Kluci U20 drtili soupeře, tři vítězství braly také kadetky

11.09.2023 17:24

Kadetky U18

Do  své soutěže - krajského přeboru dívek U18 - naskočily také kolínské kadetky. V této sezoně máme přihlášená dvě družstva A-tým a B-tým. Cíl kolínského áčka je jasný, držet se na špičce tabulky a pokusit se postoupit do 2. ligy kadetek. Zatímco v áčku hrají naše top hráčky ročníku 2007 a mladší, B-tým sdružuje děvčata, které na áčko zatím nedosáhnou, ale mají chuť hrát a volejbal je baví. Jejich řady doplňují také nadějné žákyně, pro které je tato soutěž zase ideální k nabírání herních zkušeností.

První kolo se odehrálo ještě na venkovních kurtech. Hostili jsme v Kolíně týmy Benátek nad Jizerou A a B.

Pro většinu hráček béčka se jednalo o první zápas v kadetkách. První zápas tak byl ovlivněný tím, že holky víceméně hledaly jistotu na hřišti a snažily se zorientovat na svých postech.  Ačkoliv hrály proti benátskému béčku, podařilo se jim až ve třetím setu se s hrou popasovat a hrát vyrovnaný zápas. Výsledkem byla prohra 0:3 (-10, -12, -23).

Druhým soupeřem byly Benátky A. Ty měly za sebou čerstvou prohru s naším áčkem a působily unaveně. První set jsme celou dobu držely vedení, ale v koncovce jsme bohužel set ztratily. Zásluhu na tom měla i velká série zkažených servisů. Prohraný set nám bohužel na psychice nepřidal a holky celkem odevzdaně další dva prohrály. Skóre 0:3 (-20, - 14, -11).

Bylo potřeba si s holkami promluvit. Prohrát je vzhledem ke zkušenostem v pořádku, hrát ale bez chuti makat a udělat maximum pro tým, je špatně. Srovnány s hlavou pak nastoupily proti kolínskému áčku. Prohra byla téměř jistá od začátku, ale konečně jsme byly svědky obětavosti v poli, snaze hrát chytře a nenechat zápas jen dohrát.

Cíl do dalších tréninků a zápasů je tedy pro béčko jasný. Chuť se zlepšovat, držet dobrou partu a po krocích se posouvat dál.

Sestava: Doušová Klára (K), Doušová Ema, Pospíšilová, Bílková (L), Charvátová, Gryčová, Váchová, Pokorná, Procházková, Nollová, Mikšovská.

Trenérka Hanka

 

A-tým naopak třikrát zvítězil, ale jednou pouze v tie-breaku. Takže za tuhle výhru nebral tři body, ale jen dva. Což byla podle trenéra Dana Vejdělka zbytečná ztráta.

 

Muži "B"

Sobotní 2. kolo krajského přeboru II. třídy nás zavedlo do Benátek nad Jizerou. V letošní sezóně doplňují kádr hráči mladších ročníků a ne jinak tomu bylo i v sobotu, kdy nastoupili hráči ročníků U18 a U20. Soupeř měl na hřišti také mladé hráče, ale i bývalé hráče z extraligy. V prvním zápase nás velmi trápili středoví hráči a to nejen v útoku ale i na bloku. Nedokázali jsme na tento styl hry příliš reagovat a prohráli jsem 3:1. Ve druhém zápase jsme již našli recept na soupeře a dokonce jsme ve čtvrtém setu sahali pro vítězství.  Bohužel se nám to nepodařilo a západ šel do tiebreaku. Hráli jsme velmi vyrovnaně až do stavu 10:10. Po té rozhodčí vyrobil neuvěřitelnou minelu a dokonce i po stížnostech soupeře, který poukazoval na nespravedlnost, rozhodčí neubrzdil své ego a trval na svém nesmyslném rozhodnutí. V té chvíli už jsme neměli sílu bojovat a prohráli jsme 3:2. I přes porážku jsme předvedli solidní výkon a bod z Benátek beru jako úspěch.

Trenér Dan Š.

 

Chlapci U20

V neděli jsme odehráli první kolo krajského přeboru U20. V sestavě byli 3 hráči, kteří odehráli sobotní zápasy KP2 mužů. A měli jsme Benáteckým co oplácet. Díky různým školním výletům byli v základní sestavě 4 hráči, kteří věkově patří ještě do kategorie U18. To nám ale v žádném případě nevadilo. Na soupeře jsme vlítli se v vší parádou a první set vyhráli 25:9. V dalších setech se soupeř začal zlepšovat a náš výkon a pozornost se zhoršovala. Za stavu 2:0 jsme soupeře velmi podcenili a prohrávali ve 3 setu dokonce 17:8. Ovšem kvalita byla na naší straně a my zvítězili 3:0. Druhý zápas byl obdobný a my zvítězili opět 3:0. Klukům gratuluji za vítězství a zisk 6 bodů. Sestava: Jakub Pošík, Tomáš  Šotola, Jan Kubáč, Ondřej Prášek, Vsevolod Khorelenko a Václav Kubelka.

Trenér Dan Š.