Krajský přebor mladších žákyň – Brandýs nad Labem 11.12.2016

12.12.2016 15:39

Tak jsme po dlouhé době vstoupili do další části krajského přeboru. Dostali jsme se do 1. výkonnostní skupiny A, kde se několikrát střetneme s Benátkami nad Jizerou, Brandýsem nad Labem, Kunicemi a Pečkami.   

První termín 13.11.2016 jsme měli volno a tuto neděli jsme do toho skočili! Jeli jsme do “oblíbené“ Sokolovny v Brandýse nad Labem, kde na nás čekalo jedno hřiště. Počítali jsme s tím, že když se začíná od 10,00 hod a my hrajeme druhý zápas, stačí nám v Brandýse být v těch deset. Mohli jsme si tedy přispat. Několikrát jsme si zopakovali, že odjezd je v 9,15 hod, a přesto se našly nejmenované, které dospat nemohly a strašily u Barborky už v 8,15 hod J.

Když jsme dorazili do Brandýsa, byl už první zápas odehraný a schylovalo se ke druhému, který jsme měli odehrát my proti Kunicím. Po dohodě se pořadí zápasů přehodilo s tím, že my místo 2., 4. a 5. zápasu odehrajeme 3., 4. a 5. zápas.

Měli jsme tedy čas na rozcvičení a nastoupili proti zmíněným Kunicím. Žádné experimentování, nastoupila základní šestka, ve které se střídaly pouze smečařky Péťa s Emou. První set holky naprosto s přehledem vyhrály 25:11! V té samé sestavě se nastoupilo do druhého setu – jsem už vyléčená z nějakého zásadního střídání, abych to náhodou já nepo….a. Ovšem to, co se dělo, bylo opět „NĚCO“ na mé panické návaly hrůzy! Během poměrně krátké chvíle jsme prohrávali 8:19 – ano, odešel pan Příjem a pan Podání. Asi na panáka. Vyčerpala jsem oba tajmy. Už to bylo jen na holkách. Musely riskovat. A najednou se „pánové“ vrátili a stav se srovnal na 23:23. Pak to byl už boj o každý balón. Bohužel jsme ho prohráli 24:26. A šlo se na tie-break. Ten byl během chvilky vyřízený 15:6. Uf!

Holky kously do svačiny a nástup na další zápas proti Brandýsu. Brandýs není to, co býval loni, takže dostala příležitost i střídačka. Výhra 2:0 (25:11 a 25:14).

A měli jsme před sebou poslední mač proti Benátkám. Tentokrát jsem to opravdu promíchala a zařadily se všechny holky ze střídačky najednou. A projevilo se i to, že se hrály poměrně rychle 3 utkání za sebou, takže nahrávačky nám už únavou padaly na ústa. Ale dali to! Opět výhra 2:0 (25:22, 25:20).

Mekáč nás neminul!!! 

Sestava: přeopatrná Bary Masopustová, neopatrná Helga Jehličková, vyčerpaná Kája Kvasničková, bojovnice Ninja Vlachovská, nebojácná Péťa Pavelková, obětavá Emča Košvancová, střelec Klára Vorlice, nejistá bomberka Bety Blažková a Katka z jiného světa Nováková.

Velké poděkování patří opět Masopustovým a jejich obr auťáku, fanouškovi p. Pavelkovi a Pavlu Rohlovi, který mi poskytoval psychickou podporu (nebo já jemu?).

Lucka