Kadetky na Českém poháru. A trenér říká: Tenhle turnaj se nám vydařil. Plus něco o mužském "áčku"

30.10.2017 20:40

První zápas jsme hráli s juniorkami Moravské Třebové. První set je bez komentáře… nefungovalo zcela nic, zvykali jsme si na nezvyklé osvětlení (a jiné složení vzduchu v Opavě). Do druhého setu jsme protočili náhru. Za Simču F. nastoupila Verča N., holkám změna prospěla a hra začala být ke koukání, ačkoli jsme utkání prohráli 2:0.
Při druhém utkání děvčata narazila na tým Hradce Králové. Hra vypadalaoproti prvnímu zápasu mnohem lépe. Největší výtka směřuje k tichu na hřišti!!! A kvůli tomu jsme prohráli 2:0.
Po obědě jsme druhou polovinu sobotního dne odehráli s Novým Borem a Opavou.
Nový Bor měl podle všech hráček nejlepšího, nejhezčího a nejčernějšího trenéra. Tím zklamaly našeho asistenta Dana, který holky vybičoval k impozantnímu výkonu, aby ukázal, že být černý a pěkný není vše. Byla to tím pádem jasná výhra 2:0. Trenér druhého týmu byl výkonem našich holek tak unesený, že si musel s budoucími hráčkami extraligy plácnout.
Následující zápas s lídrem druhého kola Opavou se hrál až v pozdních večerních hodinách. První set byl velmi vyrovnaný, a dokonce jsme sahali po vítězství v prvním setu. Nestalo se tak. Do druhého setu se nastoupilo s bojovnou náladou, ale pozdní hodina utkání na hráčky dolehla a výkon se stále zhoršoval. Prohra 2:0.
Druhý den Českého poháru jsme odehráli dvě utkání. 
První utkání bylo s kadetkami Moravské Třebové. Poprvé na tomto turnaji jsme viděli u holek hecování, křičení na balóny zadarmo a velkou obětavost. I díky tomu jsme vyhráli zápas o parník 2:0, ačkoli naše přijímací dvojice Anička H. a Džoha Friedrichová Bedřichová excelovala při příjmu spodního podání hráček Moravské Třebové. #ironie
Poslední utkání jsme čelili hráčkám Třebechovic. Tým složený převážně z juniorek nám ukázal rychlejší hru, tvrdší a razantnější podání. Holky se praly statečně, ale nestačilo to. Prohra 2:0.
Celkové hodnocení turnaje:
Turnaj se celkově vydařil. Přinesl nám mnoho pozitiv, ale mnohem více negativ, na kterých musíme na tréninku zapracovat. S každým týmem v této skupině jsme už hrály v kvalifikaci a všechna utkání prohrály. A dnes už dvě utkání CP vyhrály. Jak bude vypadat příští turnaj? To se dozvíte nejen v pondělní pravidelné rubrice, ale také na našem novém instagramu @kadetky_kolin.

 

A teďj ještě něco k pánům. Naše mužské "áčko" sehrálo další dvojzápas v krajském přeboru I. třídy. Když píšeme mužské, je třeba mít na paměti, že kluci jsou mnohem mladší než vesměs zkušení pardálové, proti kterým hrají - věkem hlavně kadeti (do 19 let). Tentokrát byla naším soupeřem Dobříš, která byla nad síly našeho týmu (0:3 a 1:3). Přesto trenér Mirek chválil: i když jsme hráli bez Šimona Kubrychta a Michaela Russe, kteří jsou členy základní sestavy, a nahrávač Marek Tichý se musel v prvním zápase šetřit kvůil nemoci, takže nahrával mladší Kuba Hoang, nebylo to vůbec špatné. Oba zápasy jsme prohráli hlavně horším útokem, ale to je prý otázka fyzické vyspělosti - a ta časem přijde.