Máme minivolejbalové zlato. Muži hájí nejvyšší příčky ve druhé lize.

30.01.2023 17:26

Sedmé kolo krajského přeboru U16 jsme sehráli v Brandýse. Postupně jsme prohráli s Příbramí B, Příbramí A a Brandýsem 0:2. A to je asi tak vše, co k tomu napsat. Není co hodnotit, protože jsme nic nepředvedli. Opravdu ošklivá neděle. Na přiložené fotografii chlapci zpytují svědomí. 

Sestava: Morávek  J., Doubrava M., Nohejl T., Novotný  M., Křiva K., Hrabal Č., Nezmeškal  M. a Malimánek P.

Děkuji asistentovi Márovi Tichému za bezpečný odvoz 

Gábina

 

V sobotu 28.1. jsme v rámci druhé ligy mužů vyrazili na zápasy do hlavního města. Utkali jsme se zde proti týmu ,,TJ Sokol Modřany”.  Po příjezdu nás malinko zaskočila hala (sokolovna), takže během prvních výměn to nebylo ono. Párkrát se trefil strop, přijímající hráči se prali se soupeřovým servisem, ale od půlky prvního setu už to šlapalo jako po másle. Druhý set byl jednoznačně náš. Ve třetím setu naše soustředěnost polevilo, ale naše libero Šimon Kubrycht si nás svolal do kruhu a promluvil do duše - a zápas jsme v klidu dohráli při skóre 3:0.

V druhém zápase už nás soupeř neměl čím překvapit, hráli jsme svojí hru, dobře jsme přijímali a bránili, a to po celou dobu zápasu. Během druhého utkání musím vyzdvihnout útočnou formu Davida Kubáta, ten kluk byl prostě nezastavitelný. Opět 3:0. Aktuálně jsme tedy na 3. místě tabulky.

Kuba Hoang

 

Žákyně U16 vyjely na další kolo krajského přeboru do Benátek nad Jizerou ve značně jiné sestavě oproti normálu. První zápas proti domácím Benátkám znamenal i jiné postavení. Poprvé jsme si vyzkoušely hru na jednu nahrávačku. Počáteční zmatky byly brzy zažehnány, ale celý zápas byl jako na houpačce. Chvílemi pěkná hra a chvílemi naopak útlum. Vzhledem ke všem změnám však zápas hodnotím kladně, i když mohl být výherní.

Druhý zápas proti Mělníku "A" byl asi nejzajímavějším. První set hrál jasně do karet nám. Útočily jsme, servisem jsme si taky dost pomohly. Nicméně ve druhé polovině na nás přišla krize, proto jsme hrály dramatickou koncovku, která nakonec skončila ve prospěch soupeřek 26:28. Druhý set byl vyloženě tragický, nefungovalo nic. Utrpěly jsem tedy druhou prohru.

Třetí zápas jsme sehrály s Mladou Boleslaví. Začaly jsme hezky vyrovnaně, ale potom nás potrápil jeden servis, který nám nešel přijmout. Soupeřky si získaly lehký náskok, který jsme jim několikrát pomohly zvýšit zkaženými servisy. První set pro sebe urvaly soupeřky. Druhý set jsme se rozhodly jim tak lehce nedarovat. Zabojovaly jsme a opět v těsné koncovce jsme tentokrát získaly výhru. Čekal nás tiebreak. Díky šňůře servisů Nikči Mullerové jsme si vytvořily náskok. Po změně stran se změnila i naše pozice a my šly přijímat. Soupeřky dotáhly náš náskok a rvaly jsme se do posledních míčů. Servisem nás tentokrát podržela Nikča Knížáková a my se tak radovaly z vítězného zápasu. 

Speciální pochvalu si zaslouží pro toto kolo naše jediná nahrávačka Verča Grumlová, jelikož byla vhozena do hry na jednu náhru. Nebyla jiná možnost, ostatní nahrávačky onemocněly. Tento tlak však ustála velmi dobře. 

