Kluci U14 porazili všechny soupeře. Extraliga U20: prohry, ale "naděje tu je"

03.10.2022 17:42

V neděli se mladší žáci zúčastnili 2. kola krajského přeboru U-14 v Odolena Vodě a postupně změřili síly s týmy Příbram "B", Odolka "A" a Odolka "B". Dopravu týmu ve složení Máťa Doubrava, Luky Hovorka, Zdeněk Adam, "Velký" Ondra Miko, "Malý" Ondra Matyáš, Kuba Vašák, Tobik Pecha, Jirka "Franta" Hanuš a Johy Zitta nám pomohl opět zajistit Petr Vašák - děkujeme.

Jak již je naším zvykem snažili jsme se zapojit do hry další dorůstající hráče s opětovným cílem, aby si všichni chlapci úspěšně zahráli celkově alespoň 3 sety, což se nám opět povedlo, cennější je to o to více, že vždy s vítězstvím. Všechny zápasy se odehráli na jednom hřišti, takže časová náročnost byla větší, než obvykle. Ve výsledku musím říci, že se s tím ale chlapci poprali poměrně úspěšně a třetí místo uhájili. Přestože jsem viděl mnoho podnětů k další trenérské činnosti a individuálnímu rozvoji, musíme chlapce jen a jen chválit.

Úvodní zápas s týmem Příbram "B" jsme nakonec zvládli, i když zejména první set byl, jako již tradičně, náročný a plný osobních chyb. Nervozita byla poznat i na zkušenějších hráčích, kde bych ji zejména v tuto chvíli nečekal. Zapojili jsme v zápase úspěšně po zranění Matyáše Doubravu, rozkoukával se už i Adam Zdeněk. Celkové vítězství 2:0 (-20;-7) bylo podloženo kolektivní prací celého týmu, která zejména ve druhém setu, navazovala na dobrý servis, kde již tradičně vládl Kuba, Jirka, Tobik i další.

V druhém zápase jsme nastoupili proti domácí Odolce "A". Soupeř rozehraný z úspěšného předchozího zápasu s Příbramí "B" nám v úvodu dělal velké problémy zejména bezchybným podáním a úspěšným útokem středem hřiště. Musím však podotknout, že jsme mu to naší "ospalostí a nerozehraností" výrazně ulehčili (více než 2hodinová přestávka byla na chlapcích znát). Zbytečná ztráta prvního setu mne však s ohledem na základní chyby skutečně velmi mrzí. Postupně jsme se ale již dostávali do tempa, ubývalo chyb a začínali jsme hrát volejbal. Velmi nám pomohl servis, zejména Kuba výrazně bodoval, úspěšně útočili Jirka a Máťa. Výsledek 2:1 (24;-12;-7) si základní šestice již pohodově pohlídala.

V posledním zápase s Odolkou "B", nejslabším týmem tohoto turnaje, jsme nastoupili v kompletně pozměněné sestavě. Soupeře jsme již znali z předchozího kola a vyzkoušeli jsme nové složení hráčů i hru s jedním nahrávačem. Johy Zitta i Adam Zdeněk se postupně rozehráli do dobrého výkonu a určitě jim to ukáže cestu dalšího rozvoje. Plno závěrečných míčů se rozhodl vzít na sebe úspěšně Ondra Miko. K úspěšnému výsledku se chlapcům snažili výrazně pomoci i Luky, Máťa a Kuba. Konečný úspěšný výsledek 2:0 (-17;-22) byl výsledkem kolektivního přístupu.

V listopadu nás čeká další kolo v Proseku a aktuální pěkné 3. místo bychom mohli dále udržet, držte nám palce.

Radek

 

Extraliga U20 muži

 Loňská sezona se klukům výsledkově moc nepovedla, o setrvání v extralize museli zabojovat v baráži. Ta dopadla na výbornou, barážový turnaj jsme vyhráli a extraligu jsme v Kolíně udrželi i pro tento soutěžní ročník.

Nová sezona odstartovala o uplynulém víkendu pro nově pojmenovanou kategorii chlapců ročníků narození 2004 a 2005. První kvalifikační turnaj nejvyšší soutěže jsme odehráli v Olomouci. Našimi soupeři byly týmy SK Kojetín, VAM Olomouc, Velké Meziříčí a Fatra Zlín. Trenérské pocity z předvedených výkonů se dají shrnout v jedné větě. Výsledkově nic moc, ale předvedené výkony nás naplnily mírným optimismem.

První zápas proti favoritovi skupiny jsme začali s přehnaným respektem, první set jsme jen tak rozkoukávali. Druhý a třetí set už byl z naší strany výrazně lepší, s Kojetínem jsme drželi vyrovnaný stav až do koncovky. Poté jsme vyrobili několik nevynucených chyb a soupeři tak ulehčili vítězství 3:0. Druhý sobotní zápas se Zlínem, který má svém týmu několik reprezentantů byl naším nejlepším víkendovým výkonem. První set smolně prohraná koncovka 26:28, druhý set zlepšený výkon Zlína, prohráváme 0:2. Kluci však nesložili zbraně, třetí a čtvrtý set jsme soupeře dostali do úzkých kolektivním výkonem, bojovností a stav setů je rázem 2:2. Vstup do tiebreaku se nám nepoved na příjmu podání, Zlín si vypracoval pětibodový náskok a ten i přes náš zlepšený výkon udržel až do konce. Porážka 2:3, přesto velmi dobrá hra. V nedělním prvním utkání s Olomoucí opět dva naprosto vyrovnané sety, těsné prohry 23:25 a 23:25. V posledním utkání kluci ze sebe vydolovali poslední zbytky sil a i přes čtvrtou porážku 1:3 nechali na hřišti všechno. Odehraná utkání nám všem ukázala, kde je potřeba zapracovat na zlepšení. Takže ještě jednou, jsem optimistou, že v případě dobré tréninkové morálky jsme schopni měřit se s nejlepšími a odehrát celkově lepší sezonu, než byla ta minulá.

Sestava: Vojta Vondráček, Miky Vlach, Matouš Zeman, Ondra Prášek, Honza Ječmínek, Honza Kubáč, Rafa Rossi, Matěj Stoupa, Vojta Barták.

Komín a Dan