Kadetky stříbrné v krajském přeboru. Žákyně bojovaly doma

25.03.2019 20:57

V sobotu jsme hráli finále krajského přeboru kadetek. Po vcelku slušné hře, ve které jsme se nevyhnuli hluchým chvilkám z důvodu nervozity u jedněch a nesoustředěnosti u druhých, jsme porazili všechny účastníky tohoto turnaje. Nejprve Benešovskou 2:1 (22, -27, 11), poté Mělník, který si brousil zuby na druhé místo 2:0 (13, 12) a na závěr vedoucí tým KP Hořovice 2:0 (23, 18). Přesto, že tento turnaj jsme vyhráli, celkově jsme obsadili v KP druhé místo za Hořovicemi, které postupují do baráže. Pochopitelně, že za předvedený výkon jsme museli navštívit "mekáč". 

Hrály: blok - H. Jehličková, A. Kmochová, smeč - B.Masopustová, K. Richterová, nahrávka - B. Tichá, S. Poláková, účko - A. Blažková, libero - T. Kubrychtová. Trenéři: Jarda a Vítek 

Vzhledem k tomu, že tento tým se začal budovat až se začátkem letošní sezony z děvčat Kolína, Kutné Hory a Peček (děvčat z Kolína by bylo na přihlášení soutěže kadetek málo), je celkové umístění do příštích let velmi slibné. Na tomto turnaji se potvrdilo, co jsme velmi často po dřívějších turnajích zmiňovali: že se děvčata stále zlepšují. Nutno také říct, že tím dělaly radost i trenérům, kteří pak neměli pocit marné práce. 

Konečná tabulka krajského přeboru kadetek, rok 2018 - 2019 

1. TJ Spartak Hořovice 

2. SK Volejbal Kolín 

3. VK Benešovská 1. volejbalová 

4. TJ EMĚ Mělník 

5. TJ Kunice 

6. VSC Čelákovice 

7. VK Benátky nad Jizerou

8. TJ Neratovice 9. VK Rakovník 

10. TJ Sokol Řevnice

 

Starší žákyně odehrály poslední poslední kolo první výkonnostní skupiny krajského přeboru. A to doma s prvním, posledním a s nepříjemným. S jasným vítězem celé krajské soutěže to nešlo... Kralupy a prohra celkem jasná. Výhra nad posledním Komárovem očekávaná, a porážka s Mělníkem v taibreaku zbytečná. O víkendu nás čeká Český pohár v Jirkově a poté (7.4.) již jen finálový turnaj krajského přeboru v Kralupech.
Trenér Lukáš