Kluci stoupají v extralize. A holky konečně porazily Pečky

27.11.2023 18:06

1. liga mužů

SK Volejbal Kolín - Blue Volley Ostrava

0:3 (-16, -17,-22)

Byl to jeden z těch zápasů, kdy nejde vůbec nic. Kolínští volejbalisté neměli -  v předposledním kole základní části první ligy - proti soupeři žádnou šanci. Ostrava výborně přihrávala servis, v útoku se spoléhala hlavně na svého univerzála Sztolarika. Kolín dokázal dostat Ostravu pod tlak jen na začátku třetího setu, ale v náporu nevytrval. “Dnešní zápas jsme nezvládli mentálně. V celém zápase jsme byli velmi slabí na utoku a bohužel i v ostatních činnostech jsme tentokrát za soupeřem zaostávali. Byl to náš nejhorší výkon v soutěži a doufám, že ho příští týden v Hradci Králové odcinime,” řekl trenér Miroslav Šotola.

Sestava Kolína: Hoang, Červinka, Šotola, Tichý, Khorolenko, Stieber, Čermák, Hauf.

(Zdroj: Denik.cz)

 

Extraliga chlapců U18

O víkendu jsme pořádali další kolo turnaje extraligy U18 chlapců.  Turnaj jsme začínali proti hráčům z Rychnova nad Kněžnou. První zápasy nám moc nejdou a ani tento zápas nebyl výjimkou. Střídali jsme dobré okamžiky s těmi špatnými, ale naštěstí se nám podařila koncovka v tiebreaku a my zvítězili 3:2. 

Ve druhém zápase jsme narazili na soupeře z Jirkova. Kluci už byli hlavami na hřišti a my zvítězili 3:0. 

V neděli jsme začínali proti Frýdlantu nad Ostravicí. Ačkoliv jsme si před zápasem říkali, že musíme začít bez chyb,prohrávali jsme 1:15. Postupně jsme se sice zlepšovali, ale set už se zachránit nedal. Podobný kolaps měl i soupeř ve druhém setu a bylo jasné,  e zápas bude, hlavně psychicky, velmi náročný. To se potvrdilo a zápas dospěl opět do tiebreaku. Za stavu 12:6 pro nás jsme přestali hrát a horko těžko jsme udrželi náskok.  Šťestěna ale stála při nás a my set získali 15:13, a tím i celý zápas 3:2. 

V posledním zápase proti Znojmu už bylo jasné,  že postupujeme do vyšší výkonnostní skupiny. To nás uchlacholilo a první set jsme snadno ztratili. Kluci však zabrali a zvítězili 3:1.

Tedy čtyři zápasy, 4 vítězství a jasný postup do vyšší výkonnostní skupiny.

Hráli: Jakub Pošík, Matěj Malimánek,  Ondřej Prášek,  Tomáš Šotola, Filip Metzl, Čeněk Hrabal,  Václav Kubelka, Josef Vonšovský, Denis Honziček a Milan Boček.

Děkuji Mirkovi Šotolovi a samozřejmě děkuji i fanouškům za podporu.

Dan

 

Krajský přebor děvčat U16

Žákyně U16 odehrály další kolo krajského přeboru. Áčko se vydalo do Českého Brodu, který se stal náhradním prostorem pro odehrání dalšího kola KP místo Peček. V prvním zápase proti Kralupům "C" holky předvedly krásný výkon a především díky podání, které se nám velmi dařilo, jsme bez větších problémů zvítězily 2:0. Druhý zápas jsme hrály proti Nymburku "B". V prvním setu se nám příliš nedařilo, nálada opadla, přestaly jsme si fandit. Druhý set byl značně lepší a zase díky skvělým podáním jsme tentokrát set získaly pro sebe. Tiebreak se nám nevedl, odešel nám příjem, zájem o hru a soupeřky nemusely předvést žádný velký výkon, topily jsme se ve vlastních chybách, takže prohra 1:2.

Třetí zápas nás čekal proti domácím Pečkám. V prvním setu jsme spaly, soupeřky hrály svoji hru a nám padaly do pole jednoduché balony. V druhém setu jsme se probraly, začaly tlačit na servisu a soupeřky dostaly pod tlak, což napomohlo našemu vítězství. Tiebreak byl zpočátku v naší režii díky kvalitnímu servisu, pak se soupeřky chytly a čekala nás dramatická koncovka, která tentokrát hrála do karet nám a my Pečky v této sezóně konečně porazily, i když až v tiebreaku.

Holky bych chtěla pochválit za velmi bojovný přístup, krásná podání. Moc mile mě překvapila snaha podporovat se z lavičky. Protože byla sestava dost osekaná vlivem zdravotních komplikací, byla jsem nucena vyzkoušet psychickou odolnost naší blokařky, která si v tomto kole zahrála na účku i na smeči a zhostila se toho velmi statečně, nesložila se z toho a byla velkou pomocí pro celý tým, když byla potřeba změnit rytmus hry.

Sestava: Doušová E., Králová, Pojerová, Skořepová, Mikšíková, Bílková, Váchová, Kubíčková

Béčko hrálo dva zápasy v Kutné Hoře. První zápas s domácími jsme sice prohrály, ale náš výkon byl velmi pěkný. První set jsme i zpočátku vedly, ve druhém setu nás zradilo podání. Druhý zápas s Kostomlaty také nebyl vítězný, ale hrály jsme vyrovnaně, hodně chyb bylo na příjmu. Celkově se hrálo dobře i přesto, že nám na poslední chvíli onemocnělo libero a děvčata si musela v poli poradit bez něj.

Sestava: Janstová, Horáčková N., Ježková, Teplá, Zvolenská A., Heroutová, Antošová, Winklerová, Zvolenská E., Pořízová

Trenérky Verča a Domča

 

Krajský přebor chlapců U 16

Páté kolo krajského přeboru U16 jsme vyrazili odehrát do Benátek nad Jizerou. Počasí trochu zazlobilo, ale středočeské cesty byly uklizené. První zápas proti Odolce jsme byli trochu zmrzlí, tak jsme bohužel ztratili první set. Ale potom už jsme nenechali nic náhodě a dva další sety jsme v klidu s náskokem uhráli. Druhý zápas s domácími Benátkami jsme jednoznačně potvrdili roli favorita a vyhráli 2:0. Soupeř uhrál jen 13 bodů. K poslednímu zápasů nás vyzvala Mladá Boleslav. Ani ta nám nepokazila dnešní výherní den. 

Vyjma prvního setu s Odolkou jsme předvedli slušný volejbal, takže kluky chválím, že nepodcenili slabší soupeře a s přehledem zvítězili.

Sestava: Boček M., Nezmeškal  M., Vašák J., Křiva K., Doubrava M., Malimánek P., Nohejl T. a Klvaň M.

Děkuji Markovi za trenérskou podporu a odvoz.

Gábina