Kolín opět na kolenou, nestačil ani na Český Brod.

27.01.2016 20:01

V sobotu 23.1 odehráli volejbalisté Kolína důležité utkání v Českém Brodě. V zápase s předposledním celkem tabulky, postrádali hosté, blokaře Nutila a trenéra Šotolu, který vedl víkendové soustředění KCM v Kolíně. Dlouhodobě je nadále zraněný smečař Tomíšek.

 

Český Brod – Kolín 3:0 (22,9,16)

Sestava: Kopecký, Bartoš, Vejdělek, Kočí, Havlíček, Rohla, libero Havel

Náhradníci: Gojný

V prvním zápase se poprvé v této sezoně objevil v základní sestavě blokař Pavel Rohla. Smečař Gojný, který se necítil zcela fit, zůstal na lavičce.

Přes slušný příjem a nahrávku se Kolínu od začátku utkání nedařilo v útočné fázi. Zejména smečař Bartoš se v této činnosti trápil. Kolín si dokázal pomoci bloky a dobrou hrou v poli. Pomohly také chyby domácích na podání. Úvodní sada byla vyrovnaná až do samotného závěru. Mladý kolínský tým opakovaně nezvládl koncovku a prohrál 25:22. V druhém dějství Kolín opět selhal na útoku. K Bartošovi se přidali Kočí s Kopeckým. Domácí si vytvořili náskok a v pohodovém tempu si dokráčeli k jednoznačnému vítězství 25:9. Ve třetí sadě se hra hostů zlepšila, na výkon domácího mužstva to však nestačilo. Český Brod vyhrál třetí set 25:16 a 3:0 na sety.

 

Český Brod – Kolín 3:1 (-26,21,19,17)

Sestava: Kopecký, Bartoš, Vejdělek, Kočí, Havlíček, Gojný, libero Havel

Náhradníci: Rohla

V druhém zápase nahradil blokaře Rohlu Honza Kopecký, post smečaře obsadil Ivan Gojný.

Od začátku utkání drželi hosté s domácím týmem krok. Dařilo se i na útoku. Postaral se o to především smečař Gojný, přidal se i Kočí a v prvním zápase nevýrazný Bartoš. Bodový příspěvek zaznamenali i blokaři Kopecký a Havlíček. Kolín podpořil svůj výkon bojovností v poli a zvítězil v první sadě 28:26. I v druhém dějství předváděli hosté slušný výkon. Nadějný stav však tentokrát pokazily zbytečné chyby kolínských hráčů. Český Brod vyhrál 25:21 a vyrovnal na 1:1. V dalších setech byl obraz hry podobný. Mladý kolínský tým předváděl slušnou hru, svůj výkon však srážel zbytečnými chybami. Český Brod vyhrál následující sady 25:19, respektive 25:17. Celkově zvítězil 3:1 na sety.

 

 

Kolín prohrál obě utkání a nevyužil možnost přeskočit Český Brod v tabulce. Bohužel v zápasech, ve kterých mají kolínští šanci bodovat, není sestava kompletní. Absence Martina Tomíška a tentokrát i Honzy Nutila, je citelná. Postavení Kolína v tabulce je hrozivé, stále jsme však těsně za půlkou soutěže. Ještě je čas s tím něco udělat!!!

Ahoj Standa.