Sestava: Grumlová, Mullerová N., Uhlířová, Málková, Pokorná, Knížáková, Synková

Verča

 

Holky U20 bojovaly v nadstavbové části druhé ligy proti celku ze Žďáru. Dle tabulky byl Žďár neporažený v základní skupině. Čekali jsme tedy lítý boj, ale naše očekávání se nepotvrdilo. Jen kvůli našemu servisem, který jsme abnormálně kazily, jsme se soupeřkami sehrály tiebreak - nakonec s vítěznou tečkou pro nás. Druhý zápas byl úplně o něčem jiném. Soupeře jsme od začátku servisem zatlačily a jeho velmi malátný výkon ve všech činnostech měl za důsledek, že soupeř prohrál. V omlazené sestavě jsme tedy vyhrály 3:0. Sestava: Kvasničková, Poláková, Jarešová, Sukduláková, Stieberová, Blažková, Russová, Richterová, Košvancová, Růžičková, Kantorová

 

O víkendu jsme hráli extraligu lvíčat. V sobotu jsme oba dva zápasy proti Nymburku a Ostravě prohráli vlastními chybami 3:0. V neděli jsme  první zápas se Zlínem mohli vyhrát 3:1, ale ztroskotali jsme na přítahu. A pátý set jsme bohužel nedokázali otočit ve výhru. V poslední zápasu proti Rychnovu jsme vyhráli první set. V druhém nám bohužel odešel příjem, ale nakonec výhra 3:1.

Ondřej Prášek

 

V neděli jsme brzo ráno vyrazili na krajský Festival minivolejbalu do Neratovic v kategoriích žlutý a oranžový. Odcestovali jsme se třemi týmy žlutých a dvěma týmy oranžových. Žlutý ve složení tým "A" Vilém Vondráček, Jindřich Zelinka a Adam Křiva, tým "B" Eleanor Avdulaj a Kristýna Tuláčková, tým "C" Vojtěch Zelinka a Sára Blažková. Oranžový ve složení tým "A" Zuzana Říhová a Ema Kaisnerová, tým "B" Jolana Dvořáková a Eliška Jenešová. Turnaje se celkem zúčastnilo 38 týmů v kategorii žlutých a 30 týmů v kategorii oranžových. 

Systém turnaje byl pro obě kategorie stejný: nejdříve se hrály základní skupiny, ze kterých se postupovalo buď do pavouku pro 16 nejlepších týmů nebo do dalších pro jednotlivá umístění. V základních skupinách se nám vedlo skvěle, když žlutý "A" a "C" a oranžový "A" své skupiny vyhráli a oba týmy "B" obsadili druhé místo. Takže nám všechny týmy postoupili do pavouka pro nejlepších 16 týmů. Oranžovým se vedlo rozdílně a to tak, že "B" tým už v pavouku nevyhrál jediný zápas a obsadil celkové 16 místo. To týmu "A" se dařilo podstatně lépe a po nervy drásajícím čtvrtfinále, které vyhráli až na zlatý bod a postoupili do boje o medaile. Tady už na své soupeře nestačili a obsadili konečné 4 místo. 

Všechny týmy žlutých se potkaly ve spodní části pavouka, takže ve čtvrtfinále na sebe narazily týmy "B" a "C" a po vyrovnané bitvě, postoupil do semifinále tým "C", kde ho čekal další kolínský tým "A". Tým "B" následně vyhrál dvě utkání a obsadil celkové 5 místo. V semifinále tým "A" potvrdil roli favorita a postoupil do finále a tým "C" do boje o bronz. Tým "C" nakonec v boji o bronz neuspěl a obsadil konečné 4. místo, které členové týmu obrečeli. Vzhledem k tomu, že oba se mohou této kategorie zúčastnit i za rok, tak budou mít druhou šanci medaili přivézt. Tým "A" finálový zápas s těžkým soupeřem z Peček zvládl a po výhře 10:7 se radoval ze zlatých medailí a poháru za 1 místo. Děkujeme za pomoc a podporu rodičům.

V sobotu se hrál zelený a modrý. Náš klub reprezentovalo 5 týmů. Modří kluci přivezli bronz. Všem dětem patří pochvala a trenérům a rodičům velké díky.

Za trenéry Radek, Markéta a Lída 

 

 

V sobotu 28.1. jsme v rámci druhé ligy mužů vyrazili na zápasy do hlavního města. Utkali jsme se zde proti týmu ,,TJ Sokol Modřany”. 

Po příjezdu nás malinko zaskočila hala (sokolovna), takže během prvních výměn to nebylo ono. Párkrát se trefil strop, přijímající hráči se prali se soupeřovým servisem, ale od půlky prvního setu už to šlapalo jako po másle. Druhý set byl jednoznačně náš. Ve třetím setu naše soustředěnost polevilo, ale naše libero Šimon Kubrycht si nás svolal do kruhu a promluvil do duše - a zápas jsme v klidu dohráli při skóre 3:0.

V druhém zápase už nás soupeř neměl čím překvapit, hráli jsme svojí hru, dobře jsme přijímali a bránili, a to po celou dobu zápasu. Během druhého utkání musím vyzdvihnout útočnou formu Davida Kubáta, ten kluk byl prostě nezastavitelný. Opět 3:0.

Kuba Hoang