Kluci U18 uhájili extraligu i pro příští sezónu

17.04.2023 18:19

V neděli se tentokrát mladší žákyně U14 v krajském přeboru rozdělily. Áčko jelo bojovat do Komárova ve skupině o 16. až 19. místo. Začaly jsme krásnou výhrou 2:0 proti známým soupeřům ze základní skupiny - Kostomlatům nad Labem. Pak už nás čekaly jen prohry 0:2 s Roztoky a opět 0:2 s Komárovem. Tady to vypadalo v koncovce druhého setu na tiebreak, ale nakonec jsme prohrály 24:26 a jelo se domů. Ve skupině zůstáváme a čekají nás 30.4. poslední zápasy. Dlouhý výlet se mnou absolvovala s druhým vozem Petra Nezavdalová, za což jí patří velké díky! Béčku se evidentně dařilo lépe:

Konečně i my víme, jak sladce chutná vítězství - ale pěkně popořádku...

Žákyně Kolínu B zamířily do Strančic, kde "skoromístní" TJ Kunice hostil 1. kolo jarní části krajského přeboru U14. Ještě na pátečním tréninku byla sestava jasná a holky živily naději, že třeba konečně prolomíme dlouhou řadu porážek. V neděli ráno u odjezdu nastalo mírné zděšení, že dvě hráčky kvůli zranění nejedou. Alespoň za jednu z nich se podařilo na poslední chvíli sehnat náhradnici a odjížděly jsme tedy v sedmičlenné sestavě. První zápas jsme sehrály s Nymburkem B. Ač je dobře známe z naší skupiny, víme, že s nimi dokážeme alespoň část setu držet krok a nepřekvapí nás už ani jejich hlučná trenérka, přesto opět prohra 0:2. Ale odhodlání družstva předvést co nejlepší volejbal a získat alespoň jeden jediný bod do tabulky zůstává. Po pauze, kdy jsme mohly omrknout hru budoucího soupeře, nastupujeme proti Kladnu B. S Nymburkem hrálo vyrovnaný zápas, takže respekt. První set vyrovnaný, bohužel za stavu 21:21 nás mírně rozhodilo, když rozhodčí neodpískal dotek stropu na soupeřově straně. Chvilka nepozornosti a rázem prohráváme set 22:25. V druhém setu bojovaly holky od prvního míče, sice stále dost pokažených podání, ale zachraňovaly to obětavou hrou v poli a nebály se ani útočit a zkoušely i blokovat. Díky tomu se dařilo držet vyrovnaný výsledek a v infarktové koncovce jsme se radovaly my 29:27. První vítězství v celé sezóně, holky jásaly a objímaly se, radost převeliká! Hecovaly se "Máme set -  dáme zápas". Bylo náročné je zklidnit, abychom vůbec zvládly nastoupit do třetího setu a zápas dohrát. Tie-break se podařilo dotáhnout do vítězného konce 15:12 a holky tak konečně zakusily pocit vyhraného utkání. Poslední zápas proti Kunicím už jsme dohrály klidu a díky vítězství 2:0 nám za dnešek patří ve skupině druhé místo. Žádný postup to sice neznamená, za 14 dní budeme hrát o výsledné 24. - 27. místo v tabulce, ale pro holky to dnes bylo stejně emotivní jako zisk nějakého zlatého poháru. Díky za skvělý sportovní zážitek! Sestava: Kačka N., Noemi B., Stela H., Viky Ch., Johanka H., Laura F. a Beata B.

Trenéři David a Martina

 

O víkendu jsme v Kolíně hráli baráž o udržení extraligy U18 chlapců. Baráže se zúčastnilo 6 týmů a pouze první 2 si v příštím roce zahrají extraligu. V sobotu se hrálo ve dvou tříčlenných skupinách. Na úvod jsme hráli zápas proti Hronovu. Ten jsme zvládli vcelku jednoduše což nám mentálně dost pomohlo. Druhý sobotní zápas jsme sehráli proti Letohradu. Byli jsme dobře naladění, rozjetí a další vítězství bylo na světě. Turnaj jsme měli dobře rozehraný, ale ty nejtěžší zápasy nás čekaly až v neděli. Ráno se kvůli nemoci omluvil náš první nahrávač Tomáš Šotola. Navíc nás čekal velmi těžký soupeř ze Šlapanic. Na nahrávce nastoupil Kuba Pošík a poradil si velmi dobře.  Zápas jsme dokázali vyhrát 3:1 a už v ten okamžik bylo jasné, že extraliga zůstává v Kolíně i v příštím roce. Poslední utkání jsme odehráli proti hráčům z Frýdlantu. A vzhledem k tomu, že postup byl jasný, dostala příležitost kompletní lavička. V prvních 2 setech se kluci hledali a oba prohráli, ale další 2 sety vyhráli a poslali zápas do tiebreaku. I tento set byl velmi vyrovnaný. My však byli o kousek lepší, set vyhráli 16:14, a tím jsme vyhráli celý turnaj. Tedy 4 zápasy, 4 vítězství, udržení extraligy... co bych měl ještě dodat? Byl to krásný víkend a klukům patří obrovská gratulace!!! 

Hráli: Milan Boček, Jan Holzbauer, Jan Ječmínek, Filip Jiráček, Václav Kubelka, Jan Kubáč, Petr Kubáč, Matěj Malimánek, Filip Metzl, Jakub Pošík, Ondřej Prášek,  Tomáš Šotola.

Ještě musím poděkoval Komínovi, za podporu a spoustu skvělých rad.

 

Mladší žáci o víkendu úspěšně vstoupili do bojů o mistra České Republiky a postoupili z druhého místa své kvalifikační skupiny do závěrečných bojů. Tým ve složení Vašak, Doubrava, Hovorka, Hanuš, Matyáš, Siruček, Šotola, Pecha, Zitta a Klvaň prohrál jen s Mnichovým Hradištěm 1:2, jinak ostatní soupeře porazil. Do hry se úspěšně dostali všichni členové týmu. Chlapcům patří poděkování a gratulace k úspěchu.