Kluci U16 druzí na dalším turnaji Českého poháru!

12.02.2024 13:45

1. liga mužů

Nejdřív než začnu shrnovat a chválit, musím poděkovat všem fanouškům co přišly na pateční zápas proti Holubicím. Konečně jsme předvedli výkon, který si zasloužíte vidět každý zápas. Atmosféra byla do puntíku dokonalá a za celý tým vám tedy velice děkujeme.

Takže v pátek jsme teda odehráli utkání proti Holubicím. Byl to pro nás velice těžký soupeř, jelikož vede naší tabulku a je obsazen zkušenými hráči, kteří nedělájí chyby. Do zápasu jsme nastoupili s pozměněnou sestavou na bloku a taky se nám na smeč vrátil Martin Červinka. Musim kluky pochválit všichni ten zápas odmakali na 110 %. Ale z pohledu nahrávače musim vyzdvihnout odvedenou práci Jana „Haufíno” Haufa a velmi zkušeného Michala Hrazdiry.

Autor: Kuba

 

Extraliga U22

V sobotu jsme odjížděli do Kladna na extraligu U22. Byl to velice náročný den, jelikož jsme hráli 2 tie-breaky a oba jsme prohráli. Musím ale podotknout, že jsme to zvladli i bez našich klíčových hráčů (Červajs, Seva, Šotek).

V neděli se nám do kádru vrátil Červajs ale první zápas jsme hráli brzy ráno a to se na nás podepsalo. Druhý zápas jsme hráli proti favorizovaným Budějkám a hráli jsme s nimi dobře. Ale prohráli.

Musím všechny kluky pochválit, že tam opravdu nechali všechno na hřišti obzvlášt Ruda. Také musim zmínit, že do sestavy si našel cestu i mladý hráč Filip Metzl a svůj úkol zvladl bravůrně.

 

Krajský přebor U14

Chlapci U14 se vrátili na vítěznou vlnu a v dalším kole krajského přeboru hladce přehráli soupeře z Mělníka a Odoleny Vody. Dobře se zapojili další hráči: Honza Vašák, Tonda Bunc, Tonda Wanek, kteří ve spolupráci s oporami Honzou Votavou, Davidem Siruckwm, Štěpánek Šotolou a Johanem Zittou odehráli velmi dobře oba zápasy a s přehledem zvítězili. Nejvíce potěšil Martin Tran, který zahrál na svém prvním turnaji výborně,  stoprocentně útočil a byl jistý na servisu. Všem moc děkuji.

Trenér Radek

 

Krajský přebor děvčat U18

Kadetky U18 "A" sehrály rovnou tři zápasy za týden. Nejprve dohrávku ve čtvrtek od 18 hodin ve Stapu. Soupeř z Čelákovic pro holky nebyl výraznějším problémem. Především výborným podáním a bezchybnou hrou, holky dovolily ve dvou setech pouchých 11 a 7 bodů. Ve třetím setu holky začaly trošku kazit těžší míče, ale radost z výhry chyby nevzaly. Krásná práce 3:0. 

V sobotu na čekal tabulkově výraznější soupeř. Holky z Roztok u Prahy, které okupovaly druhé místo v tabulce, bylo pro nás velká neznámá. Výborný výkon ze čtvrtečního zápasu si holky udržely i do sobotního utkání a nedaly soupeřkám šanci 3:0 (9,13,15). Druhý zápas holky nepodcenily a znovu vyhrály 3:0, i když těsnějším poměrem míčů 3:0: Výborná týmová hra, takřka bezchybná a co je hlavní nepřizpůsobení se soupeři. To byly hlavní klíče k úspěchu nad těžkým soupeřem, který byl trošku oslaben, ale věřím, že ani v plné sestavě by "kolínskou mašinu" nezastavil. 

Sestava: Krausová, Grumlová, Russová, Knižáková, Synková, Málková, Sukduláková, Mikšíková, Králová, Morová

Trenér Dan

 

Kadetky B kategorie U18 odehrály v sobotu ve STAPU v krajském poháru dvojzápas proti Kladnu B. Soupeře hladce porazily 2x 3:0. Zvláště v prvním zápase jsme Kladeňačky téměř k ničemu nepustily, což se odrazilo v bodové bilanci 25:9, 25:16,25:7. Druhý zápas byl již vyrovnanější, přesto jsme soupeře přes 20 bodů v setu nepustily. Děvčata jenom chválím. Velmi koukatelný volejbal, navíc skvělá nálada v týmu, parta, dnes nebylo co vytknout. Přestože v B týmu není tlak na vítězství, ale naopak na získávání zkušeností, holky v druhé části přeboru jedou na vítězné vlně. Navíc polovina týmu tvoří starší žákyně ročníků 2009-2010, máme z jejich pokroků radost.

Sestava: Doušová E., Pečenková, Mikšovská, Doušová K., Pojerová, Nollová, Kozáková, Procházková, Bílková, Pokorná

Trenérka Hanka

 

Krajský přebor děvčat U16

Žákyně U16 "A" hostily své soupeřky doma. V prvním zápase nastoupily holky proti Tuchlovicím. V prvním setu jsme soupeřky držely pod tlakem a nechaly je díky kvalitnímu servisu na deseti bodech. Ve druhém jsme polevily a to se projevilo našem příjmu. Nicméně jsme set dovedly do vítězného konce 25:23.

