Liberec, 4.-6.9.2015 - MČR v minivolejbalu

08.09.2015 08:02

Tak jsme se o víkendu vydali do Liberce bojovat o medaile na mistrovství republiky v minivolejbale. V pátek jsme v pět hodin odpoledne nasedli do autobusu – opět početná výprava – 39 dětí + nějaký ten dozor a vyrazili směr sever. Cestou jsme si dali malou zastávku u letadla a kolem sedmé hodiny už stěhovali zavazadla do spací tělocvičny. Tu jsme měli celou pro sebe. Děti se z cesty oklepaly velice rychle a během chviličky už vypukly boje ve vybíjené či polštářkové bitvy. Kolem desáté hodiny se nám podařilo zvěř uklidnit a uložit (uspat ne).

V sobotu jsme stačili sdělit družstvům, kdo je bude mít oba dny na starosti (ano, takový měli komfort, že každý tým měl svého dospělého J) a po ranní hygieně hurá na snídani. Vše jsme měli v jednom areálu – spaní, hraní i krmení – super!! V klidu jsme posnídali venku na tribuně rohlík s máslem a marmeládou či sýrem nebo paštikou a čaj. A pak to vypuklo. Týmy se vrhly do bojů o medaile. Hrály se zápasy na 10 minut, vždy s pětiminutovou přestávkou a znovu a znovu a … Výhry, prohry, úsměvy, pláč – to vše se střídalo. Občas se musela koupit zmrzlina pro povzbuzení nebo lízátko. Počasí nám přálo, bylo krásné babí léto. Den jsme zakončili večeří, opět pod širým nebem a sledováním zápasu naší mužské reprezentace se soupeři ze Slovenska. Nutno říci, že naše povzbuzování jistě přispělo k výhře Česka 3:1. Pak už rychle sprchy, zuby a do spacáku.  

A pak začalo pršet. A pršelo a pršelo. S obavami jsme čekali na další den. I když podle předpovědi počasí jsme samozřejmě tušili, že to růžové nebude…

Ráno sice nepršelo, ale zima byla pořádná. Snídani jsme si tentokrát přinesli ještě do tělocvičny. Pak jsme na sebe nabalili několik vrstev oblečení (našli se i takoví výtečníci, kteří přijeli jen s tričkem a lehoučkou mikinou – těm se něco popůjčovalo) a vyrazili do konečných bojů. I když bylo zamračeno, chvílemi mrholilo a foukal studený vítr, hráči se nevzdávali a snažili se, co to šlo. Poslední zápasy se odehrávaly za opravdu vydatného deště.

A byl konec. Máme mistry republiky v zeleném minivolejbale! Další medaile si přivezli i ostatní ze žlutého, oranžového, červeného i modrého volejbalu.

Ale o medaile ani nejde. Jde o skvělou partu dětí, kteří se o víkendu vyřádily – a nejen na hřišti. A nejen dětí – i těch ostatních – trenérů, rodičů, kteří obětovali víkend náročnému programu a zcela jistě nelitovali.

Lucka Tichá – trenér + rodič J

 

fotky naleznete:

http://lucina007.rajce.idnes.cz/Liberec_4.-6.2015

 

název: Liberec

heslo: minivolejbal