Kluci U16 jedou na mistrovství republiky, suverénně ovládli kvalifikaci

29.04.2024 18:11

 

Kvalifikace na Mistrovství ČR chlapců U16

A je to tady, kvalifikace na MČR a náš výlet vlakem až do Ostravy. Ranní úkoly nezaspat, nastoupit do vlaku, nic nezapomenout, přestoupit v Hranicích na Moravě i dopravit se do haly, jsme zvládli na jedničku. První zápas byl proti domácímu Frýdku-Místku (domácímu proto, že byl pořadatelem, hrálo se však v Ostravě-Třebovicích). Družstvo velmi běhavé a urputné. Naštěstí jsme si v obou koncovkách vypracovali několikabodový náskok a uhráli jsme první vítězství 2:0. 

Druhé utkání proti Českým Budějovicím "B" jsme vyzkoušeli jinou sestavu. I důkladné promíchání postů nám nevzalo chuť po výhře. Navíc soupeř patřil k těm slabším. Připisujeme 3 body za 2:0.

Sobotní poslední zápas byl proti Proseku Praha. Začali jsme pěkně zostra a s prvním setem nebyl problém. Ve druhém jsme hůře podávali, ale nakonec soupeř zkazil jasné balóny a my vyhráli i druhý set. Takže sobota zakončena 9 body za 3 výhry. Jeden soupeř se z kvalifikace odhlásil, tak nás čekali už jen dva zápasy.

Ubytování jsme měli 3min od haly a byli jsme tam jako v bavlnce. Opravdu luxus. Výborně jsne se navečeřeli, vyspali a nasnídali. 

V 9:00 v neděli jsme začínali proti Kojetínu. Opět nepříjemný soupeř. Velmi obětavý a trpělivý tým. Prvni set jsme nebyli úplně rozehraní, ale v koncovce jsme to uhráli i díky spornému míči, který rozhodčí připískl nám. Druhý set si kluci už nenechali vzít a porazili jsme je na 11 bodech. Poslední zápas jsme narazili na Brno. I když jsme již měli zajištěný postup, chtěli jsme jít z prvního místa (aspoň tedy my dva s Márou). První set jsme se tahali až do koncovky, ale dopadla lépe pro nás, uf. Druhý set nás soupeř válcoval od začátku a vedl již o 5 bodů. Teď jsme měli dokázat naši psychičku a nepustit to. Stálo mě to jeden řvací timeout, ale vše klaplo a my dohráli bez ztráty kytičky. 

Mám radost a myslím, že mluvím i za Marka, že jsme potvrdili formu, protože tady ani na MČR už není lehkých soupeřů. Každé družstvo by si zasloužilo postoupit, proto kluky chválím za předvedené výkony.

Je před námi vrchol sezóny MČR v Českých Budějovicích. Takže pojďme si to užít, kluci, trenéři i rodiče!!!

Sestava: Boček M., Metzl F., Malimánek P., Vašák J., Poborský V., Doubrava M., Votava J., Honzíček D., Křiva K. a Nohejl T.

Děkuji Markovi Tichému za trenérskou podporu, klid a rozvahu a Radkovi Honzíčkovi za neutuchající víru ve vítězství.

Trenérka Gábina

 

Extraliga mužů U22

O víkendu se odehrálo poslední kolo extraligy U22. Tentokrát byly pořadatelem druhé výkonnostní skupiny České Budějovice. Jednalo se o poslední turnaj základní části, kde už bylo jasné, že ani letos nebudeme chybět na finálovém turnaji, který se bude konat

16. - 19. května v Karlových Varech. Ve dvou dnech jsme postupně změřili síly s Českými Budějovicemi, Ostravou, Zlínem a Karlovarskem. V sobotu jsme začínali hned z rána proti domácím. Budějovice už měli též postup jasný, a proto nastoupili s mladšími a méně zkušenými hráči. Špatný začátek nás sice stál jeden set, ale důležité bylo, že jsme se probudili a soupeře přehráli 3:1. Následoval zápas proti Ostravě. V tomto zápase jsme nebyli dostatečně důslední a dělali jsme spoustu chyb. Následné prohry ve všech koncovkách nás stály zápas. V neděli jsme začali s mladým týmem ze Zlína. Sice to byl ranní zápas, ale my jsme se i přes to dokázali koncentrovat a přehrát soupeře 3:1. V posledním zápase nás čekal tým Karlovarska. V tento moment nám už o nic nešlo a nastoupila lavička. I přes velký  rozdíl ve zkušenostech jsme dokázali s Karlovarskem držet krok, ale na výhru to bohužel nestačilo. Celkově to pro nás je 7. místo v základní části. Finálový turnaj se uskuteční za necelých 14 dní, tak nám držte palce!

Sestava: Kuba, Šotek, Ruda, Martin, Ríša, Tomáš, Séva, Ječmen, Vojta a Miky

Trenér Komín

 

Krajský přebor mužů

Dohrávka 5.kola mistrovské soutěže krajského přeboru mužuů se výjimečně konala - vzhledem k nepřízní počasí - v hale Obchodní akademie Kolín. K zápasu proti sobě nastoupily B mužstvo Kolína a mužstvo Pňova Předhradí.  Od začátku prvního zápasu bylo znát, že v družstvu soupeře mají vše pod taktovkou bývalí olympionici bratři Benešoveé. Soupeř byl tvrdší na smeči i na podání. Zápas jsme prohráli se ctí, nicméně 3:0. Do druhého zápasu jsme nastoupili s liberem a hra se zklidila a zlepšila, ale  výsledek 0:3 ukazuje, že soupeř byl nad naše síly. Závěrem mi dovolte vyzvednout výkon obou našich nahrávačů -  zkušeného Standy Havla a mladé naděje Petra Kubáče. Diváci: Gojná, Soukupová. 

Sestava Gojný, Kopecký, Russ, Matlas, Havel, Kubáč, Horák, Nepraš, Novotný.

Zapsal vedoucí mužstva Ivan