setu domácí trenér postavil náhradnice ze střídačky a tím nám umožnil srovnat stav zápasu na 1:1. V tie-breaku se vrátila původní sestava, která si již vítězství nenechala vzít. Kolín – Kralupy 1:2 L

Rakovník byl o poznání slabším soupeřem a po našem zaváhání ve druhém setu jsme si mohly připsat výhru 2:1.

Poslední utkání bylo s Kladnem. I když to zpočátku vypadalo a první set to potvrdil, že máme herní převahu, ve druhém setu došlo k totálnímu výpadku. Protože nám trenérkám už došla slova (i Gábině – a to je co říct J), hrála děvčata půlku setu pod taktovkou kapitánky. Bodový náskok soupeře už nestáhla.

Před třetím setem holky pochopily, že bez vzájemné podpory na hřišti a radosti z každého bodu, nelze úspěšně hrát. Třetí set byl náš a tím pádem i vítězství celého zápasu.

Tentokrát jsme si opravdu zahrály! Proč hrát jen na dva sety, když můžeme hrát 3x tie-break J.

Měly jsme k dispozici pouze 4 zkušenější hráčky, které jsme doplnily našimi mlaďoškami.

Hvězdou tohoto kola se podle nás stala Kika Janečková, která svou soustředěností a pozorností

na hřišti častokrát předčila i kapitánku Lucku a Simču. Mile nás překvapila Helenka, která i přes svou volejbalovou nevypočitatelnost hrála klidně a dokonce jako jediná předvedla smeč se vším všudy.

Terka se z počátečního panikaření na hřišti dostala k celkem pohodovému výkonu, ale za svoje „ježíši“ už musela za trest začít dělat dřepy – a že jich bylo…

Barča výborně plnila úlohu burcovače týmu a svým herním nadšením dokázala strhnout i „flegmouše“ Domču, Símu a Lucku.

 

Příští týden (20.9.) bude zpráva kratší, protože vše uvidíte na vlastní oči.

 

Tímto vás zveme a těšíme se na viděnou v sobotu!

 

Lucka a Gábina