Kluci U16 budou hrát o mistra kraje. Holky U14 bojovaly se "psychičkou"

25.03.2024 17:09

 

Krajský přebor dívek U16

Poslední kolo žákyň U16 odehrálo Áčko v Kutné Hoře. Nejdříve se utkalo s Kostomlaty, kdy v prvním setu nechaly soupeřky na deseti bodech, ve druhém polevily a závěr byl dramatičtější, ale výhra byla naše. Druhý zápas proti Nymburku B byl už náročnější. Trochu jsme zaostávaly za soupeřkami, které měly o trochu více štěstí. Druhý set jsme si je nechaly utéct na stav 5:15. Relativně jasné skóre se nám podařilo díky kvalitnímu a stabilnímu podání Kačky Bílkové srovnat na 15:15 a hrálo se dál. Teď už jsme se praly o každý bod a set si získaly pro sebe. Tiebreak ponechám asi bez většího komentáře. Povedlo se nám získat celých šest bodů, tzn. o dva více než při posledním vzájemném zápase. Třetí zápas proti Neratovicím byl nemastný, neslaný. Nechtělo se nám hrát a začaly jsme dělat zbytečné chyby, takže se soupeřky příliš nenadřely a výhru si odvezly ony.

Přestože je tento report poměrně kritický, na volejbal jako takový se koukalo hezky. Hrály jsme barevně, měly hezké výměny, umíme složit smeč a soupeřky potrápit servisem. Na čem ovšem budeme muset zapracovat do budoucna, je atmosféra na hřišti a vzájemná podpora. To se nám daří na trénincích, ale méně už při samotných zápasech. 

Sestava: Pácalová, Králová, Skořepová, Knížáková, Váchová, Nezavdalová, Bílková, Kubíčková

Trenérka Verča

 

Krajský přebor chlapců U16

Deváté kolo krajského přeboru U16 se odehrálo stejně jako předešlé v Mladé Boleslavi.

Byla to trochu monotónní sobota, protože jsme se utkali jen s Příbramí. A to 2x s Béčkem a jednou s Áčkem. Naše sestava trochu prořídla díky nemoci, ale i přesto jsme si poradili 2:0 s Příbramí B v prvním i třetím zápase. S Příbramí A první set raději bez komentáře, stáli tam jak sakury ve větru. Uhráli si celých 5 bodů a 3 jim daroval soupeř. Druhý set jsme od půlky vedli, ale přeci neporazíme Áčko, tak jsme to na 19 vzdali. No nic. V dubnu se utkáme znovu ve finále o přebornika kraje.

Za odměnu jsme si dali s Mirkou McD ( i kluci) a pak hurá domů, užít si neděli. 

Sestava:  Metzl F.  Nezmeškal  M., Doubrava M., Vašák J., Křiva K., Malimánek P., Švarc V., Hanuš  J. a Klvaň M.

Děkuji Mirce Malimánkové za odvoz. 

Trenérka Gábina

 

Krajský přebor chlapců U20

O víkendu jsme v domácí hale odehráli dvě kola krajského přeboru U20 chlapců. 

V sobotu jsme odehráli odložené osmé kolo proti Benátkám nad Jizerou. Proti poslednímu týmu tabulky jsme šli s tím, získat šest bodů a odskočit na třetím místě v tabulce čtvrtým Řevnicím na sedm bodů. V sobotu jsem měl k dispozici dvanáct hráčů. V pvním zápase jsme nastoupili v sestavě Pošík (N), Kubáč Jan (S), Rybář Jakub (S), Stoupa Matěj (B), Hrabal Čeněk (B), Ječmínek Jan (U), Holzbauer Jan (L - pole) a Vonšovský Josef (L - příjem) a ikdyž jsme se nevyvarovali zbytečných chyb v útoku, tak jsme měli celý zápas pod kontrolou a vyhráli 3:0. 

Do druhého zápasu jsem provedl čtyři změny, a to na nahrávku šel Kubáč Petr, na blok za Čendu Kubelka Václav a na smeč šli Šotola Tomáš a Prášek Ondřej. V prvním setu jsme udělali moc zbytečných chyb a vázla nám i souhra, a tak jsme první set prohráli v koncovce 26:28. Ale od druhého setu jsme přestali chybovat, Petr začal přesnými nahrávkami skvěle dirigovat hru, a tak jsme na hrišti začali vládnout a soupeře v dalších setech pustili pouze na 13, 10 a 15 bodů. Výra 3:1 a získání šest bodů do tabulky.

V neděli jsme se utkali v desátém kole se čtvrtými Řevnicemi. Cílem tohoto dvojzápasu bylo získat šest bodů a tím pádem si před posledním finálovým kolem zajistit celkové třetí místo. V neděli ještě dorazil Vondráček Vojtěch a Nepraš Jiří, takže jsem měl k dispozici čtrnáct hráčů. Na první zápas dostali volno mladíci hrající U18 Prášek Ondra a Kubelka Václav. 

Do prvního zápasu jsme nastoupili v sestavě Kubáč Petr (N), Kubáč Jan (S), Šotola Tomáš (S), Stoupa Matěj (B), Hrabal Čeněk (B), Ječmínek Jan (U), Holzbauer Jan (L - pole) a Vonšovský Josef (L - příjem). V prvním setu jsme si zvykali na atypickou hru soupeře, který 90% útoků vedl přes střed, ale po pár výměnách jsme si v obraně zvykli a téměř bezchybným útokem vyhráváme první set 25:15. Jenže ve druhém setu jsme ztratili koncentraci, mysleli si, že to půjde samo a nechali soupeře rozehrát, a když jsme k tomu přidali laciné chyby na útoku, tak z toho byla prohra 17:25. Do třetího setu jsme prohodili blokaře, u sítě začal Matěj Stoupa na nejlepšího hráče soupeře a hlavně jsme začali znovu hrát koncentrovaně a třetí set vyhráli 25:9 a i čtvrtý set jsme vyhráli, tentokrát 25:21. Zápas vyhráváme 3:1. 

