Mladší žáci pátí na mistrovství republiky

11.05.2022 08:21

Mladší žáci se o víkendu zúčastnili finálového turnaje Mistrovství ČR své kategorie. Mezi 20 nejlepšími týmy z ČR patřili rozhodně výkonem mezi špičku. Výsledné velmi pěkné 5. místo je dáno hlavně systémem turnaje. První den se chlapci rozkoukávali a výkon neodpovídal plně tomu, co skutečně umí a předváděli v dalších dnech, i proto chlapci prohráli první zápas s celkově třetím Mnichovým Hradištěm, bohužel drobnými chybami, ve výsledku 2:0 (-22;-24). Tento výsledek nás bohužel do budoucna odsoudil právě k boji až o 5. místo, přestože jsem přesvědčen, že tým mohl hrát o placku. Další zápasy v základní skupině již bezproblémově vyhráli (Sokolov 2:0, České Budějovice 2:0, Ostrava 2:0), v nástavbové části chlapci porazili dokonce i celkového vítěze Lvi Praha výsledkem 2:1, Nový Jičín 2:1, ale souhrou ostatních zápasů a zápočtem výsledků ze základní skupiny již nemohli hrát o medaile a v nadstavbové skupině skončili s náskokem třetí. Zklamání z toho, že nemůžeme hrát o medaili, se projevilo i v posledním zápase v nadstavbové skupině z Brnem, který jsme prohráli 2:1, ale zase jsme vyzkoušeli i další hráče z lavičky, kteří rozhodně nezklamali. V dalších zápasech s Jirkovem 2:0 a znovu Novým Jičínem 2:0 o umístění jsme již dohrávali a bojovali spíše s únavou, ale získali jsme celkově již zmíněné pěkné 5. místo. 

Úspěšný tým, kterému patří poděkování za předvedený výkon, hrál ve složení:

Petr Foršt, Matyáš Doubrava, Matěj Novotný, Matěj Nezmeškal, Karel Křiva, Dominik Paula, Jiří Svoboda, Petr Malimánek, Jakub Vašák, Filip Metzl, Denis Honzíček a Milan Boček

Poděkování patří i rodičům, kteří chlapce přijeli povzbudit včetně pitného režimu od Petra Vašáka.

Trenérský tým ve složení Marek Tichý, Míla Adámková a Radek Pošík

 

Krajské finále minivolejbalu uskutečnilo v neděli v Mělníku. Pětici perfektně připravených trenérek doprovázel statný vůdce Čína, který udržoval všechny v herní pohodě. 

Ve hře jsme měli dva týmy modrých holek a kluků, jeden červený a dva žluté.

Celý den nás provázelo pěkné počasí jen v závěru nás zchladila malá sprška. A jak jsme dopadli? V modrém se děvčata umístila na 21. a 19. místě, ovšem konkurence byla daleko větší než u chlapců. Těm se dařilo trochu lépe a skončili na 5. resp. 3. místě. Žlutí urvali 20. a 19. místo a červená děvčata byla také bronzová. Gratulujeme.

Chválíme všechny naše děti za předvedený volejbal a slušně chování. 

Ga+Lu+Lí+Ma+Ji a Čína

 

Béčko mužů sehrálo v sobotu dvojutkání v Kutné Hoře. První, dobře rozehraný zápas, soupeř dotlačil do tiebreaku, v němž ale Kolín dominioval - takže výhra 2:3. Ve druhém zápase dovolil Kolín soupeři pouze jeden set. A odvezl si tak čtyři body. V sobotu 14. května nastoupí béčko doma proti Mladé Boleslavi.