Kadetky a juniorky bojovaly v pěti setech. A derby starších žáků - Kolín A proti Kolínu B

09.12.2019 20:47

V neděli měly opět kadetky souběh obou soutěží, které hrají, a to 1. ligu kadetek a krajský přebor juniorek.Na ligu se vyjela děvčata utkat s Meteorem Praha, druhá část týmu vyjela na krajský přebor do Benátek, bohužel pouze s jednou blokařkou... Vzhledem k tomu, že máme v současné době tři děvčata nemocná, nebo zraněná, museli jsme opět požádat o výpomoc i 3 děvčata od Dana V. V KP juniorek v Benátkách jsme se nejprve utkali s týmem Boleslavi, posledním týmem tabulky. I když na hře bylo velmi znát, že děvčata spolu netrénují, porazili jsme Boleslav přesvědčivým rozdílem 3:0. Po krátké přestávce nás čekal domácí tým Benátek, který je na třetím místě tabulky. V prvním setu nebylo děvčatům co vytknout, hrála jako z partesu, dobře přijímala, a set skončil přesvědčivým vítězstvím, vypadalo to na rychlý průběh. Ve druhé setu se nám výrazně zhoršil příjem, potažmo i nahrávka a smeč, takže druhý a třetí set jsme prohráli. Ve čtvrtém jsme zlepšili příjem a vyrovnali na 2:2. Tiebreak jsme rozehráli velmi špatně opět slabým příjmem a prohrávali jsme 6:0, potom se to sice zlepšilo, ale rozhodující set jsme prohráli 15:12, takže Kolín : Benátky 2:3. Do Benátek jela: Anna Hl., Terka Hr., Bary M., Verča N., Bára T., Eliška Růž., Adéla Kot. 

Na ligu vyjela druhá část kadetek do velkého města, kde jsme na základce v Ďáblicích hráli s Meteorem. Do zápasu holky "vlítly" jako ďáblice a po zkaženém servisu a třech mizerných příjmech jsme prohrávali 0:4 - vypadalo to na krásnou neděli. Naštěstí se holky oklepaly a přestože servisů zkazily ještě dost a příjmů taky, tak na druhou stranu hrály docela pestrej volejbal a celkem bez nervů vyhrály 3:0. Stejně to pokračovalo ve druhém zápase, kde jsme vyhráli první set. Ve druhém setu jsme si vybrali trošku slabší chvilku. Za starejch dobrejch časů se tomu říkalo dát někomu housku - že se dotyčný soupeř nedostane přes pět bodů - a přesně to se stalo nám 5:25 - mám pocit, že v tom setu jsme snad nepřihráli vůbec nic. Třetí set - pohoda, holky najednou přijímaly, nekazily a vyhrály. Ve čtvrtém setu se už přece jen začalo projevovat, že jsme přijeli pouze v sedmi lidech + libero a fyzička nám malinko chyběla. Tiebreak jsme měli dobře rozehraný, holky vedly 12:9, ale opět zkažený servis, dvě chyby na příjmu a prohráli jsme 12:15. V celkových počtech ale můžeme bejt spokojený, čtyři body zvenku, Meteoru jsme odskočili o další dva body a líbilo se mi i předvedený nasazení, kdy holky hrály kolektivně a obětavě (kromě výšeuvedeného setu, kdy to zavonělo čerstvým pečivem). Sestava: Martina, Simča, Kája K., Áďa J., Kája R., Helča, Emča a Naty. Během herní pauzy, která nás teď čeká, musíme zapracovat hlavně na příjmu a taky vylepšit tu fyzičku. Těm, se kterými se neuvidíme na vánoční besídce, přejeme za naši tréninkovou skupinu klidný a příjemný zbytek roku, těm, se kterými se tam uvidíme, nepřejeme zatím nic, protože jim to popřejeme tam.

Trenéři Jarda a Víťa

 

Obě družstva starších žáků se v neděli – v rámci krajského přeboru - se utkala s Odolena Vodou A a B - a pak mezi sebou navzájem. Zatímco Kolín B nestačil ani na jednoho soupeře, všechny zápasy prohrál 0:2, Kolínu A se dařilo lépe. Porazil Odolku B a Kolín B a bohužel prohrál s Odolkou A. Soupeř nás zaskočil výborným servisem a tvrdým útokem. Celkově příjem a slabší servis byly příčinou proher obou Kolínů.

Sestava A: Vondráček V., Kolek D., Opa J., Opa T., Barták V., Ječmínek J., Stoupa M., Rossi R....a sestava B: Nepraš J., Novotný O., Kubáč J., Nohejl F., Prášek O., Pošík J., Malimánek M., Vonšovský J., Černý Š., Sehnal J.

Trenérka Gábina