Kadetky v lize dvakrát vítězně, dvakrát poražené. Ale trenér chválil

21.09.2020 21:24

V sobotu a neděli sehrály kadetky a juniorky další kola 1. ligy. V sobotu vyrazily kadetky do Českých Budějovic k utkání s Třebínem. Vzhledem k úrazům a nemocem bylo kadetek 6 (Barry M., Aďa J., Síma P., Kája Kv., Ema K., a Elis R). Doplnily nás dvě velmi šikovné starší žákyně Bára Kolková a Eliška Kantorová. Po stále se zlepšujícím výkonu a dlouhých výměnách vyhrály holky 3:2 (-19, 23, 14, -18, 8) a 3:1 (13, -22, 22, 15). V neděli vyrazily tytéž kadetky, již bez žákyň, doplněné o 2 juniorky (Janu H. a Helču J.) na Orion,na juniorky, do Prahy. První zápas jsme prohráli 0:3 (-12, -18, -23). Již z míčů v jednotlivých setech je vidět, že se holky pomalu rozkoukávaly. Bitva se však rozpoutala ve druhém zápasu, který jsme sice prohrály 1:3 (-24, 14, -16, -26), ale zápas mohl klidně skončit obráceně, neboť v prvním i čtvrtém setu jsme měli několik setbolů. O výsledku však rozhodl náš špatný příjem, který nás sice provázel celým utkáním, ale neodpustili jsme si ho i v úplném závěru. Nebudu radši hodnotit první nedělní zápas, ale ve druhém již děvčata předváděla hru, kterou se učíme a předvedla pěkný kolektivní výkon.

Trenér Jarda

 

V neděli se naši mladší žáci účastnili v oslabeném složení 1. kola krajského přeboru. Se zřejmě nejsilnějšími třemi týmy: Kladno, Odolena Voda „A“ a Prosek Praha (které si své hráče z Benjamínků omluvili) i přes výraznější porážky rozhodně nezklamali a musím je pochválit za snahu i přístup. Složení týmu oslabeného o nemocné a účastníky Benjamínků dávalo možnost odzkoušet si, jak na tom nováčci vlastně jsou a potvrdilo nám, na čem je třeba dále zapracovat.
Účastnili se:

- poprvé v 6-kovém volejbale: smeč Jirka Svoboda (kapitán týmu), smeč Matěj Novotný, blok Matěj Nezmeškal, blok Dominik Poula, náhra Tomáš Nohejl

- ze skupiny od Gábiny: blok Adam Vopatřil a náhra Jakub Pošík

Všem jmenovaným bych rád i přes výsledky opětovně poděkoval.

Trenér Radek