Kadetky i kadeti dál mezi elitou!

22.11.2021 21:06

V dalším pokračování třetí nejvyšší mužské soutěže jsme v sobotu na domácí palubovce přivítali vedoucí celek soutěže, družstvo TJ Praga Praha. Zkušený celek, který má ve svém kádru i hráče s extraligovou zkušeností potvrdil svou kvalitu a herní vyspělost. Zejména velice kvalitním blokem, minimem chyb a kvalitou na všech postech nepřipustil překvapení a z naší palubovky si odvezl dvě vítězství 3:1 a 3:0. A to i přesto, že kluci nepodali úplně špatný výkon, nelze jim upřít snahu a v některých individuálních činnostech i dílčí zlepšení. Je potřeba nadále pracovat v tréninku a již příští víkend se pokusit získat nějaké bodíky v Hronově.

Sestava: Šotek, Ruda, Kuba, Mára, Denis, Pepa, Martin Červenka, Dan Bartoš

Komín

 

 

V nové Městské hale v Kolíně se o víkendu uskutečnilo 1. kolo Českého poháru kadetek. Kolín si v minulém kole zajistil místo mezi elitou. Osm nejlepších kadetských mužstev, včetně Kolína, začalo svůj boj v 15:00. Prvním týmem, kterému naše děvčata čelila, byl věhlasný Olymp Praha. Holky do zápasu vstoupily nebojácně a favorita jsme trápili, ale jejich bezchybný příjem, nám nedal šanci pomýšlet na zisk setu. Prohra 0:2. V dalších utkání to byla jiná písnička. Náš dobrý servis, razantní útok a skvělé pole, vynesly výhru 2:1 nad Slavia Praha. Další duel a poslední v sobotu byl proti celku Prostějova, který na lavičce koučoval reprezentační trenér Aleš Novák. Naše děvčata se vůbec nezalekla výrazné výškové převaze a soupeřky deptala tvrdým, nadmíru efektivním servisem a úžasnou obětavou hrou v poli. Opravdu nám vyšlo všechno, na co jsme sáhli. Zisk setu byl náš. V dalším setu začal Prostějov tvrdit muziku především na servisu a pohlídal si zisk setu. V tiebreaku se favorit nenechal již překvapit a řadou es ukořistil vítězství. I prohra 1:2 s extraligovým celkem byla velmi cenná. Do nedělních utkání vstoupil trenérský tým pln nadějí na skalp dalšího soupeře z Kladna. Bohužel realita byla jiná. Ospalým výkonem jsme prohráli 2:0. Druhý a poslední zápas turnaje byl s celkem Přerova. Další extraligový tým, který výškově velmi převažoval nad našimi hráčkami. Favorit v prvním setu nedával naději na zisk setu. Prohra na 14 bodech byla přesvědčivá. Druhý set se nevyvíjel zvlášť odlišným způsobem, až na koncovku setu, kde dobrým servisem a kvalitním protiútokem Gábiny Russové jsme otočili děj utkání v náš prospěch a vyhráli nejtěsnějším rozdílem 25:23. V tiebreaku jsme zaspali začátek setu a již jsme nedokázali toto zaváhání dohnat. Znovu: s extraligovým týmem prohra 1:2 je velmi dobrý výsledek. Z trenérského hlediska byla předvedená hra skvělá, holky povětšinou času plnily taktické pokyny, hrály obětavě a skvěle servírovaly. Pro další kolo ČP jsme se znovu udrželi mezi elitou. V turnaji jsme skončili jako 5. z celé ČR. Další kolo Českého poháru nás čeká až v lednu. Doufejme, že tato akce se uskuteční a my budeme moci znovu zažít atmosféru nejlepších zápasů!

 

Sestava: Kvasničková, Nečasová, Ružíčková, Košvancová, Sináková, Masopustová, Russová, Jarešová, Hamtáková, Sukduláková, Novotná

 

Trenér Dan V.

 

 

Extraliga kadetů. 

Další, již třetí kolo extraligy kadetů se uskutečnilo v Karlových Varech. Jak už tento rok bývá zvykem, ani nyní jsme nebyli kompletní. Chyběli Oskar a Richard, což bylo velké oslabení týmu. Možná právě proto byli kluci velmi na motivovaní a hned v prvním zápase proti domácímu Karlovarsku to bylo znát. Kluci hráli opravdu dobře a vyhráli 3:0. V dalším zápase proti České Třebové jsme byli v roli favorita, a to je vždy velmi ošemetná situace. Kluci to ale zvládli výborně a nedali soupeři šanci. V tomto zápase si odbyl svou premiéru Matěj Malimánek, který nastoupil ve dvou setech na post univerzála a ve třetím na post smečaře a hrál výborně. 

V neděli ráno nás čekal soupeř ze Sokolova. Raní zápasy nám nedělají dobře a velmi rychle jsme prohrávali 2:0. Kluci ovšem nic nevzdali a dotáhli zápas do tie-breaku. Tam nás bohužel postihl kolaps a prohráli jsme ho 15:6. Tato prohra nám velmi zkoplilovala případný postup do vyšší skupiny. Čekal nás favorit z Rychnova nad Kněžnou, který celým turnajem procházel bez ztráty bodu a v minulém kole nás porazil hladce 3:0. Nyní jsme věděli že dál nás pošle jen výhra. To co kluci předvedli v toto zápase jsem ještě neviděl. Obrovská bojovnost, hra téměř bez chyb a velmi pestrá hra na síti znamenala vítězství 3:0 a zasloužený postup z prvního místa. Chci všechny pochválit za hru, ale hlavně za přístup. Nebudu nikoho jmenovat jednotlivě, protože všichni hráli výborně a pochvalu si zaslouží hlavně za týmovou hru. Díky kluci!

Hráli: Vojtěch Vondráček, David Kolek, Vojtěch Barták, Jan Ječmínek, Matěj Stoupa, Martin Rumler, Jan Kubáč a Matěj Malimánek. 

Speciální poděkování patří ještě Hozovi Ječmenovi za odvoz, ale hlavně za morální podporu! Díky!

 

Trenér Dan Š.