Áčko mladších žákyň všechno vyhrálo - a postupuje!

21.09.2015 09:25

SKV Kolín A

Tak máme za sebou druhou podzimní část krajského přeboru. Jak už bylo patrno minulý týden, tým A opět vše vyhrál a postupuje do 1. výkonnostní skupiny zimní části. To znamená, že nás čeká „velké cestování“ a mnohem těžší zápasy než dosud.

Kolín A – Kolín B

Poměrně jednoduché vítězství 25:8 a 25:12. Co mě nejvíce zlobilo," bylo příliš mnoho zkažených podání (asi dvacet J).

Kolín A – Brandýs nad Labem

Brandýs v prvním setu velice překvapil – soupeřky nebyly schopné přijmout míč, natož si ho rozehrát. Vyhrály jsme 25:7. Ve druhém setu se cosi stalo a tentokrát podávaly soupeřky poměrně dobře a nebyly jsme schopné přijmout míč my. Přesto jsme na tom byly lépe a vyhrály jsme 25:19 (to už mi trochu tekly nervy). Navíc jsem před zápasem holky varovala, že za každé zkažené podání budou létat kotrmelce – a taky že létaly (pět).

Kolín A – Kostomlaty

Vítězství 25:9 a 25:10 – sedm bodů za zkažená podání a občas nás překvapilo, že soupeřky přehrály míč přes síť.

Kolín A – Pečky

Tohoto zápasu jsem se obávala nejvíce, protože Pečky jsou v poli velice aktivní a dokážou míč zpracovat a poslat zpět soupeři. Naštěstí zápas před námi odehrály namáhavý souboj s Brandýsem, který vyhrály 2:0 a na nás nastoupily unavené. Vyhrály jsme jednoznačně 25:13 a 25:10. V tomto utkání jsme zkazily pouze tři podání!!

Výhrady mám pouze ke hře v poli, k níž jsme se, pravda, tentokrát moc nedostaly. Přijde mi to stále takové… studené. Na tom musíme nyní zapracovat. Čekají nás skoro dva měsíce přípravy na zimní kolo. Bude se makat!!! J

Velké díky rodičům za dopravu!

Lucka

 

 

 

 

 

SKV Kolín B

Sobotní druhé kolo jsme odehrály v Pečkách. Utkaly jsme se postupně se stejnými soupeři jako v Kolíně. Naše sestava: Blažková B., Koděrová D., Košvancová E., Kvasničková K., Masopustová B., Nováková K., Pátková A., Vlachovská A. a Vorlíčková K.

V prvním zápase jsme opět narazily na naše kolínské spoluhráčky. Tentokrát jsme jim dlouho nevzdorovaly, a tak jsme lehce prohrály 0:2.

Druhý zápas proti domácím Pečkám byl o dost lepší. První set jsme sice pohrály na 15, ale ve druhém setu jsme jim pořádně zatopily a v těsné koncovce jsme prohrály 21:25.

Třetí zápas byl hlavně pro mě velkým zklamáním. Kostomlaty byly k poražení. Ovšem naše koncentrace zmizela a spolu s ní i podání a příjem. Velká škoda.

Naopak poslední čtvrtý zápas, i přestože jsme ho prohrály 0:2, byl skutečně zahraný s nadšením. Zřejmě zapůsobila i skvělá divácká kulisa přítomných rodičů, děkujeme. Holky předvedly opravdu soustředěný a bojovný volejbal.

Podle předvedených výkonů v obou kolech nás od listopadu čeká 3. výkonnostní skupina. Budeme jezdit samy bez kolegyň z "A" celou zimu. Doufám, že v této skupině sehrajeme více vítězných zápasů a otrkáme se do jarních bojů o konečné pořadí. Zatím nás čeká pořádná dřina☺!

Gábina