MISTŘI!!!

20.05.2024 12:18

Mistrovstvi ČR chlapců U16

Mistrovství ČR bylo oficiálně zahájeno slavnostním nástupem v hale Stromovka. My jsme se pak přesunuli do haly ZŠ O. Nedbala, kde se v pátek odehrála celá naše skupina D. Po výborném obědě v nedaleké restauraci jsme nastoupili proti Sokolovu. Co dodat, rozjezd to byl velmi pozvolný. Tak moc jsme byli líní a ospalí po obědě, že jsme ztratili první set. Naštěstí další dva byli v naší režii. První výhra 2:1.

Druhý zápas s Mnichovým Hradištěm byl už zase Kolín ve své kůži. Smetli jsme je z palubovky 2:0. A o první místo v základní skupině D se utkáváme s pražskými Lvy. Lidi, to byla nádhera, zápas snů. Doslova “za minutu zápas” nám dorazil Jarda Votava, čerstvý beach mistr střední Evropy - gratulujeme. A tím svým entuziasmem strhl kluky k super výkonům.  Obě družstva předváděla opravdu mužský volejbal. Každý míč rozhodoval a nakonec v tiebreaku jsme jazýček vah strhli na svou stranu. Kolínští medvědi žerou Lvy 2:1 a do dalších bojů jdeme z prvního místa a 5 body. Ještě je nutno dodat, že Mnichovo Hradiště porazilo Sokolov, tak nás ztráta bodu z prvního zápasu nemusí mrzet.

Večer jsme zafandili českým hokejistům a spokojeni šli na kutě. 

Sobota pro nás začala skvělou snídaní a přesunem do haly Stromovka, kde nás čekal nejen první soupeř Prosek, ale i početný tým fans-parents. Nezklamali jsme je. Porazili jsme Prosek 2:0, i když druhý set dozrál až do nervózní koncovky. 

Dalším soupeřem byl Hradec Králové. Družstvo hrající vše přes jednoho hráče a velmi nepříjemné svým servisem. První set jsme si je nechali ujet na 20:23 a servisem ho naštěstí dohráli. Druhý set jsme vedli až do koncovky a pak zase srovnal Hradec. Mrtvice až do konce. Urvali jsme to 2:0. Tím bylo rozhodnuto, že v neděli bude boj o medaile. Poslední zápas s Ostravou už o nic nešlo a jak v rozhovoru (viz video na našich profilech na sociálních sítích) podotkl náš kapitán Míla Boček, volejbal je hlavně tým, pohoda a zábava. Bylo to tak, vítězství 2:0.

Nedělní zápasy už byly "jen" bojem o barvu cenného kovu. Domácí tým ČB byl těžkým soupeřem. Kompaktní družstvo, které málo chybuje, ale dneska si smůlu vybralo. V prvním a třetím setu. Takže další krůček ke zlatu. A protože to bylo finále o mistra republiky, bylo to se vším všudy. Je pravda, že na nástupovém protokolu budeme muset ještě trochu zapracovat, ale podstatný byl volejbal. A ten předváděli bohužel jen Lvi. 

První set byl z naší strany nervózní a kluci to malinko vzdali v hlavách. Druhý set byl v průběhu lepší, pomalu jsme zvedali hlavu a v koncovce jsme díky servisu střídajícího Káji Křivy obrátili vítězství na naší stranu. A tiebreak? Já vlastně ani nevím, vše šlo děsně rychle, točili jsme za stavu 6:8, pak jsme něco uhráli, pak zase ztráceli 9:13 a najednou po skvělém servisu, bloku a totálním zhroucení soupeře vyhráli 16:14. Výbuch emocí, radosti a řev medvědů se valil halou. Dokázali jsme to...tak jsme MISTŘI no a coooo?!

Sestava mistrů ČR U16: Boček M., Metzl F., Malimánek P., Vašák J., Poborský V., Doubrava M., Votava J., Honzíček D., Křiva K. a Švarc V.

