Kadetky porazily lídra 1. ligy!

02.12.2019 20:27

V sobotu 30.11.2019 vyjely kadetky na další dvě kola 1.ligy do Hradce Králové, aby se utkaly s 1. týmem tabulky.

Hned ráno se trenéři dozvěděli špatnou zprávu, že jedna hráčka za základní sestavy (Alžběta) se sice dobře vyspala, ale zablokoval se jí přitom ve spánku krk, takže byla pro hru nepoužitelná. Děvčata se ale na zápas tak těšila,že jejich touhu vyhrát to nemohlo zastavit.

V prvním zápasu hrály holky velmi soustředěně s dobrým příjmem a pestrou hrou na síti. Vyhráli jsme 3.0. V prvních dvou setech nám Hradec Králové i pomáhal často zkaženým podáním. Bitva se odehrála ve třetím setu, kdy Hradec přestal kazit, prali jsme se o každý bod, ale holky zvládly koncovku na výbornou a vyhrály.

Po přestávce jsme nastoupili k odvetnému utkání s pozměněnou sestavou, aby si zahrály všechny hráčky. My jsme od začátku hráli "bez šťávy", naopak Hradci se začalo vše dařit. Děvčata se probudila až ve třetím setu, ale koncovku nezvládla, takže jsme druhý zápas prohráli 0:3.

I přes porážku ve druhém zápasu hodnotíme náš výjezd do Hradce velmi pozitivně, jsme jediný tým ve skupině, který dokázal Hradci vzít body a to již podruhé. Svědčí to o tom, že tvrdá práce na treninku přináší své ovoce.

Sestava: Adéla J., Kája R., Bára T., Síma P., Helča J., Terka Hr., Naty S. a Martina F.

Trenéři Jarda a Vítek

 

 

Mladší žáci sehráli další kolo krajského přeboru v Nymburce. První zápas jsme doslova smetli z palubovky Odolenou Vodu B 2:0, potom jsme sehráli vyrovnanou partii s Odolkou A, ale třetí set jsme nezachytili soupeřův nástup na podání a prohráli 1:2. 

Třetí a nejtěžší zápas byl proti domácímu Nymburku. Soupeř má výborný servis, kterému jsme nedokázali vzdorovat. Chyběla nám bojovnost. Takže prohra 0:2.

Sestava: Prášek O., Pošík J., Malimánek M., Vonšovský J., Pásler M., Jiráček F., Dufek M., Černý Š.

Trenérka Gábina

 

V sobotu a v neděli jsem odehráli 3. kolo Českého poháru starších žáků v Chomutově. Vedlo se nám podstatně lépe než v minulých kolech. První den jsme vyhráli všechny 4 zápasy a porazili jsme 2:0 i Odolena Vodu, která nakonec turnaj ovládla. V neděli jsem odehráli 2 kvalitní zápasy s tými, které k sestoupily z nejvyšší osmičky. Hráli jsme výborně, ale bohužel v obou zápasech jsme prohráli 2:1 v ti-breaku. V posledním zápase jsme se utkali s týmem Dansport Praha. V minulém kole jsme s nimi jasně prohráli a nyní jsme jim to chtěli vrátit. První set jsme zratili 25:12, a to nebyla dobrá odveta, ale kluci se neskutečně zvedli a další set vyhráli. Šli jsme do ti-breaku, ale opět jsme nezachytili začátek a prohrávali už 14:9 Pak ovšem přišel na servis náš hrdina Honza Kubáč. Bez nervů vyšvihl dvě esa, kluci něco zablokovali, čapli těžké útoky soupeře, odútočili a posledním útokem středem sítě Honza Ječmen zpečetil vítězství 16:14. Toto vítězství 2:0 nám přisoudilo 3.místo v turnaji - a to je velký úspěch. Speciální poděkování patří Ječmenovi a Romanovi za morální podporu a všem fanouškům doma. Klukům gratuluju a doufám, že je to nakopne k usilovnejší práci v trénincích. Málem bych zapomněl pochválit střídačku, protože tentokrát by to bez nich nešlo. Vždycky když přišli do hry, strašně týmu pomohli. Střídali: Jan Kubáč, Jakub Hladík, Tomáš Opa. Hráli (skvěle): Vojta Vondráček, David Kolek, Matěj Stoupa, Jan Ječmínek, Vojta Barták a Kuba Opa

Trenér Dan