Kadetky znovu mezi elitou. Muži ve druhé lize přesvědčiví - body zůstaly doma

21.02.2022 20:11

2.liga mužů

V dalším kole třetí nejvyšší soutěže jsme přivítali na domácí půdě soupeře z Proseka. Soupeře, kterému jsme měli co vracet. Na jeho palubovce jsme v první části soutěže nezískali ani bod. Tentokrát budu stručný, oba zápasy jsme odehráli soustředěně, kromě jedné vyrovnané koncovky ve druhém zápase jsme byli jasně lepším týmem. Takže dvě zasloužené výhry 3:0 a šest důležitých bodů do tabulky. Příští týden hrajeme na hřišti jasného lídra tabulky, Praga Praha. Jestli se nám podaří zopakovat víkendový výkon, myslím, že nejsme bez šance na dobrý výsledek. Z výkonů jednotlivců snad stojí za zmínku smečařské představení Rudy, který se prosazoval razantnimi útoky a doufejme, že se mu vrací předcovidová forma. 

Sestava: Ruda, Kuba, Martin, David, Haufino, Pepa, Mára, Denis

Komín

 

Za časných ranních hodin vyrazila výprava kadetek do Přerova na další kolo Českého poháru, kde jsme bojovali mezi 8 nejlepšími týmy v republice. Jak všichni víme, měli jsme jarní prázdniny, tak jsme postrádali několik opor. Přes 3 hodiny na cestě se projevily v prvních dvou zápasech, kde jsme postupně s domácím Přerovem a nedalekým Prostějovem shodně prohráli 2:0. K výčtu okolností, co hrály proti nám, byl i fakt menších prostor kolem hřiště a především za hřištěm, kde holky nemohly předvádět svá standardní podání a kazivost této činnosti byla obrovská. Po obědové pauze jsme hráli proti nejslabšímu týmu Ždáru n. S.. V prvním setu jsme začali prohrávat, ale poté přišla výborně otočená koncovka. Druhý set se odehrál v naší režii - až na koncovku, kde nás soupeřky výborně dohnaly a bylo z toho drama. Znovu jsme udrželi nervy na uzdě a koncovku jsme opět zvládli. Poslední sobotní zápas jsme sehráli s týmem Kladna, se kterým jsme minulé kolo prohráli jednoznačně. Set se pro nás nevyvíjel vůbec dobře, ale potom přišel stav 24:18. Na podání přišla Eliška Sukduláková, hráčka, na kterou by si nikdo nevsadil, že dá několik podání v řadě - a především v koncovce. Svým stabilním servisem trápila Kladenačky, které potom nemohly přes náš blok projít. Znovu nádherně otočená koncovka. Bohužel se soupeř nedal ve 2. setu rozhodit a set jednoznačně ovládl. Tiebreak znovu soupeř zahájil výborně, ale holky znovu projevily, že v koncovkách jsou silné. Otočená koncovka, a tím velmi cenné vítězství 2:1. Čtyři důležité koncovky a den skončil s 5 body v tabulce. 

Neděle začala 25 minutovou procházkou z ubytovacího zařízení na snídani. Bohužel nám rozcvička nestačila na celek Olympu Praha, který bez větších problému vyhrál 2:0. Na dalšího soupeře jsme si věřili. Česká Třebová minulé kolo postoupila z nižší skupiny. Bohužel, nedokázali jsme ubránit jednu hráčku soupeře, která i s velkou porcí štěstí vybojovala minimálně půlku bodů soupeře. Prohra 2:0 byla zklamáním. V tuto chvíli jsme museli bodovat proti celku Slavie Praha. První set byl zcela v naší režii. Do druhé setu jsem holky upozorňoval, že není možné nechat Slavii rozehrát, jinak se budeme trápit. Bohužel moje slova nebyla vyslyšena. Obětavá hra Slavie a náš profesorský přístup znamenal set pro soupeře. Tiebreak jsme znovu lehce ovládli. Jedna výhra, dvě výhry v tiebreaku a 4 prohry nás posunuly na 6. místo v tabulce Českého poháru. Na příštím turnaji tedy bude znovu kolínský volejbal mezi nejlepšími celky v republice. Vyzdvihl bych morální sílu týmu v koncovkách a celkově dobrý výkon všech hráček. Sestava: Kvasničková, Blažková, Sináková, Russová, Masopustová, Sukduláková, Jarešová, Kantorová

Trenér Dan