Komentář k Českému poháru starších žáků

13.11.2013 10:17

V první řadě chci kluky pochválit za první vítězství v ČP. Myslím, že všichni už ho moc potřebovali, aby zjistili, že se vůbec vyhrát dá a kudy k němu vede cesta.

            K samotnému turnaji, musím říci, že jsme měli o něco těžší skupinu než byla skupina A, ale i tady se dalo hrát s každým týmem vyrovnaná partie, což potvrzuje i výsled s Jihlavou na začátku turnaje 1:2. Prohrané sety vidím v tom, že nejsme schopni udržet kvalitu hry v celém setu a v určitých chvílích dovolíme soupeři bodovou šňůru, kterou nejsme schopni už dohnat. Máme velké množství nevynucených a velmi zbytečných chyb, které nás dostávali pod ještě větší psychický tlak, např. po velmi dobře odehraném míči zkazíme servis a následně nepřitáhneme několik míčů v řadě, nebo si dáváme přednost u balónu zadarmo a následně ho zkazíme úplně.

            To co výše popisuji je přesný opak toho, jak jsme odehráli náš vítězný zápas. Viděl jsem naprosté nasazení v poli, kdy jsme byli schopni sebrat zdánlivě ztracené balóny, dobře jsme útočili a hlavně jsme nekazili, za což mluví pouze jedno zkažené podání v obou setech.

            Pro mě osobně byly zápasy velmi přínosné, jak z hlediska porovnání výkonnosti našeho týmu s týmy, které nemáme šanci standardně vidět a také, rezervy jednotlivých kluků našeho týmu, na kterých je potřeba zapracovat.   

            Klukům chci pogratulovat, a doufám, že je to nakopne jak psychicky, tak k ještě vyšší aktivitě na tréninku, abychom mohli takových vítězství slavit ještě mnoho.

                                                                                                                                                                                                      Dan Špringer