Ve druhém zápase jsme vyzvaly papírově nejsilnější soupeřky tohoto kola. Holky se od začátku podporovaly, bojovaly, držely servis a zvládly vyhrát vyrovnaný první set 25:22. Druhý set jsme hrály podobně jako v tom prvním, dokonce jsme v polovině vedly o 4 body, ale vedení se ztratilo a pak jsme musely dotahovat, avšak štěstí na servise se otočilo na naši stranu a vyhrály jsem i druhý set opět těsně. 

Třetí zápas proti Komárovu jsme velmi podcenily. Soupeřky nehrály převratně, ale podávaly narozdíl od nás. To nás stálo jeden bod. Ve druhém setu se naše holky vrátily na hřiště v téměř stejné sestavě a soupeřky nechaly na osmi bodech. Dařilo se nám na podání. Rozhodující třetí set jsme začaly špatně. Prohrávaly jsme dokonce 5:11, ale zvládly jsme se vzchopit a dorovnat na 13:13. Pak nám odlítly v úplném závěru dva míče a čekal nás hořký konec 14:16. 

Holky ale na trénincích makají, je vidět, že chtějí a projevuje se to ve hře, což mě těší. Každá ze dnes hrajících měla moment, kdy mě mile překvapila a něčím podržela tým.

Sestava: Doušová E., Pácalová A., Králová A., Váchová V., Bílková K., Nezavdalová P., Mikšíková A., Pojerová K., Skořepová M., Kubíčková E.

 

Tým “B” hrál v neděli tři zápasy v Čelákovicích. První zápas s Kunicemi jsme vyhrály 2:0. Druhý zápas s Lysou jsme v obou setech vždy vedly, bohužel nás zradil příjem, a když už se povedl, zradila nás náhra. Neútočily jsme a prohrály 0:2 (21:25, 23:25). Poslední zápas s domácími Čelákovicemi jsme také vyhrály 2:0, zde byly i nejlepší dnešní herní momenty.

Stejně jako u Áčka chceme pochválit nasazení některých, které třeba v sezóně nedostaly tolik prostoru hrát, ale účast na trénincích se teď projevila. Zlepšení vidíme i u " herních stálic". Jen tak dál.

Trenérky Verča a Domča

 

Český pohár chlapců U16

Čtvrté kolo Českého poháru chlapců se uskutečnilo v Českých Budějovicích. V pátek večer jsme dostali zprávu, že se začátek turnaje posouvá nejméně o 3 hodiny kvůli play-off 1.ligy mužů. Vyrazili jsme tedy na pohodu v 9 ráno a cesta byla bezproblémová. K prvnímu zápasu jsme nastoupili ve 14:15 proti Ostravě. Dlouho jsme se s nimi neutkali a nevěděli jsme co očekávat. Zápas vypadal lehce, snadno jsme bodovali, ale byly pasáže, kdy jsme museli s Márou trochu zvýšit hlasy. Výhra 2:0.

Druhý zápas proti Havlíčkovu Brodu začal překvapivě naším vedením. Kluci hráli naprosto skvěle, soupeř nevěděl, kde mu víc teče do bot. Myslím, že suverénní vítěz minulého kola z nás byl perplex. Ovšem jeho zkušenost se projevila na konci prvního setu a v koncovce nás přehrál. Druhý set jsme nekladli větší odpor, a tak se překvapení nekonalo. Prohra 0:2.

Třetím soupeřem byli Lvi Praha. Byl to zápas plný zvratů. První set jsme odchodili a druhý zase soupeř. V rozhodujícím tiebreaku jsme nezvládli koncovku a prohráli 14:16. 

Dlouhá sobota skončila zápasem s Českými Budějovicemi. V hlavní hale se už nedalo dýchat, tak jsme se přesunuli do menší a vzdušnější. První set jsme v koncovce ztratili jen našimi chybami, a tak jsme se museli poprat o výhru ve dvou dalších. Povedlo se a emocionálně vyhraněný tiebreak dopadl vítězně pro nás. Rozhodčí je prostě někdy mrkev.

A máme tady nedělní zápasy. Výborná snídaně nás bohužel do prvního setu proti Jirkovu nenastartovala. Bylo jasné, že to bude opět tiebreak. A ty my umíme. Další 2 body za výhru 2:1.

A hurá na Příbram. Pěkný zápas z obou stran. První set jsme měli navrch my, druhý Příbram. A jak už asi tušíte, tiebreaky nám svědčí. Výhra 2:1.

Poslední zápas turnaje byl proti Proseku. Bez problémů jsme je dali 2:0 a v 17 jsme vyráželi k domovu. Kluky chválím za předvedené výkony a doufám, že na ně navážeme ve finále poháru.Tak v březnu v Bagrovačce.

Sestava: Boček M., Malimánek P., Vašák J., Poborský V., Doubrava M., Nezmeškal M., Votava J., Honzíček D., Švarc V. a Nohejl T.

Děkuji Markovi Tichému za pomoc s kaučováním a Radkovi Honzíčkovi za odvoz a za diváckou kulisu.

Trenérka Gábina

 

Mladší žákyně U14

Mladší žákyně vyrazily v sobotu do Kutné Hory. Oba týmy byly oslabené vlivem nemocí a zimních radovánek. Přestože v některých okamžicích holky přímo na hřišti zářily, výsledky tomu neodpovídají. Áčko přivezlo dvě prohry 0:2 s Pečkami a Nymburkem a jednu 1:2 s Kutnou Horou.

Béčko prohrálo 0:2 s Pečkami a Nymburkem.

Trenérka Lucka