Do druhého zápasu dostali volno mladíci hrající U18 Šotola Tomáš a Hrabal Čeněk. Do druhého zápasu jsme nastoupili v sestavě Kubáč Petr (N), Kubáč Jan (S), Prášek Ondřej (S), Stoupa Matěj (B), Kubelka Václav (B), Vondráček Vojtěch (U), Holzbauer Jan (L - pole) a Vonšovský Josef (L - příjem). Do zápasu jsme vstoupili koncentrovaně v obraně a jelikož jsme udělali minimum chyb na útoku i dobře podávali, tak vyhráváme první set 25:15. Již v průběhu prvního setu jsem poslal na hříště místo Matěje Stoupy Jirku Nepraše a místo Jana Kubáče Jakuba Rybáře, kteří zápas dohráli. Do třetího setu jsem provedl poslední změnu a místo Petra Kubáče šel na hřiště nahrávat Jakub Pošík. Toto utkání jsme zvládli a připsali si vítězství 3:0. 

Kluky musím za víkendové hraní pochválit a jsem rád, že jsme získali dvanáct bodů, a že se na tom podíleli všichni. V neděli 7.4. nás čeká poslední finálové kolo, ale to už na celkovém pořadí nemůže nic změnit a my získáme třetí místo.

Ještě chci poděkovat Janu Ječmínkovi st. za asistenci při všech utkáních.

Radek H.

 

Kvalifikace Mistrovství republiky dívek U14

O víkendu jsme vyrazili na první větší volejbalový turnaj do Brna. O kvalifikaci ani tak nešlo, s tou jsme nepočítali, ale chtěli jsme si zahrát s jinými týmy, než na které jsme zvyklí z krajského přeboru. A užít si to.

Turnaj byl dobře zorganizovaný, jídlo vynikající. Začínali jsme prvním zápasem v sobotu v poledne, takže jsme nemuseli ani nijak brzy vyrážet na cestu. Osmá to jistila.

Devět týmů bylo rozděleno do tří skupin, na nás čekaly Pardubice a VK Královo Pole. Oba zápasy jsme prohráli stavem 0:2. S Pardubicemi mě to opravdu mrzí, protože to byl tým, který byl herně na naší úrovni, možná trošičku níže. Ale možná to bylo plnými břichy po obědě, nebo tou naší slavnou psychičkou… S týmem VK Královo Pole jsme dokonce v druhém setu drželi krok, až do koncovky. Ale to je právě ono – ta hrůza z toho, že by snad mohlo i vyhrát!

Po rozřazení do dalších skupin na nás čekalo Nové Veselí, které vyhrálo svoji skupinu, a Prostějov, který se ve své skupině umístil druhý. Další dvě prohry a během dne spousta slz. Nikde žádná radost ze hry, povzbuzování, hecování.  

Bylo jasné, že druhý den budeme ve skupině o 7.-9. místo. Měli jsme spoustu času se pořádně vyspat a připravit na zápasy, začínali jsme až po jedenácté hodině. První na řadě byl Žichlínek – výhra 2:0 (25:11 a 25:8) a po něm jsme nastoupili na VK Brno B a přišla druhá výhra 2:0 (25:10 a 25:12). Cenné body a 7. místo. Ale radost z výhry nám bohužel trochu kazil pocit, že to bylo vlastně skoro zadarmo – je to vidět na skóre. Měli jsme na víc…

Ale teď to pozitivní! Jídlo bylo výborné – hlavně sobotní večeře se vydařila (tortilla s kuřecími stripsy a hranolky), zahrála si všechna děvčata bez výjimky a Noemi prvně podala vrchem (dokonce měla šňůru) a bylo tam eso!

Fandit přijel v neděli i otec a bratr Chábera! Děkuji Martině a Davidovi za doprovod, společnost a pomoc. Užili jsme si to všichni.

Účastnice zájezdu: Johy Hladíková, Káťa Nezmeškalová, Aneta Husáková – tato trojice byla pevným a nejlepším pilířem týmu, Kamča Lehká, Noemi Blažková, Stela Haufová, Viki Cháberová, Adéla Hanková a Ester Bubeníková.

Trenérka Lucka


Kadetky B vyjely již minulou sobotu 16.3. na poslední zápas sezóny do Komárova. Dlouhá cesta holky na holky neměla vliv a do zápasu nastoupily s odhodláním vyhrát. I přes špatné podmínky haly (sokolovny) jsme sázely podání jedno za druhým a když ho soupeřky vrátily zpět dokázaly jsme si s tím poradit. Holky hrály moc pěkný volejbal, dělaly, co měly, útočily ze všech pozic, dávaly podání a hlavně spolu komunikovaly a dokázaly se vzájemně podpořit. Takže jasná výhra 3:0. 

Do druhého vzájemného zápasu nastoupila za soupeře nová hráčka, která pravděpodobně hraje i za starší kategorii. Holky se vůbec nezalekly toho, že na ne začal někdo pořádně smečovat. S přehledem vyhrály první dva sety, ale ve třetím už na holky přišla lehká únava a začaly trochu kazit, proto jsme koncovku prohrály. Do dalšího setu se holky vzchopily s tím, že tiebreak rozhodně nebude. To také dodržely, takže opět vítězství, tentokrát 3:1. 

Spokojenost, pěkný volejbal a velká pochvala. 

Sestava: Nollová E., Procházková E., Doušová E., Doušová K., Pojerová K., Pospíšilová T., Bílková K., Pokorná Z.