Kolínští fanoušci se konečně dočkali.

03.03.2015 13:10

Ahoj.

Další domácí utkání sehráli muži 28. února, proti favorizovaným Roztokům u Prahy, které jsou aktuálně druhým týmem tabulky. Soupeř si přijel pro dvě výhry a šest bodů, které by ho udrželi ve hře o první místo. My jsme však nechtěli prodat kůži zadarmo a po slušných výkonech z minulých kol jsme chtěli nějaký bod získat. Ve stejný termín hostili junioři soupeře z České Třebové.

Sestava: M. Tomíšek, D. Vejdělek, D. Havlíček, J. Nutil, J. Kopecký, M. Strnad, libero S. Havel                

Náhradníci: D. Bartoš, P. Rohla, M. Kočí, A. Blažek, V. Pejša

Trenér: Míra Šotola

 

Se stejnou pravidelností, s kterou přicházejí každý rok Vánoce a Ježíšek s dárky, my prohráváme první set prvního zápasu, navíc naprosto děsivým způsobem. Opět se nám nepovedly tři míče, poté přišlo několik nesmyslně vyhozených balónů a soupeř bez většího vlastního přičinění vedl o šest bodů. Přišlo první střídání, Albert Blažek nastoupil za Jendu Kopeckého. Naše hra se v průběhu setu zlepšovala a pomalu jsme se vraceli ke hře, kterou chceme předvádět. Zkušený soupeř už svoji šanci nepustil, první set vyhrál jednoznačně 12:25. Druhou sadu jsme začali lépe, hráli jsme pěkný volejbal. Těžili jsme z dobrého příjmu, naše pestrá útočná hra dělala Roztokům problémy. Vytvořili jsme si náskok, soupeř znejistěl, začal hůře přijímat a musel útočit přes hlavní kůl. Tyto útoky jsme dokázali zablokovat nebo „posbírat“ v poli. Kvalitní hru jsme předváděli celý set a vyhráli jsme 25:17. V třetí sadě jsme předvedli obdobný výkon. Nahrávač Dan Vejdělek skvěle rozdával balóny útočníkům, a Ti se nemýlili. I obrana stále fungovala, náskok vesele narůstal. Minimálně jsme chybovali a nedali jsme soupeři šanci se „chytnout“. Třetí sadu jsme vyhráli 25:18. Ve čtvrtém dějství žádná velká změna nepřišla, stále jsme předváděli skvělou hru. Až se zvětšující se šancí na nečekané vítězství, přišla malá nervozita, ze které vyplynulo několik zbytečných chyb. Následovalo střídání na postu blokaře. Na hřiště se podíval Michal Kočí za Dana Havlíčka. Přes drobná zaváhání jsme nedovolili soupeři žádnou bodovou „šňůru“. Čtvrtou sadu jsme vyhráli 25:20 a celkově 3:1 na sety. První domácí vítězství a hned za tři body!

Do druhého utkání jsme nastoupili s malou změnou v sestavě, za Dana Havlíčka nastoupil Míša Kočí. Začali jsme tam, kde jsme skončili. Od prvního setu jsme byli lepším týmem. Soupeře jsme přehrávali ve všech herních činnostech. Opět jsme měli slušný příjem, kvalitní a pestrá nahrávka nedovolila soupeři sestavit kompaktní dvojblok a naši útočníci neměli problémy bodovat. Ani v obranné činnosti jsme nepolevili. Od blokařů přicházel tučný bodový příspěvek, hra v poli byla stále pozorná. Chybovali jsme minimálně, první dva sety jsme vyhráli přesvědčivě 25:19 a 25:15. Do třetího dějství nastoupil soupeř s vědomím, že nemá co ztratit. Začal riskovat na servisu a podařilo se mu dostat náš tým pod tlak. S horším příjmem přišly i chyby na útoku. Roztoky se dostaly do hry a na nás padla „deka“. Třetí set jsme nezvládli a zaslouženě jsme prohráli 25:14. Ve čtvrté sadě jsme se dokázali oklepat z „výprasku“ z třetího dějství. Náš výkon se zlepšil, ale soupeř vycítil šanci a bojoval o každý balón. Set byl vyrovnaný až do stavu 16:16. Poté jsme zablokovali tři útoky soupeře, ten znejistěl a na útoku přidal další dvě chyby. Takový dárek jsme neodmítli, set jsme dotáhli k vítězství 25:17. Druhá výhra 3:1 na sety!

Poprvé v sezoně jsme se mohli podělit o radost z výhry s domácími fanoušky. Dokonce hned dvakrát, a to proti soupeři, který byl jasným favoritem. Fanouškům udělali radost i junioři, kteří také zdolali papírově silnějšího soupeře. Českou Třebovou přehráli dvakrát 3:2.

 

Očima trenéra: Všechny čtyři sobotní zápasy musím okomentovat jediným slovem: K O N E Č N Ě!!!!!. Konečně se vše sešlo tak, jak si přeje každý trenér. Až na jednu výjimku žádná marodka, všichni hráči si sebou do haly vzali formu a to hlavní - poprvé v této sezoně jsme odehráli všechny zápasy maximálně koncentrovaní. Všichni hráči zaslouží pochvalu za bojovnost a nasazení, z individuálních výkonů je potřeba vyzdvihnout tentokráte opravdového režiséra hry Dana Vejdělka a blokařský koncert Honzy Nutila, který přiváděl smečaře hostů k zoufalství.

 

Jsme rádi, že jsme se Vám konečně odvděčili za Vaši podporu. Přišlo Vás opět hodně, díky moc. Příští týden, 7. března, nás čeká nejdelší výlet letošní sezony, zavítáme do královského města Rakovník. Zároveň Vás chceme pozvat na poslední domácí utkání letošní sezóny. To sehrajeme 21. března, hostit budeme dalšího velkého favorita, Dobříš „A“. Přijďte nás podpořit, budete vítáni.

Ahoj.

Standa a Míra.