Komín je třetím nejlepším trenérem v Kolíně. Gratulujeme!

28.02.2022 18:47

O víkendu 26. a 27. února se náš juniorský extraligový tým zúčastnil turnaje v Liberci. Zápasy vyšly dobře i špatně, neboť sice v sobotu se nemuselo vstávat brzy (první zápas začínal ve 13:00) ale na neděli na nás vyšel až úplně poslední zápas dne (od 17:00) 

V sobotu jsme otevřeli zápasem s Hradcem Králové který i přes snahu týmu skončil prohrou. Druhý zápas proti České Třebové se naopak velmi zdařil a náš tým vyhrál 3:0. Pravděpodobná příčina byla rozehranost týmu a nadšení pro nemocného trenéra vyhrát. Neděle začala o dost lépe než sobota a to hrou nad Ústím nad Labem. První set byl značně neúspěšný z hlediska podání na obou stranách. Nakonec se nám však podařilo vyhrát první set. V druhém setu se již obě strany poučily a chyby při servisu nebyly časté. Proto bylo potřeba zahrát víc v poli, a v tom měl ústecký tým navrch. Ve třetím setu vypadalo vše ztraceno. Protihráči se otřepali z prvotních neúspěchů a byli tak říkajíc "na koni". V půlce setu však přišel zvrat. Ústecký nahrávač se ošklivě zranil a nebyl schopen pokračovat. Trenér ho chtěl nahradit liberem, ale to z hlediska pravidel volejbalu není možné. Proto byl nucen nasadit hráče s minimálními zkušenostmi v oblasti nahrávání a toho kolínský tým využil a porazil Ústí nad Labem 3:1. V posledním zápase, který následoval za půl hodiny, už byla znát únava na hřišti a i přes snahu všech hráčů a dvou setech které skončily opravdu těsně nakonec Kolín podlehl týmu Slavie Liberec 0:3. "Kdyby ty zápasy nebyly tak za sebou, možná bychom je i porazili, máme na to" řekl jeden z hráčů extraligového týmu. Druhý trenér výkon všech na poli hodnotil kladně, i když připustil, že nebylo třeba dělat tolik chyb v poli nebo na podání a rozhodně naznačil že další tréninky se budou specializovat na problémy které nastaly při hře. Kolín tedy nakonec odjel z Liberce 3. Ve skupině s dvěmi vítězstvími a dvěmi porážkami.

Sestava: Honza Kubáč, Jirka Nepraš, Vojta Vondráček, Ríša Čermák, Vojta Barták, Rafa Rossi, Ondra Prášek, Oskar Palovčik

Komín

 

Kadetky opět prohrály v lize. Soupeřky z Náchoda, byť o hlavu menší, ukázaly velmi chytrou hru, úžasnou hru v poli,a tím náš tým převálcovaly. Výsledky 3:1 a 3: byly pro mě osobně zklamáním. Sestava: Poláková, Nečasová, Russová, Košvancová, Kotilová, Masopustová, Hrabáková, Sukduláková, Stiebrová, Kantorová, Fořtová D.

Dan V.

 

Minulou středu se opět vyhlašovaly výsledky ankety Sportovec Kolína. V kategorii Družstva – mládež obsadily naše ligové kadetky skvělé 5. místo. Minivolejbalisté (zelená kategorie) byli mezi žactvem dokonce ještě o stupínek lepší – skončili 4. A nejvýš do dotáhl náš trenér Mirek Komín Šotola: 3. místo v kategorii trenérů. Gratuleme všem!