Děkuji Markovi Tichému za skvělé kaučování, psychickou podporu, klid, rozvahu a celoroční dřinu. Děkuji Radkovi Honzíčkovi za neutuchající víru ve vítězství za všech okolností a oddanost  týmu. 

A na závěr mi dovolte poděkovat i všem rodičům za úžasnou sezónu. Máte skvělé kluky a dělají nám obrovskou radost. Dojatá a hrdá trenérka MISTRŮ ČR.

Hoši děkujem!!!

Trenérka Gábina

 

Extraliga mužů U22

V rozmezí čtyř dnů, od čtvrtka do neděle,  proběhl v Karlových Varech finálový turnaj extraligy U22. Turnaj byl rozdělen do dvou skupin po čtyřech týmech. Našimi soupeři byli Brno, Příbram a Kojetín. 

Turnaj pro nás začal hned ve čtvrtek, kde jsme se utkali v 15:00 s Kojetínem. Nezačali jsme vůbec dobře, v každém setu jsme udělali spoustu vlastních chyb. S tímto stylem hry se vyhrává opravdu těžko. Soupeř svým suverénním výkonem zvládl úvod do turnaje podstatně lépe a přehrál nás 3:0. Následoval druhý hrací den, v pátek nás čekaly zbylé dva zápasy ve skupině. Nejprve ranní zápas proti týmu z Brna. I tento zápas nedopadl úplně podle našich představ. Soupeř nás výrazně přehrál na servisu a dokázal daleko lépe ztrátovat. I přes to všechno se zápas rozhodoval v koncovkách, zde měl soupeř navrch a celé utkání zvládl. Pro nás to bohužel znamenalo další prohru. Před odpoledním zápasem proti Příbrami už bylo jasné, že stejně jako minulý rok, budeme hrát o 5. - 8. místo. 

Začali jsme překvapivě dobře a vyhráli první set. Zbytek zapasu už byl horší, nezvládli jsme vyrovnané koncovky druhého a třetího setu. Do čtvrtého setu už nastoupila lavička, snažili jsme se zápas zvrátit, ale marně. třetí prohra ze tří zapasu znamenala, že v další fázi o umístění budeme hrát proti třetímu týmu z druhé skupiny, v tomto případě se jednalo o Kladno. Vyřazovací část začala v sobotu ráno, kde jsme vyzvali zmiňovaný tým Kladna. Věděli jsme, že když předvedeme trochu lepší výkon než ve skupině, dokážeme postoupit. Zápas pro nás začal slibně, nedělali jsem tolik chyb, zlepšili příjem a přidali na servisu. V koncovce druhého setu jsme však přestali hrát tolik zodpovědně, soupeř toho využil a srovnal stav na 1:1. Z tohoto zaváhání jsme se však naštěstí poučili a zbytek zápasu už patřil nám. Přes menší výpadky jsme dokázali Kladno přehrát a zajistili si účast v nedělním zápase o 5. místo. Už teď bylo jasné, že budeme nejhůře šestí a vyrovnáme tak umístění z minulého roku. V posledním zápase sezóny nás čekal silný tým z Českých Budějovic, tým, který má několik hráčů se zkušenostmi z mužské extraligy. Zápas dopadl podle očekávání, zatlačili nás na servisu a dominovali v obraně na síti. Hráli jsme pěkný volejbal, ale i přes naší bojovnost jsme však podlehli 0:3. 

Celkově jsme však s 6. místem spokojeni. Průběh celé sezóny ovlivnilo mnoho zranění a náš postup mezi finálovou osmičku nebyl vůbec jistý. I přes horší výkony ve skupinové fázi, jsme se dokázali zvednout a odehrát dva kvalitní finálové zápasy. 

Děkujeme samozřejmě také fanouškům, kteří nás po celou dobu podporovali.

Sestava: Martin, Ríša, Kuba, Tomáš, Séva, Ruda, Ječmen, Matěj, Douby, Šotek, Miky a Ondra