Kluci U16 se poperou o Mistrovství ČR

08.04.2024 17:43

Krajský přebor chlapců U16

Finálové kolo krajského přeboru U16 se odehrálo v Příbrami. Nezastírám, jeli jsme si pro medaili a pro postup na kvalifikaci MČR. A co myslíte? Máme to!!! První zápas s lehkostí a v tanečním tempu výhra proti Odolce 2:0. Druhý zápas proti Kladnu byl o všechno. Taneční tempo vzalo rázem za své a šlo do tuhého. První set jsme vedli vždy tak o 4 body, ale soupeř dotahoval a v koncovce to bylo 25:22 pro nás. Uf. V tělocvičně stoupala nejen teplota, tlak, rosný bod, ale hlavně nervozita u kolínských hráčů. To se projevilo ve druhém setu, ve kterém jsme neustále tahali za kratší konec. Ovšem za stavu 22:22 jsme zablokovali a pak jsme servisem a útokem středem sítě uhráli set 25:23. Jupí, vše bylo sluncem zalité, a to doslova i obrazně. Poslední zápas byl proti domácím. Ještě byla šance jim vyfouknout zlato. Ale první set jsme bohužel ztratili. Pak ovšem pomalu ale jistě kluci sehráli druhý i třetí set a porazili Příbram 2:1. Ve finálovém turnaji jsme tedy vše vyhráli a skončili na 2. místě v KP.

Držte nám palce na kvaldě. Krásný týden vám přejí stříbrní medailisté.

Sestava:  Boček M., Metzl F.  Nezmeškal  M., Doubrava M., Vašák J., Křiva K., Malimánek P., Honzíček D., Votava J., Nohejl T., Švarc V.

Děkuji Markovi za klidnění mých emocí a Petrovi Vašákovi za odvoz.

Gábina

 

Krajský přebor chlapců U20

V neděli ráno jsme odjeli do haly Odolaní Vody odehrát finálové kolo krajského přeboru U20 chlapců. Na tomto turnaji se utkali 4 nejlepší týmy po základní části systémem každý s každým na dva vítězné sety. Body získané na tomto turnaji se připočítávali k bodům ze základní části a to určilo celkové pořadí v krajském přeboru. Již před turnajem bylo jasný, že se pořadí po základní části měnit nebude, jelikož byly mezi týmy velké bodové rozdíly, a proto šlo spíše o prestiž. Na turnaj odjeli nahrávači Petr Kubáč a Jakub Pošík, účka Vojtěch Vondráček a Matěj Malimánek, blokaři Matěj Stoupa a Václav Kubelka, libero Josef Vonšovský a smečaři Jan Kubáč, Ondřej Prášek a Tomáš Šotola. V prvním utkání jsme nastoupili proti prvnímu týmu po základní části, domácímu týmu Odolena Voda. Komentář k utkání je velice stručný a výstižný, nedařilo se vůbec nic, a tak za 35 minut bylo hotovo a prohra 0:2. V druhém utkání nás čekal druhý tým po základní části, a to Kralupy nad Vltavou. Do tohoto utkání jsme provedli změnu, a to že Ondřej Prášek šel na blok a tento tah vyšel, ale hlavně se všichni dobře rozehráli, nekupili chyby a bylo z toho vítězství 2:1. V posledním  utkání nás čekal čtvrtý tým po základní části, a to Řevnice. V tomto utkání jsme potvrdili roli favorita a vyhráli 2:0. Po zápase jsme převzali od zástupce krajského volejbalového svazu bronzové medaile.

Ještě chci poděkovat Janu Práškovi za pomoc s dopravou.

Trenér Radek

 

Krajský přebor děvčat U18

V sobotu jsme se zúčastnili finálového kola krajského přeboru děvčat U18. Do finále se dostaly čtyři týmy ze základní části. Náš tým do turnaje vstupoval ze třetí pozice, kterou nakonec i uhájil. Úvodní zápas s prvními Hořovicemi jsme po prvním tragickém setu ovládli v tiebreaku. Bohužel druhý a - ten nejdůležitější - zápas o druhou příčku s týmem z Roztok jsme v tiebreaku nezvládli. Ve třetím utkání jsme protočili sestavu a bojovali jsme s Nymburkem. Bohužel tento zápas pro nás taky nedopadl dobře. Celkově jsme se v sezoně tedy umístili na třetím místě. Holkám děkuji za povedené výkony. Nyní nám do sbírky medialí z krajského přeboru U18 schází jen první místo, aby byla sada během tři let kompletní. Tak příští rok!

Sestava: Krausová, Grumlová, Russová, Knižáková, Stieberová, Synková, Málková, Mikšíková, Králová, Morová

Trenér Dan

 

Minivolejbal

O víkendu proběhlo další kolo krajského minivolejbalu v Kolíně. Náš klub získal první a druhé místo ve žluté kategorii a kolínská děvčata vybojovala druhé místo v modré barvě. Všem zúčastněným dětem patří pochvala a trenérům velké díky.

Lída